Gözde Hatunoğlu Tiyatro Festivali bitti zannetmeyin!
HABERİ PAYLAŞ

Tiyatro Festivali bitti zannetmeyin!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenen 24. İstanbul Tiyatro Festivali’nin fiziki gösterimleri 1 Aralık’ta sona erdi. Ancak festivalin çevrimiçi programı ise 14 Aralık’a kadar ‘online.iksv.org’ adresinde devam ediyor. Çevrimiçi platform üzerinden tüm Türkiye’ye ve dünyaya ulaşan gösterilerin biletleri ‘biletix.com’ üzerinden satın alınabiliyor. Her bir gösterinin bilet fiyatı ise 20 TL.

Evde ‘Piyano Festivali’ keyfi

Haberin Devamı

İstanbul Gedik Üniversitesi ve Gedik Sanat’ın Türkiye’de ilk kez dijital ortamda düzenlediği Piyano Festivali, aralık ayında da devam ediyor. 26 Mayıs 2021’e kadar sürecek festivalde bu akşam, Cem Babacan’ın ‘Mussorgsky’, 16 Aralık akşamı Çağdaş Özkan’ın ‘Scarlatti’ ve 30 Aralık akşamı ise Emre Elivar’ın ‘Schubert’ yorumuyla dinleyiciyle buluşacak. Konserler saat 21.00’de İstanbul Gedik Üniversitesi ve Gedik Sanat YouTube hesaplarından izlenebilecek.

'Manhattan'ın İyi Tanrısı’ için ajandanızda yer açın!

Avusturyalı şair ve yazar Ingeborg Bachmann’ın 1957’de bir radyo oyunu olarak kaleme aldığı ve Ahmet Cemal’in Türkçeleştirdiği ‘Manhattan’ın İyi Tanrısı’, Tiyatro Motus tarafından günümüze uyarlandı. Yönetmenliğini Gizem Pilavcı’nın, yapımcılığını ise İpek Erden’in üstlendiği, Tiyatro Motus’un ilk oyunu 24. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 1 Aralık 2020 tarihinde Moda Sahnesi’nde prömiyerini yaptı. Takipte olun ve ajandanıza mutlaka not alın!

Film Festivali’nden ‘EŞİT BİR HAYAT’ seçkisi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği İstanbul Film Festivali, yılın son seçkisi ve Sinemada İnsan Hakları Yarışması’yla 4-24 Aralık tarihlerinde dijital ortamda yeniden izleyiciyle buluşuyor. 39. İstanbul Film Festivali ‘Eşit Bir Hayat’ seçkisinde, 21 yeni film gösteriliyor. 10 filmin yarışacağı, Sinemada İnsan Hakları Yarışması da seçki kapsamında yer alıyor. Türkiye’de ilk kez gösterilecek 21 filmden oluşan gösterimler ‘filmonline.iksv.org’ adresinden çevrimiçi olarak yapılıyor.

Dünyaca ünlü şarkı IZEV’e bağışlandı

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), toplumda engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla dünyaca ünlü şarkıların Türkçe yorumlarını YouTube’da yayımlıyor. Efsane grup Bee Gees’in yaşayan tek üyesi Barry Gibb, grubun ‘Stayin’ Alive’ şarkısını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İZEV’e bağışladı. Özel gereksinimli gençler, şarkının Türkçe versiyonuyla “Yanımda ol, benimle ol” diyecekler. Farkındalık projesinin mottosu ise “Eksik yaprağı sen tamamla!” olarak belirlendi. Şarkının 30 milyon dinlenmeye ulaşması hedefleniyor. İki yıl önce de Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters, ‘Another Brick in the Wall’ şarkısını İZEV’e bağışlamıştı.

Haberin Devamı

Şenay Lambaoğlu’ndan yeni şarkı

Şenay Lambaoğlu’nun yeni şarkısı ‘Şehrin Orta Yerinde’ dinleyiciyle buluştu. Sözleri Lambaoğlu’na ait olan şarkının müzik ve düzenlemesini Hakan Kurşun, klip yönetmenliğini ise Erbay Aras üstlendi. ‘Şehrin Orta Yerinde’, Ada Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayında.

HAN Spaces, sanatı çalışma alanlarına taşıyor

HAN Spaces ve ArtPick ortak organizasyonuyla gerçekleşecek sergi dizilerinin ilki ‘İnsan boşluğu, boşluk insanı şekillendirir...’ açıldı. Sergi, 21 Şubat 2021’e kadar görülebilecek. Sergide yer alan 14 çağdaş sanatçının çalışmalarıyla mekan yeniden yorumlanıyor. Bu sayede sanat kavramı, insanların iş ortamlarında da sanat eserlerine ulaşabilmelerine ve sanatla çevrili bir atmosferde çalışabilmelerine olanak tanıyor. HAN Levent binasında 2 bin metrekare alana ve üç farklı kata yayılmış sergi alanının her katında bahçe ve teras bulunuyor ve sıkı COVID-19 önlemleri uygulanıyor.

Haberin Devamı

Pera Film’den AIDS Günü’ne özel

Pera Film, her sene Dünya AIDS Günü kapsamında gösterime sunduğu ‘Buradayım!’ adlı film programına bu yıl, Visual AIDS’in yayılımlar seçkisiyle devam ediyor. Dünyanın farklı bölgelerinde HIV ile yaşayan insanların gerçek hikayelerine odaklanan videolar, AIDS ve COVID-19 salgınının ortak noktaları, farklılıkları ve sergiledikleri eşitsiz dağılım üzerine düşünme olanağı sağlıyor. Program, 22 Aralık’a kadar Pera Müzesi’nin web sitesi ‘www.peramuzesi.org.tr’ üzerinden izlenebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder