Gözde Hatunoğlu Uluslararası Göç Filmleri Festivali herkesi empatiye davet ediyor
HABERİ PAYLAŞ

Uluslararası Göç Filmleri Festivali herkesi empatiye davet ediyor

Dünyanın ilk sınırsız erişimli film festivali olma özelliğine sahip ‘Uluslararası Göç Filmleri Festivali’ Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek. Festival, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 14-21 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Festivalde yerli ve yabancı yüzlerce sinemacı, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ve akademisyenler ağırlanacak. Festivalin onursal başkanı ise Hollywood’un saygın oyuncularından Oscar ve Altın Küre ödüllü F. Murray Abraham.

Haberin Devamı

İSTANBUL MODERN’DEN ‘PANDEMİ GÜNLERİNDE FOTOĞRAF’ SERGİSİ

İstanbul Modern, farklı kuşaklardan 43 sanatçının pandemi günlerinde gerçekleştirdikleri yeni çalışmaları çevrimiçi bir sergiyle sanatseverlere sunuyor. ‘Pandemi Günlerinde Fotoğraf’ sergisi 15 Kasım’a kadar müzenin internet sitesinde görülebilecek.

İŞTE HAFTANIN YENİ ŞARKILARI

Çok genç yaşında başladığı müzik eğitimini profesyonel müzisyenliğe geçerek taçlandıran 19 yaşındaki Mehmetcan Yazıcıgil yeni şarkısı ‘Bi Şansımız Olmaz’ı On Air Müzik etiketiyle yayınladı. “Şarkılarımı umut ve özgürlük için yazıyorum” diyen sanatçı Grifon, dördüncü albümü ‘Kanıyorken’ ile dinleyicilerin karşısına çıkıyor. CES Yapım etiketiyle tüm dijital müzik platformlarınd ayerini alan ve duygusal bir teması olan albümde sekiz şarkının sıralaması biten bir hikayenin parçalarını andırıyor.

ŞEHIR TİYATROLARI HAZİRANDA DA SİZLERLE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sahneler hâlâ kapalı olduğundan sevilen oyunlarını dijital ortamda yayınlamayı sürdürüyor. ‘Hürrem Sultan’, ‘Romeo ve Juliet’, ‘Maskeliler’ ile ‘Tehlikeli İlişkiler’ oyunları dijital ortamda seyircileriyle buluşuyor. Haziran ayında ise ‘Hoşu’nun Utancı’, ‘Keloğlan’, ‘Oyuncaktaki Sır’ ve ‘Tembel Memiş’ oyunları küçük izleyicilerle buluşacak.

HAFTANIN ÖNERİLERİ

39. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDEN AKILDA KALANLAR

Berlin Alexanderplatz

Alfred Döblin’in 1929’da yayınlanan dev romanı ‘Berlin Alexanderplatz’ (‘Berlin Alexander Meydanı’), kendisi de Afganistan’dan Almanya’ya göç etmiş olan yönetmen Burhan Qurbani’nin yorumuyla 1929’un kasvetli Berlin’ini günümüze taşıyor.

Haberin Devamı

Akdeniz’i botla aşan Gineli göçmen Francis, Berlin’de kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışırken, saf ve iyi kalmaya çabaladıkça kötülüğe bulaşmadan hayatta kalmanın neredeyse imkansız olduğu gerçeğiyle sınanıyor. Teknik anlamda oldukça başarılı olan film, fazlasıyla klişe içeriyor ve deyim yerindeyse Hollywood’vari bir anlatıma sahip.

Willow / Söğüt

1994 yapımı unutulmaz savaş filmi ‘Yağmurdan Önce’ ile uluslararası ün kazanan Makedon yönetmen Milcho Manchevski, son filmi ‘Willow’/‘Söğüt’ ile festivale konuk olan sinemacılar arasında. Film, çocuk sahibi olmak isteyen üç farklı kadının söğüt ağacı imgesiyle bütünleşen hikayesini anlatıyor. Kadına toplum tarafından yüklenen annelik rolüne ve bunun bedelinin kadınlara nasıl ödetildiğine değiniyor.

Martin Eden

Jack London’ın dünya edebiyatının en büyük eserlerinden olan romanı ‘Martin Eden’, İtalyan yönetmen Pietro Marcello tarafından 2019 yılında yeniden yorumlandı ve yılın en çok ses getiren filmlerinden olmuştu. Yoksul gemici Martin Eden, zengin kızı Elena’ya (romanda Ruth) aşık olur. Aşkı uğruna sınıf atlama hırsına kapılıp yazar olma sevdasına düşer.

Haberin Devamı

Bu süreçte geçirdiği dönüşümü ve sonrasında gelen kaçınılmaz çöküşü, ufak tefek eksilere rağmen romanın ihtişamına yakışacak şekilde aktarılıyor. Luca Marinelli, başrolde devleşirken sadece performansıyla değil Jack London’a olan benzerliğiyle de göz kamaştırıyor. Martin Eden karakterinin otobiyografik olduğunu da eklemeliyim. Festivalde kaçırdıysanız vizyonda mutlaka yakalayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder