Hakan Çelik Almanların güvenliği
HABERİ PAYLAŞ

Almanların güvenliği

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı bir açıklama bütünüyle çarpıtıldı. Soylu gibi çok deneyimli bir siyasetçinin Alman turistlerin gelişini engelleyecek bir tutum içinde olduğunu düşünmek delilik olur. Soylu, bu yıl yükselen turizm hareketliliğinde Almanya’nın ne kadar kıymetli bir kaynak olduğunu en iyi bilecek isimlerden biridir.

Süleyman Soylu’nun çıkışı, terör örgütü ile açık organik bağı olanlara ve onları destekleyenlere yönelik bir değerlendirmeydi. Türkiye, Almanların çok sevdiği geleneksel bir destinasyon.

Haberin Devamı

Türkiye’nin herhangi bir yerinde güvende olacaklarını gayet iyi biliyorlar. Bu nedenle yeniden Orient Express karalamaları başlatmak çok demode ve ucuz bir propagandadan öteye geçmez.

Türkiye’ye gelen bütün yabancıların ve doğal olarak bütün turistlerin güvenliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi altındadır. Bunun aksi düşünülemez.

Ben Almanya’da belli aralıklarla estirilen “Türkiye’ye gidilmesin” propagandalarından insanların etkilendiğini düşünmüyorum.

Geçtiğimiz günlerde Berlin Fuarı’nı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da son derece olumlu izlenimlerle döndü; 5,6 milyon Alman turist beklediklerini söyledi.

Türkiye’ye her yıl 40 milyona yakın yabancı geliyor, takımlar kamplarını, şirketler toplantılarını yapıyor. Önemli lansmanlar burada düzenleniyor.

Ülkelerine memnun döndükleri için bu sayı her yıl artıyor.

Bununla birlikte birçok riskle karşı karşıya bulunan Türkiye’nin de kendi vatandaşları ve topraklarının güvenliği için makul beklentileri var.

Almanya Türkiye’nin çok değerli bir müttefiki ve ortağıdır. Alman makamlarının da bu gerçek üzerinden hareketle Türkiye’ye karşı yıkıcı, bölücü eylemlere katılanlara kucak açmamasını beklemek Ankara’nın en doğal hakkıdır.

Halkın siyasete duyduğu güvenin güçlenmesi demokrasinin olmazsa olmaz şartıdır. Seçimlere katılım oranı Türkiye’de hâlâ yüksek. Vatandaşlar, siyaseti, sorunların çözümünde önemli buluyor. Bu süreçte icraat gerçekleştirmek kadar kitlelerle kurulan diyalog da hayati önemde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim sürecinde bakanlara, teşkilatlara “Otomobillerinizden inin, makam odalarınızdan çıkın” talimatını vermişti.

Haberin Devamı

Benim gördüğüm kadarıyla en fazla noktayı ziyaret eden ve en çok katkı veren isimlerden biri Süleyman Soylu. En son AK Parti Eyüp Belediye Başkanı adayı Deniz Köken’in bir toplantısında kalabalık bir kitlenin Soylu’ya samimi bir sevgi ve ilgiyle karşılık verdiğine tanıklık ettim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder