Güney Öztürk Çikolatayı kim sevmez
HABERİ PAYLAŞ

Çikolatayı kim sevmez

Almanya’nın denizi de yok, güneşi de. Ülkeyi tanıyanlar “Mutlaka yazın gidin görün, göle de girin” der. Etrafımız dünyanın en güzel denizleriyle çevriliyken bu pek de biz Türklere göre değildir. Bence Almanya’nın en güzel mevsimi kıştır. Özellikler de kasım aralık dönemi, yani yılbaşı arifesi. O zaman kar yağmaya başlar, vitrinler ışıklanır, noel pazarları kurulur, sokaklarda akordiyon tınıları kahkahalara karışır.

Köşe fırınlar; taze ekmekleri, sıcak çörekleri, kekleri, şekerlemeleri tezgahların üzerine dizer. Kokusu insanı kendine çeker. Sanki Hansel ve Gretel’in masal diyarında yürür gibisinizdir. Restoranlar, sergiler, fuarlar, tiyatrolar, sinemalar, AVM’ler ağırlama telaşına girer.

Haberin Devamı

Çikolatayı kim sevmez

CHOCO-TEC KONGRESİ

İşte bu da onlardan biri. Eğer yolunuz 13-15 Aralık günlerinde Almanya’nın Düsseldorf ya da Köln kentlerine düşerse, mutlaka Çikolata Kongresi’ne uğramanızı tavsiye ederim. Köln Messe’nin kuzeyindeki Kongre Merkezi’nde CHOCO TEC-Değişimin Parçası Olun sloganı altında yapılan bu yılki çikolata kongresi, geleceğin trendlerine, yenilikçi teknolojilere, yeni tatlara adanmış, ağzınıza layık bir aktivite...

Hali hazırda bu endüstride olanlar içinse hammadde ve uluslararası büyüyen pazarları görmek açısından biçilmiş bir kaftan. Önde gelen çikolata şirketleri, üniversiteler, yeni başlayan start-up firmalarının boy göstereceği fuaye sergisi, çikolatadan yoğun etkileşim ve taze dürtüler (fikirler) almak isteyenler için mükemmel bir platform sunuyor. Örneğin bir start-up şirketi olan KOA, yiyecek ve içecek endüstrisi için yeni kapılar açıyor. Kakao hamurunu kullanarak saf kakao meyve suyu üretiyor.

Açılış sunumunda CHOCO TEC katılımcılarına sunulacak bu içeceği ben de merakla bekliyorum. İsviçre’nin gıda ve içecek konusunda en önemli araştırma üniversitesi ZHAW’da bilim insanları kakao çekirdeğinin, çikolataya aromasını veren özelliklerini çözmüşler. Sonuçta içinde 25 referans madde bulunan bir kit ortaya çıkmış. Kaliteli bir çikolataya kokusunu, ağzınızdaki tadı, vücutta uyandırdığı hazzı, kısacası olmazsa olmazını, veren 25 benzersiz aroma. Çok ilginç değil mi. QVisions start-up şirketi ise kakao çekirdeğinin kalite kontrolü için dijital bir platform geliştirmiş.

Haberin Devamı

Yazılım sayesinde profesyonellerin dışında, çikolata üretimine yeni başlayanlar da kolayca ellerindeki malın kalitesini anlayabilecek. Bu ve benzeri start-up firmalarının renk katacağı CHOCO-TEC’te alanında uzman mükemmel konuşmacıların yapacağı sunumların dışında, uluslararası çikolata lezzetlerinin ürünlerini tatma imkanına da sahip olacağız. Köln şehrindeki etkinlik; kentin ünlü Çikolata Müzesi’nde gerçekleşecek muhteşem bir kapanış gecesi ile de tamamlanacak.

Çikolatayı kim sevmez

VAN GOGH’U DA NOT EDİN!

Bu arada Köln’deki Çikolata Kongresi ve Çikolata Müzesi dışında gitmişken aktivite arayanlara da önerim, Mulheim’daki Banksy Sergisi ile Van Gogh The Immersive Experience sergilerini gezmeleri. Hollandalı ressam Van Gogh’un tablolarının içine girmek, orada gezinmek için 360 derecelik harika bir görsel şölen sunan sergi, 2017’den beri turnede ve 5 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Yolunuz düşerse...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder