Gözde Hatunoğlu Türkiye'nin ilk ve tek elektronik müzik festivali: Electronica
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin ilk ve tek elektronik müzik festivali: Electronica

Türkiye’nin çığır açan müzik festivali Electronica Festival, 18. yılını elektronik müzik severlerle kutlamak ve katılımcılarına eşi benzeri olmayan bir deneyim sunmak için 18 Eylül’de geri dönüyor! Festival, tarihinde ilk defa yer vereceği, bulunduğu ortamın saf enerjisini görsel ve işitsel imgeler üzerinden yansıtacağı ‘Dance Tent’ ile KAFES x SUMA x MILO’da gerçekleşecek. En iyi ve en yeni sanatçılarla birlikte bu eşsiz etkinliğin tadını çıkarmak istiyorsanız, vakit kaybetmeden yerinizi ayırın!

Haberin Devamı

Ayvalık Uluslararası Film Festivali başlıyooor

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden, geleceğin sinemacılarına ‘Yeni Bir …’ ödülü sürprizi geldi. Mey|Diageo’nun desteğiyle verilen ödül, o yıl içinde kamera önünde ya da arkasında, sinemanın herhangi bir alanında gösterdiği başarıyla dikkatleri çeken, kariyerinin başındaki bir isme verilecek. Teşvik edilmesi gerektiği düşünülen genç bir sinemacıya verilecek ve ödül için herhangi bir kategori ayrımı gözetilmeyecek. Bu yıl Seyir Derneği tarafından ilk kez düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin açılış filmi, 2022 Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen’ ödülüne layık görülen ‘Ayrılma Kararı/Decision to Leave’ oldu. Büyük ses getiren Park Chan-Wook imzalı film, 16 Eylül akşamı Ayvalık Büyük Park Amfi Tiyatro’da açılış töreninin ardından gösterilecek. Festival, 16-21 Eylül 2022 tarihleri arasında, dünya festivallerinde adını duyuran yerli ve yabancı yapımları izleyiciyle buluşturacak.

Yaşanmış kadın hikayeleri

Kırmızı bisikletiyle yaptığı turlarla tanınan ve sosyal medyada paylaştığı kadın hikayeleriyle büyük ilgi gören Mehmet Yapar, yıllar içinde biriktirdiği kadın hikayelerinin bir bölümünü kitaplaştırdı. ‘Kırmızı Bisikletim-Yaşanmış Kadın Hikayeleri’ adlı kitap, Müptela Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. ‘@kirmizibisikletim’, sosyal medyada yoğun ilgi gören, kente ve insanlara dair fotoğraflar paylaşan, sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunan ve bugün itibariyle 230 bine yakın takipçisi olan bir hesap.

Haberin Devamı

‘Aidiyet’ sergisi Anna Laudel Bodrum’da

Anna Laudel Bodrum, sanatçı Ramazan Can’ın resim, heykel, mozaik, dokuma ve neon dahil olmak üzere farklı disiplinlerde eserlerinin yer aldığı ‘Aidiyet’ isimli kişisel sergisine 30 Ağustos-12 Ekim tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Ramazan Can, sergide yer alan eserlerinde bir düşünce tarzı olarak ‘yersiz yurtsuzlaştırma’ eylemini, aidiyet kavramı üzerinden sorguluyor. Sanatçının göçebe kültürüyle Bodrum’a ait motifleri bir araya getirerek ürettiği eserlerinin yer aldığı ‘Aidiyet’, Zai Yaşam’da yer alan Anna Laudel Bodrum’da görülebilir.

INNA ve Reynmen aynı şarkıda buluştu!

Ülkemizde de çok sevilen dünyaca ünlü INNA, olağanüstü müziği ve iş birlikleriyle hayranlarını şaşırtmaya devam ediyor. Dansın kraliçesi bu kez de beğenilen içerik üreticisi Reynmen ile ilk single çalışması olan ‘Wherever You Go’yu yayınlıyor. Yakıcı bir aşk hikayesine odaklanan, muhteşem bir yaz parçası olan ‘Wherever You Go’ kulaklarınıza iyi gelecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder