Güney Öztürkİsteyen kazandı
HABERİ PAYLAŞ

İsteyen kazandı

Şampiyonluğu belirleyecek derbiye Fener daha tempolu başladı. Çünkü Fener’in kazanmaktan başka şansı yoktu. Galatasaray’ın ise önce kaybetmemek gibi bir ‘lüksü’ vardı. İki taraf da doğal olarak gergindi. Seyirci de bu atmosfere yakıt taşıyordu.

Nitekim ilk 10 dakikada 4 sarı kart çıktı, ardından da Djiku’ya kırmızı kart geldi. Herşey Cim Bom’un lehine diye düşünürken, Fenerbahçe oyundan düşmedi ve canını dişine takarak oynamaya başladı. 34’üncü dakikada Barış Alper, altı pastan Galatasaray adına çok net golü kaçırdı. Hemen ardındansa Fenerbahçe yine altı pastan Fred’le bulduğu pozisyonu kullanamadı. 10 kişi kalan Fener, ilk yarı Galatasay’a fırsat vermedi. İkinci yarı da Galatasaray beraberliğe razı tempodan bir türlü çıkamadı.

Haberin Devamı

Sarı Kanarya ise aksine daha atak ve hücum odaklıydı. Nitekim Fener, etkili bir kornerden Çağlar Söyüncü’nün golüyle aradığını buldu. Bundan sonra Galatasaray, savunma disiplininden koptu. Maçın sonlarında Fenerbahçe defalarca ikinci golü bulmaya çok yaklaştı. Özetle Galatasaray korkak oynadı ve korktuğu da başına geldi. ‘Tek puanı kurtarayım şampiyon olayım’ havasındaydı. Ancak bu oyun planı tutmadı. Kendi sahasında 50 bine yakın seyircinin önünde, 75 dakika tek eksikle oynayan rakibine mağlup oldu. Bu galibiyetle Fenerbahçe şampiyonluk şansını son maça taşırken; Galatasaray ise gelecek haftaya stresli girdi. Tek puan yetse de Konya maçı yine final atmosferinde geçecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder