Gözde Hatunoğlu Turkcell ve Zorlu PSM kültür sanatta yan yana
HABERİ PAYLAŞ

Turkcell ve Zorlu PSM kültür sanatta yan yana

Turkcell, 2018’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’yle başlattığı sponsorluk sözleşmesini beş yıl daha uzattı. Böylece Zorlu PSM’deki müzikal, konser ve tiyatro etkinlikleri Turkcell Sahnesi ile Turkcell Platinum Sahnesi’nde gerçekleşmeye devam edecek. Turkcell, yeni sezondaki sanatsal faaliyetlerinde engelli bireylerin kültürel etkinliklere erişebilmesini sağlayacak çalışmalara da ağırlık verecek. Turkcell’in ev sahipliğinin kültür ve sanatın gelişimi için çok önemli olduğunu belirten Turkcell Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü İsmail Özbayraktar, “Biz her zaman ‘Turkcell kültür ve sanatla, hep yan yana’ sloganıyla hareket ediyoruz” dedi. Turkcell’in ‘Hayal Ortağım’ uygulaması sadece Zorlu PSM’de değil, Filmekimi’nde de sinemaseverlere erişilebilir film keyfi yaşatacak.

Haberin Devamı

Turkcell ve Zorlu PSM kültür sanatta yan yana

Sanat Galataport’ta

Galataport İstanbul, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında, kültür-sanat yazarlarını ağırladığı bir sanat turuna imza attı. Tur kapsamında Galataport İstanbul Saat Kulesi Meydanı’nda yer alan ‘Duvarları Aşmak: Açık Alanda Heykel’ sergisinin anlatımı yapıldı. 17. İstanbul Bienali paralel etkinlikleri kapsamında sergilenen Tomokazu Matsuyama’nın ‘Nirvana Tropicana’ isimli kamusal eserinin hikayesi anlatıldı. Katılımcılar eseri, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’den dinledi. İstanbul Modern ve MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi de Saat Kulesi meydanı etrafında, Galataport İstanbul sahasında yer alıyor. Galataport, yıl boyunca kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Turkcell ve Zorlu PSM kültür sanatta yan yana

24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri adayları açıklandı!

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin adayları, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa, Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün ve usta sanatçı Haldun Dormen’in ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıda, özel ödüllerin sahipleri de duyuruldu. Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Engin Uludağ, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne ise ‘Gomidas’ isimli oyunuyla Ahmet Sami Özbudak layık görüldü. Haldun Dormen Özel Ödülü’nü ise ‘Amadeus’ kazandı, Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi ise tiyatroya yaptığı eşsiz katkılarla Zihni Göktay oldu. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, bu yıl 19 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek görkemli bir törenle sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

Turkcell ve Zorlu PSM kültür sanatta yan yana

‘Mavilerde 60 Yıl’

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, yeni sergi sezonuna ressam Mustafa Pilevneli’nin ‘Mavilerde 60 Yıl’ başlıklı sergisiyle başladı. Çağdaş Türk resim sanatında kendine özgü tarzı, tadı, dokusu ve üretkenliğiyle eşsiz bir yer edinen Mustafa Pilevneli’nin sergisinde, gözünüzü alamayacağınız mavilere dalacaksınız. Sergi 11 Aralık’a kadar görülebilir.

Turkcell ve Zorlu PSM kültür sanatta yan yana

Sezen Aksu Dijital Sergisi açıldı!

Sezen Aksu’nun yaşam yolculuğunun anlatıldığı ve kreatif direktörlüğü Fuat Genç’in, küratörlüğünü Esra Özkan’ın üstlendiği, ‘Sezen Aksu Dijital Sanat Sergisi’ X Media Art Museum by DasDas’ta açıldı. Müzenin içerisindeki zemin ve duvarlarda yer alan görseller, videolar, 3D ve 2D animasyonlar, 25 dakikalık bir deneyimin parçası olarak sunuluyor. Sergi, projeyle bağlantılı NFT eserlere de yer veriyor. Bu eserler önemli sanatçıların ve tasarımcıların imzalarını taşıyor. Alanında ilk olan bu sergiyi kaçırmayın.

Haberin Devamı

Turkcell ve Zorlu PSM kültür sanatta yan yana

Sıradaki haber yükleniyor...
holder