Hakan Çelik 35 yıldır kamyon üretiminde öncü
HABERİ PAYLAŞ

35 yıldır kamyon üretiminde öncü

Bugüne kadar 300 bini aşkın kamyon üreten Aksaray'daki fabrika, 86 binin üstünde kamyonun ihracatını sağlayarak ekonomiye katkı sundu. Mercedes Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Bir ilin kaderini değiştirmedeki ekonomik duruma katkımız nedeniyle gururluyuz. Zaman içerisinde gördük ki Aksaray, yerel kalkınmanın en güzel örneklerinden biri olarak bir ‘Mercedes-Benz Şehri’ oldu.

35 yıldır kamyon üretiminde öncü

İldeki en büyük istihdam sağlayıcı oluşumuz, üretimimiz, ihracatımız, araştırma-geliştirme (Ar-Ge) ve yatırım faaliyetlerimizle hem Aksaray’ın hem de Türkiye’nin ekonomisine katma değer sağlıyoruz” dedi. Daimler dünyasının en önemli kamyon üretim merkezlerinden biri olan Aksaray Kamyon Fabrikası, 1986 yılında Mercedes-Benz 1922 ve sonrasında Mercedes 2622 kamyon ile başlanan üretim serüveni, günümüzde Actros ve Arocs modelleriyle devam ediyor. Fabrika, Ocak-Eylül 2021 dönemindeki 9 aylık süreçte 15 bin 701 adet kamyon üretti.

Haberin Devamı

35 yıldır kamyon üretiminde öncü

İKİNCİ ELİN GÖZDELERİ

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, sıfır ve ikinci el araç pazarıyla ilgili güncel değerlendirmelerde bulundu. Çip krizi, küresel tedarik problemleri ve sürekli artan döviz kurları nedeniyle sıfır kilometre araç fiyatlarının Ocak 2022’ye kadar yüzde 12 artacağını belirten Hüsamettin Yalçın, kasımdan itibaren tüketicilerin yeniden ikinci el araç almaya yöneleceğini ve talebin ikinci el araç fiyatlarını artırabileceğini vurguladı.

Cardata ekim ayı araştırmasına göre; ikinci elde en çok tercih edilen modeller ise sırasıyla Renault Megane, Fiat Egea ve Volkswagen Passat oldu. Ekimde en çok satılan ikinci el araçların ortalama fiyatı da 219 bin 560 lira civarında gerçekleşti.

35 yıldır kamyon üretiminde öncü

TÜRKİYE’DE SAHİBİ KİM OLACAK?

Beyaz perdenin ünlü film serisi 007 James Bond; ilk günden bu yana kurgusu, senaryosu ve filmde kullanılan araç gereçlerle ilgi çekiyor. Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Land Rover’ın off-road teknolojisi ve ikonik tasarımıyla efsaneleşen modeli Land Rover Defender, James Bond’un son filmi No Time To Die’da maceranın dozunu üst seviyelere taşıyor.

Haberin Devamı

Land Rover Special Vehicle Operations ekibi, ‘Bond: No Time to Die’ filminde kullanılan Defender araçlardan iham alarak tasarladığı Defender V8 Bond Edition’ı da duyurdu. Araç 3 litre 6 silindirli motoru mild hibrit teknolojisiyle bir araya gelerek 400 beygir güç ve 550 Nm tork üretiyor. Bu modelden sadece 300 adet üretilecek, Türkiye’de ise sadece bir adet satışa sunulacak.

35 yıldır kamyon üretiminde öncü

TRAFİKTE KADINLARA YARDIMCI

Pandemide ulaşım alternatifi arayışları ve kurye sektöründeki canlılık, scooter modellerine ilginin artmasını sağladı. Yamaha’nın; NMAX 125, D’elight, XMAX 250, TMAX Tech MAX, R1, R7, MT-09, MT 07, Tracer 7, XSR900 ve XSR125 gibi öne çıkan modelleri yetkili bayilerde satışa sunuldu.

Trafikte kadın sürücü sayısını artırmak isteyen Yamaha Motor Türkiye, kısa süre önce kadınlara ücretsiz motosiklet eğitimi vermeye ve Kadın Ustalar Platformu’na da destek olmaya başladı.

35 yıldır kamyon üretiminde öncü

GÜÇLENEREK DÖNDÜ

Alman Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan Çek üretici Skoda, dört yıl önce SUV atağını başlatan Kodiaq modelini güncelledi. Yenilenen Kodiaq, lansmana özel olarak 455 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, bu yıl Kodiaq modelinde 1800 adetlik bir satışa ulaştıklarını, yılsonuna kadar yenilenen versiyondan da 700 adet daha getirerek satışını yapacaklarını söyledi. Yenilenen Kodiaq’ta tercih edebilecek motorlar şöyle; 150 beygir güç üreten 1.5 ACT TSI benzinli motor, 4x4 çekiş sistemiyle sunulan 200 beygirlik 2.0 TDI dizel motor ve 245 beygirlik 2.0 TSI benzinli motor. Aracın tüm versiyonları ise 7 ileri DSG otomatik şanzımanla sunuluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder