Güney Öztürk Üç maç kazanan şampiyon
HABERİ PAYLAŞ

Üç maç kazanan şampiyon

Dünya Kupası’nda çeyrek final heyecanı başlıyor. Bugün şampiyonluk iddiasındaki iki takım Brezilya ve Arjantin sahaya çıkıyor. Brezilya Hırvatistan’la, Arjantin de Hollanda’yla oynuyor. Yarınsa ‘erken final’ İngiltere-Fransa ve turnuvanın sürpriz takımı Fas’la Portekiz’in maçı var.

GENÇ VE ENERJİK PORTAKALLAR

HOLLANDA: Genç yıldızlarının enerjisine güveniyor. 19 maçtır yenilmiyorlar. 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Frenkie de Jong, beni en çok etkileyen oyuncu. Klas hareketleri ve top kontrolüyle dikkat çekiyor. Rakibi bu enerjileriyle çökertirlerse ne ala, yoksa işleri zor. Bütün çeyrek finalistler arasında arkada 3’lü defans oynayan tek takım Hollanda. Bu da karşılarına güçlü bir rakip çıktığında zafiyet yaratıyor. Topa da her zaman hakim değiller. Son maçta ABD’ye karşı yüzde 41 oranında topa sahiptiler.

Haberin Devamı

MESSİ’Lİ SON TANGO

ARJANTİN: Utanç verici bir Suudi Arabistan yenilgisiyle şampiyonaya başlayan Arjantin, tecrübesiyle çeyrek finale kadar uzandı. Yine de Messi onlar için her şey. Tecrübeli ayak son derece kritik Meksika ve Avustralya maçlarında anahtar deliğinden geçirdiği uzaktan gollerle takımını ipten aldı. Onun bu dehası, genç takım arkadaşlarını da olumlu etkiliyor. 21 yaşındaki Enzo Fernandes umut vadetmesine rağmen, yine de bu kupada Arjantin’in orta sahası kuvvetli görünmüyor. Son dünya kupasını oynayan 35 yaşındaki Messi bakalım, kupayı bir kez olsun kaldırabilecek mi?

GOL ATMA SIKINTISI VAR

HIRVATİSTAN: Kupanın zorlu takımı. Son Dünya Kupası’nda finalde Fransa’ya yenildi. En iyi oyuncuları Modric. 37 yaşında ve hala tam bir orta saha virtüözü. Ancak golcüleri Kramaric sadece Kanada’ya 2 gol attı, diğer maçlarda sıfır yazdı, ne kadar istikrarlı bilemiyoruz. Pusuya yatıp bir gol fırsatı yakalamaya oynuyorlar. Fas ve Belçika ile 0-0 berabere kaldılar. Japonya ile de maçı 1-1 tamamlayıp, penaltılarda geçtiler. Brezilya’ya karşı bir şans golüne ihtiyaç duyacaklar.

NEYMAR İYİ OYNARSA...

BREZİLYA: Takımın şimdiki Pele’si Neymar (30). Ama sakatlığın izlerini hala taşıyor. Bu yüzden sahada hala ürkek. Daha ilk maçta Sırbistan’a attığı voleyle devleşen ve takımdaki yerini pekiştiren Richarlison ise formda ve öne çıkıyor. Neymar ve Vinicius Junior (22) Hırvatistan’a karşı kilit oyuncular olacak.

Haberin Devamı

HOROZ ÖTEBİLECEK Mİ?

FRANSA: 23 yaşındaki Mbappe’yi kim durduracak? Saatte 40 kilometre hızla koşan PSG’li yıldız, kupada 5 gol attı. Üst üste ikinci kez kupayı alma motivasyonuyla iyi maçlar çıkarıyor. Ancak Mbappe’yi durdurmak, Fransa’yı durdurmak anlamına da gelmiyor. Horozlar’ın başka kozları da var. Oliver Giroud, Griezmann, Dembele gibi... Ancak eleştirilecek yanları, bu oyuncuların defansa yardıma gitmemeleri, topu kaptırdıklarında geri koşmamaları.

İNGİLİZLER HEDEFE KİLİTLENDİ

İNGİLTERE: Fransa ile erken final oynayacaklar. Takımın en iyisi ve dinamosu 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Bellingham. Turnuvaya moralli başladı ve öyle de devam ettiler. İran’ı 6-2 geçmek, Galler’i 3-0 yenmek, Senegal’e karşı 3-0’lık galibiyet kolay iş değil. Genç dinamik İngilizler’in; Dembele, Mbappe, Giroud, Griezmann gibi geçen kupanın şampiyonu karşısındaki sınavı kupanın finali gibi olacak. İngiltere savunmanın ortasından zaafiyet gösterebilir. Zira orada görevli Harry Maguire’ın Manchester United’da maç eksiği oldukça fazla.

Haberin Devamı

FAS GERİYE DÜŞERSE NE YAPAR?

FAS: Çeyrek final takımlarına bakınca, ilk dikkat çeken ülke Fas. Başlangıçta kimsenin farkında bile olmadığı Fas, bu kupada sadece bir gol yedi ve onu da Nayef Aguerd kendi kalesine attı. Son derece organizeler ve Beşiktaşlı Saiss tam bir savunma lideri. İspanya ile 0-0 biten ve penaltılara kalan maçları en iyi performanslarıydı. İspanyollar 1000’den fazla pas yapmalarına rağmen kaleye yalnızca bir şut atabildi. Tek endişem; Fas geride kaldığında ne olur? Bu Dünya Kupası’nda geride kalmadılar. Kanada’nın golü zaten 2-0 öndeyken geldi. Fas’ın yaklaşımı, derin savunma ve kontra, şimdiye kadar iyi çalıştı. Ama Portekiz öne geçerse ne olur bilemeyiz?

RONALDO TAKIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

PORTEKİZ: Mutlaka İspanya’nın Fas’a yenilgisinden dersler çıkaracak. Kendini dev aynasında görmeyecek. Manchester United’ın orta saha oyuncusu Bruno Fernandes sağ kanatta tutarlı performans sergiliyor. Atılan 5 golde doğrudan rol aldı; iki gol attı, üç asist yaptı. Ronaldo’yu son İsviçre maçında yedek kulübesinde bırakan Goncalo Ramos ise hat-trick yaparak Portekiz’in yeni ilahı olabileceğini gösterdi. Ama seyirci Ronaldo’yu çok seviyor. Onun küskün hali takıma yansıyor ve sahadakileri kötü etkiliyor. Portekiz’in önemli dezavantajı bu.

ENRİQUE GİTTİ FUENTE GELDİ

FIFA 2022’nin favorilerinden olan İspanya, son 16 turunda penaltı atışları sonunda Fas’a yenilmiş ve Katar’a veda etmişti. İspanya Futbol Federasyonu, dün teknik direktör Luis Enrique ile yolların ayrıldığını açıkladı. Enrique’ye hizmetlerinden ötürü teşekkür edilirken, İspanya Milli Takımı’nın yeni teknik direktörü de belli oldu. Yeni dönemde İspanya’yı 2013’ten bu yana milli takımın alt yaş kategorilerinde görev alan ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda milli takıma gümüş madalya kazandıran Luis de la Fuente çalıştıracak.

DANSIMIZ KUPAYA KADAR SÜRECEK

Brezilya’nın 22 yaşındaki kanat oyuncusu Vinicus Junior, Hırvatistan ile oynayacakları çeyrek final maçı öncesinde iddialı açıklamalar yaptı. Vinicus Junior, Brezilya Milli Takımı’nın atılan her gol sonrasında farklı dans yaparak sevinmesiyle ilgili; “Turnuvada seyir zevki yüksek maçlar çıkardık. Umarım herkes mutludur. Finale kadar dans etmeye devam edeceğiz” dedi. Hırvatistan maçına iyi hazırlandıklarını da belirten Vinicus Junior, tek hedefin galibiyet olduğunu da söyledi.

BREZİLYA ÇOK ABARTILDI

Hollanda’nın tecrübeli çalıştırıcı Louis van Gaal, Dünya Kupası’nda Hollanda Milli Takımı’nın tüm eleştirilere rağmen, iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, “Aslında Brezilya’nın oyun anlayışının bizimkinden bir farkı yok. Üstelik biz bu anlayışı çok daha iyi uyguluyoruz. ABD’ye attığımız golü gördünüz mü? Yüksek tempo ve 20 pas. Ancak basında Hollanda eleştiriliyor, Brezilya övülüyor. Bunlar gerçekten çok tuhaf” dedi.

SINIRLARI ZORLAYACAĞIZ

Fas Milli Futbol Takımı ile Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda mücadele eden Beşiktaşlı futbolcu Romain Saiss, tarih yazmak istediklerini söyledi. Son 16 turunda favorilerden İspanya’yı penaltı atışlarıyla elediklerini hatırlatan Saiss, “Önemli bir iş başardık. Şimdi de sınırları zorlamaya devam etmek istiyoruz. Turnuvada tarih yazmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

STAT 974 TUNUS’A GİDİYOR

Dünya Kupası’ndaki maçlara ev sahipliği yapan ve konteynerden yapılmış olan Stat 974 sökülüyor. Katar, 40 bin kişilik kapasiteye sahip olan bu enteresan stadı Tunus’a hediye etme kararı aldı.
Çeyrek finalde Portekiz ile oynayacakları maça çok iyi hazırlandıklarını da belirten Saiss, “Çok zor bir maç olacağını biliyoruz. Oyuncular olarak daha fazla fedakarlık yapmak zorunda olduğumuzu da biliyoruz. Turnuva boyunca yaptığımız gibi, çeyrek finalde de en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder