Hakan Çelik Avrupa'da ilk kez
HABERİ PAYLAŞ

Avrupa'da ilk kez

İri cüssesiyle Japon Sumo güreşçilerine benzeyen ancak teknolojisi ve gücüyle çok hızlı bir atlet çevikliğinde olan Highlander, ilk kez Avrupa’da satışa sunuluyor.

Toyota’nın en büyük ve en geniş hibrit SUV’u Highlander, ilk kez Avrupa pazarında satışa çıkacak. Özel olarak geliştirilen tam hibrit güç ünitesiyle üretilen Highlander, D segmentinde RAV4, C segmentinde C-HR ve önümüzdeki yıl üretimine başlanacak olan B segmentindeki Yaris Cross ile birlikte Toyota’nın Avrupa’daki ürün gamını daha da genişleten yeni bir SUV modeli olacak. Toyota Highlander Hybrid’in 2021’in ilk aylarında Avrupa yollarındaki yerini alması planlanıyor. 23 yıllık hibrit deneyimi ve 15 milyonu aşan hibrit müşterisi ile birçok farklı segmentte hibrit modellerini kullanıcılarıyla buluşturan Toyota, 4. nesil kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisiyle Highlander Hybrid SUV’u üretti.

Haberin Devamı

Avrupada ilk kez

GÜÇLÜ DÖRT ÇEKER

Highlander Hybrid, 7 kişilik kapasiteye sahip bir SUV olarak pratikliği ve geniş iç hacmiyle tüm yolcular için rahat bir ortam sağlıyor. Highlander’ın 4. nesil tam hibrit güç ünitesi, 244 beygir gücündeki 2.5 litre Atkinson çevrimi benzinli motoru, önde ve arkada konumlandırılan elektrikli motorlarla birleştiriyor. Arkada yer alan elektrik motoruyla birlikte, her türlü yol şartında yüksek çekiş ve yüksek verimlilik sağlayan akıllı dört çeker sürüş özelliği AWD-i özelliği sunuluyor.

ÜRETİM YARIN BAŞLIYOR

Toyota Türkiye, koronavirüs salgını nedeniyle 21 Mart tarihinde üretime ara vermişti. Üretim, yarından itibaren başlıyor. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Başkanı ve CEO’su Toshihiko Kudo, “Çalışanlarımızın sağlığı her zaman birinci önceliğimizdir. Bu doğrultuda, koronavirüs salgını nedeniyle 7 hafta boyunca operasyonlarımıza ara vermiştik. Çalışanlarımız için gerekli önemleri alarak güvenli bir şekilde operasyonlarımıza yeniden başlayacağız” dedi.

BAYİLERİN DESTEĞE İHTİYACI VAR

Koronavirüs salgını, nisan ayında otomotiv satışlarını durma noktasına getirdi. Daralmanın mayıs ve haziranda da sürmesi bekleniyor. Bu durumdan en çok etkilenenler arasında ise otomotiv bayileri yer alıyor. Autofocus Otomotiv Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Uğur Sakarya, “Koronavirüs sebebiyle düşen iş hacimleri, otomotiv bayilerinde, 3 aylık dönem için bayi büyüklüğüne göre 1 ila 3 milyon TL arasında zarara yol açacak” dedi.

Haberin Devamı

Avrupada ilk kez

SALGIN GÜNLERİNİN SORUNU

Korona döneminde evden çıkılamayınca uzun süre park halinde duran araçlar, kuş pisliklerine daha fazla maruz kaldı. Ford, araç boyalarının koruyuculuğunu artırmak için yapay kuş pisliklerine dayalı geliştirdiği testler ile araç sahiplerine yardımcı oluyor. Kuş pisliğini araçta olduğu gibi bırakmak iyi bir fikir değil. Bunun için araç sahiplerine tavsiye edilen, aracı düzenli olarak sünger, ılık su ve pH nötr bir şampuan ile yıkamak ve zararsız görünümlü maddeleri boyadan hemen çıkarmak.

RENAULT MEGANE 147 BİN TL

Renault, mayıs ayında Clio ve Megane Sedan modelleri için dikkat çekici koşullar içeren bir kampanya fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında söz konusu modellerde 63 bin 700 TL kredi tutarı, 39 ay vade ve yüzde 0.94 faiz oranı imkanı bulunuyor. Müşteriler ödemeye Eylül 2020’de başlıyor. 15 Mayıs 2020 tarihine kadar geçerli olan kampanyada Clio4 98 bin 400 TL, yeni Clio 111 bin 400 TL ve Megane Sedan 146 bin 900 TL‘den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Avrupada ilk kez

Sıradaki haber yükleniyor...
holder