Gözde Hatunoğlu Ufuk Beydemir'den yeni şarkı
HABERİ PAYLAŞ

Ufuk Beydemir'den yeni şarkı

Kendine özgü tarzı ve güçlü yorumuyla adından söz ettiren Ufuk Beydemir'in yeni single çalışması ‘Ellerin Uzansa’ tüm dijital platformlarda yayında. Şarkı, yabancılaşma ve kalabalıktan soyutlanmayı anlatsa da her zaman umudu beklemeyi anlatıyor.

Popüler müziğe yeni soluk: Melihcan Ataklar

Kendine özgü sesi ve yorumuyla müzik piyasasına başarılı bir giriş yapan Melihcan Ataklar’ın ‘Aşk Dense’ isimli yeni şarkısı Zuuks Production etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında! Melihcan Ataklar; Ece Seçkin, İlyas Yalçıntaş başta olmak üzere birçok ünlü ismin projelerinin söz, müzik, aranje, enstrüman ve vokal kayıtlarını da yaptı.

Haberin Devamı

Şiir gibi resimlere iki yeni sergi

Ressam ve öğretmen Nezaket Cesur Kırşan’ın eserleri, 27 Kasım-9 Aralık 2021 tarihlerinde Doart Sanat Galerisi’nde; 12-21 Aralık 2021 tarihlerinde ise Lavisione Sanat Galerisi’nde görülebilir. Eserlerindeki figürlerinin mimiklerinin belirsiz olmasının altında, her izleyicinin figürü incelediğinde kendisine ait duyguyu hissedebilmesi düşüncesi yatıyor. “Resim, şiirin çizilip renklendirilmiş hali” diyen Nezaket Cesur Kırşan’ın, bu şiir gibi sergileri kaçmaz.

Rugül Serbest’ten ‘Kendimin Ormanında’

Rugül Serbest, resimleri aracılığıyla benliğini, bedenini ve özellikle kendi iç dünyasını, bir başkasının kimliğine bürünerek yeniden deneyimlemenin yollarını arıyor. ‘Kendimin Ormanında’, sanatçının uzun süredir resmettiği iç mekanlardan tamamen sıyrılarak dış dünyada kendine bir yer arama hikayesine odaklanıyor. Sergi bugün açılacak ve 8 Ocak’a kadar görülebilecek.

Çocukları müzikle buluşturan konser

İmkanı kısıtlı çocukları müzikle buluşturan Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, dev bir konsere imza atmaya hazırlanıyor. Unutulmaz klasik eserlerin çalınacağı konserin orkestra şefliğini dünyaca ünlü şef Howard Griffiths üstlenecek, perküsyonda Burhan Öçal, kanunda Savaş Özkök yer alacak. Konserin geliri ise çocukların müzik eğitimine aktarılacak. Konser 4 Aralık Cumartesi günü saat: 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Keyifli bir Pazar geçirmeye hazır mısınız?

Yarın Yapı Kredi bomontiada’da ORGANICS by Red Bull ile müzik, sanat ve gastronomi bir araya geliyor. Etkinlikte katılımcıları yetenekli fotoğrafçı Dilan Bozyel’in fotoğrafçılık atölyesi ve bomontiada’nın avlusunda Gülinler konseri bekliyor. Sahne’de çeşitli aralıklarla Twins Cocktail Lab.’in ORGANICS by Red Bull’un beş lezzetini farklı içecek reçetelerinde yorumlayacağı miksoloji deneyimlerinin ardından saat 20.00’de, Babylon sahnesinde Sertab Erener’in akustik konseri müzik severlere keyifli bir Pazar gecesi yaşayacak.

Haberin Devamı

VİZYONDA

Gucci Ailesi / House of Gucci

Yılın en merakla beklenen filmlerinden biri bu hafta vizyona girdi. Ridley Scott'ın yönettiği ve başrollerinde Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino ve Salma Hayek gibi oyuncuları buluşturan ‘House of Gucci’, 1980'lerde aile içi anlaşmazlıkları iyice ayyuka çıkan moda devi Gucci ailesini ve 1995 yılında Maurizio Gucci'nin öldürülmesine kadar varan skandallarını anlatıyor. Eleştirmenlerden de yüksek puanlar alan bu filmi kaçırmayın.

Enkanto: Sihirli Dünya / Encanto

Disney’in son animasyon şahanesi film, Enkanto adı verilen göz kamaştırıcı ve büyüleyici bir yerde yaşayan olağanüstü Madrigaller ailesinin hikayesini anlatıyor. Bu sihirli yerde, Mirabel dışında her çocuk kendine özgü sihirli bir hediye ile kutsanmıştır. Ancak işler karışıp, ailenin yuvası tehdit edilmeye başlandığında, tek umutları Mirabel olacaktır. Film küçükler kadar büyüklere de eğlenceli bir deneyim yaşatacak.

Haberin Devamı

Suç ve Ceza Film Festivali başladı

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali dün başladı. 2 Aralık’a kadar devam edecek ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen festivalde film gösterimleri, Beyoğlu Atlas 1948 ve Kadıköy sinemalarında yapılacak. Festival biletleri 5 TL ve 10 TL olacak. Festival programına ‘https://www.icapff.com/’ adresinden ulaşabilirsiniz.

HAFTANIN KİTAPLARI

Kardeşi, Orhan Veli’yi anlatıyor

Gazeteci Seray Şahinler’in ‘Ağabeyim Orhan Veli’ kitabı Doğan Kitap etiketiyle raflarda. Şahinler, hayatı boyunca ağabeyine kardeşlikten öte yoldaşlık, dostluk, sırdaşlık etmiş Füruzan Yolyapan'ın tanıklığıyla yola çıkıyor. Usta şairin ilk şiirlerine, aile ilişkilerine, bilinmeyen meraklarına, omuz omuza verdiği dostlarıyla sürdürdüğü yaşam mücadelesine, maddi sıkıntılara rağmen büyük bir dirençle hayata tutunduğu yalnız zamanlarına, kitaplarına ışık tutarak olağanüstü bir Orhan Veli portresi sunuyor.

Sabrın, cesaretin ve umudun hikayesi

VakıfBank Kültür Yayınları, William Howard Armstrong’un bir gençlik edebiyatı klasiği olan ve 1972’de beyazperdeye uyarlanan ‘Sounder’ isimli kitabını ‘Sounder: Sahibini Bekleyen Av Köpeği’ başlığıyla ilk kez Türkçeye kazandırıyor. Okuru, ailesine bağlı, onurlu ve güçlükler karşısında yılmaz bir çocuğun dünyasına şahitlik etmeye çağıran roman, var olanın olduğu gibi kucaklanmasına dikkat çekiyor.

Rutu Modan'dan ödüllü çizgi roman

Rutu Modan’ın çizgi roman kitabı ‘Mülk’, Baobab Yayınları'ndan çıktı. Eser, Polonya göçmeni İsrailli Regina Segal'in, oğlunun ölümünün ardından torunu Mica’yla birlikte, 2. Dünya Savaşı’nda kaybedilmiş bir aile mülkünü geri almak için Varşova’ya gitmesini konu alıyor. Ancak doğduğu topraklara dönmek Regina'yı unutmak istediği birçok şeyle yüzleşmek zorunda bırakacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder