Güney Öztürk Yeni şoklara hazır olun
HABERİ PAYLAŞ

Yeni şoklara hazır olun

Dünya Kupası’nda grup maçlarının ilk turu tamamlandı ve kayda değer sürpriz sonuçlar yaşandı. Turnuvanın favorisi Messi’li Arjantin, dünya sırlamasında ilk 50’de bile olmayan Suudi Arabistan’a yenilerek, kupa tarihindeki en büyük mağlubiyetlerden birini aldı. Japonlar da tıpkı Suudiler gibi geriden gelerek Almanya’ya karşı kazandıkları tarihi maçta mazlumların sesi oldu. Üstelik Almanlar’ın yarınki rakibi de şampiyon adayı ve Kosta Rika’ya 7 çeken İspanya. G.Kore ile 0-0 berabere kalarak şansını riske sokan Uruguay’ın rakipleri ise, Portekiz ve Gana. İlk başlarda alınan bu sonuçlara göre, gruplardaki ikinci tur maçlar sürpriz sonuçlara gebe ve birçok karşılaşmanın final havasında geçeceğinden artık şüphe yok.

Haberin Devamı

ŞÖHRETLERİN İŞİ BİTMİŞ

Öte yandan futbolseverlerin ilk maçlarda, aradıkları heyecanı buldukları da pek söylenemez. Zira şöhretler sönük kaldı. Lionel Messi (35), Barcelona’daki formundan çok uzak. PSG’de de tartışılıyor. Bir diğer büyük isim Cristiano Ronaldo (37) da şimdilik idare ediyor. Brezilya’lı Neymar (30) ise yine sakatlandı ve oyundan çıktı, kupadaki durumu belirsiz. Onun yerine genç Richarlison’un (25), Sırplara attığı mükemmel vole, şimdiden en güzel gol olarak kupa tarihine geçti. Hırvatlar’ın yıldızı Luka Modriç (37) takımın yükünü taşıyamadı. Polonya’nın çok şey beklediği Lewandowski (34) bile penaltıyı kaçırarak hayal kırıklığı yaşattı. Almanya’da Müller (33) de artık forvette bekleneni veremeyenler arasında.

İSPANYA, FRANSA, İNGİLTERE

İngiliz ve İspanyol takımları ise ağabeylerinden aldıkları bayrağı ileri taşıyacak gibi görünüyor. İngiltere’de Bellilingham (19) ve iki gol atan Saka (21) müthiş oynadı. İspanya’da ise Gavi 18, Pedri 19 yaşında. Bu iki çocuğun Xavi ve Iniesta etkisini hem Barcelona’da hem İspanya’da yapma durumu çok heyecan verici. Son şampiyon Fransa’da ise Mbappe, Giroud, Dembele, Griezmann hepsi formda ve birbiriyle oynamaya alışmış, uyumlu bir takım görüntüsünde. İlk maçlar şunu gösterdi ki, yaşı ilerlemiş şöhretler bekleneni veremiyor. Bu kupa yeni şöhretlere, yeni parlayan gençlere gebe gibi...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder