Güney Öztürk Son şampiyon mu? İlk kez Messi mi?
HABERİ PAYLAŞ

Son şampiyon mu? İlk kez Messi mi?

Dünya Kupası’nı Mbappe gibi süper hızlı bir golcüye, Giroud gibi kalecilerin korkulu rüyasına, Dembele gibi koşucuya, Griezmann gibi bir orkestra şefine sahip son şampiyon Fransa mı, yoksa ilk maç hariç sonrasında Messi ile devleşen Arjantin mi kazanacak?

2022 Dünya Kupası’nda artık sona geldik sayılır. Pazar günü Fransa ile Arjantin şampiyonluk maçında karşı karşıya gelecek... Yarın da Fas ile Hırvatistan 3’üncülük için mücadele edecek. Son 16’da ispanya’yı penaltılarla (3-0) eleyen, çeyrek finalde de Portekiz’i 1-0’la geçip yarı finale kalma başarısını gösteren Fas, Fransa’ya 2-0 yenilince final şansını kaybetti. Hırvatistan ise final şansını 3-0 yenildiği Arjantin’e kaptırdı.

Haberin Devamı

AYNI GRUPTAYDILAR

Fas ile Hırvatistan şampiyonaya aynı grupta başladı. İki takım 0-0 berabere kalırken, gruptan Fas 7 puanla birinci, Hırvatistan 5 puanla ikinci olarak çıktı. Afrika takımı Fas, şampiyonanın en dişli ekiplerinden biri olduğunu ortaya koydu. Luca Modric gibi bir efsaneye sahip olan Hırvatistan ise Brezilya gibi bir devi (penaltılarla olsa da) eleyerek son 4 takım arasına kalma başarısını gösterdi. Yarınki maç ne olur? derseniz, cevabı zor bir soru..

YILDIZ SAVAŞLARI

Gelelim pazar günkü finale... Dünya Kupası’nı üçüncü kez Arjantin mi, son şampiyon Fransa mı kaldıracak? Mbappe gibi süper hızlı bir golcüye, Giroud gibi kalecilerin korkulu rüyası bir yıldıza, Dembele gibi koşucuya ve de Griezmann gibi bir orkestra şefine sahip Fransa mı şanslı? Yoksa, kupanın ilk maçında Suudi Arabistan’a yenilen, penaltı kaçıran Messi için erken umutsuzluğa kapılan, sonraki maçlarda ise o Messi ile devleşip Kupa’nın kulbunu yakalan Tangocular mı şanslı?

MESSİ VE KUPA

Bakalım futbol hayatı başarılarla, kupalarla dolu olan efsane Messi İlk kez “Dünya Kupası’nı da kazanan takımın kaptanı” olma unvanını da kazanabilecek mi? Bu sorunun cevabını pazar günü saat 18.00’de başlayacak Arjantin- Fransa maçı bittiğinde öğreneceğiz.

MESSİ, ARJANTİN’E DÖNÜYOR

Arjantin’in efsane futbolcularından Sergio Agüero, PSG forması giyen Lionel Messi’nin, gelecek sezon Arjantin’e dönme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Agüero, Messi’nin Newell’s Old Boys forması giymesi için Arjantin kulübü yetkililerinin yoğun bir çalışma içinde olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

RONALDO DEVAM EDECEK

Katar’da Portekiz Milli Takımı ile sahne alan Ronaldo’nun yaşadığı sıkıntılar nedeniyle milli takımı bırakacağı iddia ediliyordu. 37 yaşındaki yıldızı oyuncunun 2024 Avrupa Şampiyonası’nda da milli takımda olmak istediği öğrenildi. Portekiz gazeteleri de Katar’da son iki maçta yedek kalan ve eleştirilere maruz kalan Ronaldo’nun Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olup kariyerini zirvede bitirmek istediğini bildirdi

TERİM’DEN KATAR’A ÖVGÜ

Milli Takım ve Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Katar’ın kusursuz bir organizasyona imza attığını ve ön yargıları kırdığını vurguladı. Terim, sosyal medya paylaşımında özetle “Katar sanıldığının aksine beklentinin üzerinde bir işe ve disiplinli bir organizasyona imza atabilirmiş. Futbol, sadece belli ülkelerin ve coğrafyaların değil, dünyanın sporuymuş” dedi.

Haberin Devamı

SON BİR ADIM KALDI

Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps, Arjantin ile oynayacakları final maçı öncesinde temkinli konuştu. Dünya Kupas’ında zorlu maçlar oynadıklarına vurgu yapan Deschamps, “Finale hak ederek geldik. Oyuncularım turnuva boyunca büyük özveri gösterdi. Artık bizim için son bir adım kaldı. Pazar günü Arjantin karşısında kupayı almak istiyoruz. Fransa’ya elimizdeki bu büyük ödülle dönmek istiyoruz” dedi.

FİNAL BİLETİ 1600 EURO

Pazar günü Arjantin ile Fransa arasında oynanacak olan Dünya Kupası finalinin bilet fiyatları açıklandı. Final maçı biletleri, 516 ile 1600 Euro arasında satılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder