Hakan Çelik Alışkanlıkları değiştirmeye geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Alışkanlıkları değiştirmeye geliyor

Citroen’in pazara sunduğu andan itibaren büyük ilgi gören dört tekerlekli elektrikli mobilite aracı Ami, Türkiye’ye de geliyor.

B1 SINIFI EHLİYET

Fas’ta üretilen yeni Ami, Fransa kökenli küresel marka Citroen’in güvencesiyle mart ayından itibaren Türkiye yollarına çıkacak. Tamamen elektrikli bir model olan Citroen Ami, B1 sınıfı ehliyete sahip 16 yaşından büyük kişiler tarafından kullanılabilecek. Araç, ev tipi prizlerde 3 saatte şarj olabiliyor. Toplam menzili yaklaşık 75 kilometre olan Citroen Ami, 45 km/h son sürate ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Alışkanlıkları değiştirmeye geliyor

Otomobil kategorisinde bulunmadığı için çevre yollarına çıkamıyor ve köprüleri kullanarak İstanbul’un iki yakasına geçemiyor. Ancak arabalı vapur sayesinde Ami ile karşıya ulaşmak mümkün. Ami’nin lansmanının yapıldığı İstanbul Şile’deki Suma Sarjanti Otel tesislerinde Citroen Genel Müdürü Selen Alkım ile araç hakkında sohbet ettik.

Alışkanlıkları değiştirmeye geliyor

Citroen Ami'yi, Şile’de kullanma imkanı buldum. Ami’nin Fransa satış fiyatı teşvikli olarak 7 bin Euro civarında. Türkiye fiyatı ise Mart 2022’de açıklanacak.

MİKRO MOBİLİTE ÇÖZÜMÜ

Selen Alkım, Ami’nin bir otomobil değil bir mikro mobilite çözümü olduğunun altını çizdi. Şu ana kadar kurumsal müşterilere 150 adet Ami sattıklarını belirten Alkım, 2022’de 1000 perakende müşteriyi Ami ile buluşturmayı hedeflediklerini anlattı. Alkım, MARTI gibi araç paylaşım şirketleriyle de gelecek için kiralama modellerini görüştüklerini söyledi. Aracın sınırsız 2 yıl, bataryanın ise 3 yıl, 40 bin kilometre garantisi bulunuyor. Araç ilk etapta online olarak satışa sunulacak. Bütün servis işlemleri Citroen bayiileri tarafından gerçekleştirilecek. Dış renk ve tasarım açısından neredeyse sınırsız kişiselleştirme seçeneği bulunacak.

Alışkanlıkları değiştirmeye geliyor

Toyota yeni tanıtılan bZ4X ile başlamak üzere önümüzdeki yıllarda artan sayıda pratik ve ulaşılabilir sıfır emisyonlu araçlar sunacak.

HİBRİT DENEYİMİ ELEKTRİKLİYE TAŞIYACAK

Toyota tarafından düzenlenen ve yeni nesil otomobil fuarı olarak öne çıkan Kenshiki Forum üçüncü kez Belçika’da Brüksel Expo’da yapıldı. Forumda bataryalı elektrikli aracı bZ4X’in, spor otomobili GR 86’nın ve Corolla Cross’un Avrupa prömiyerini gerçekleştiren Toyota, aynı zamanda Yaris GR Sport, GR Yaris Hydrogen modellerini de tanıttı.

Haberin Devamı

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, “Avrupa başta olmak üzere tüm dünyanın doğa dostu otomobiller konusunda ciddi kararlar aldığı günümüzde; Toyota, bunu 50 yıl önceden görmüş ve stratejisini bu şekilde planlamıştır. 1997 yılında seri üretim ilk hibrit modelle başlayan bu yolculukta, şimdi her binek modelinin birer hibrit versiyonunun bulunduğu ürün gamı, bu konuya verilen önemin en büyük göstergesidir” dedi. Toyota’nın hibrit deneyimini tam elektrikli otomobillere taşıyacağını belirten Bozkurt, markanın 2030’a kadar 13.6 milyar dolarlık yatırım yapacağını söyledi.

Alışkanlıkları değiştirmeye geliyor

BMW iX xDrive40’ın elektrik motorları 326 beygir güç ve 630 Nm tork üretirken, otomobili 0’dan 100 km/s hıza sadece 6.1 saniyede ulaştırıyor. Araç yaklaşık 425 kilometre menzile sahip.

YÜKSEK TEKNOLOJİYLE DÖNÜŞÜM HIZLANIYOR

Haberin Devamı

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik ile bu yıl beşincisi düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde otomotiv sektöründe ‘Otomobil Sektöründe Elektrifikasyonun Dönüşümü’ panelinde bir araya geldik.

Yeni çağın endüstriyi olduğu kadar perakende süreçlerini ve tüketiciyi de dönüştürmeye başladığını söyleyen Tiftik, temsil ettikleri markaların elektrikli modellerini dünyayla aynı anda müşterilerine sunduklarını belirtti. İklim ve çevre duyarlılığı nedeniyle elektrikli otomobil satışlarının, bu yılın ilk 10 ayında bir önceki yıla göre 6 kat arttığını belirten Tiftik, “Bizler de bu performansa bir yıldan kısa bir sürede 500’ün üzerinde BMW iX3’ü yollarla buluşturarak önemli bir katkı sağladık. 2030 yılında toplam BMW satışlarımız içindeki elektrikli model oranımızı yüzde 75 seviyesine çıkarmayı planlıyoruz “ dedi. Panele, Hakan Tiftik’in yanı sıra BMW Group adına Christian Bahoo, Yuvam Dünya Derneği Başkanı Kıvılcım Pınar Kocabıyık, KPGM Türkiye’den Hakan Ölekli ve Sharz Net’ten Tamer Şengönül de katıldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder