Hakan Çelik Başarılı isimler devam edecek
HABERİ PAYLAŞ

Başarılı isimler devam edecek

Cumhuriyet Halk Partisi’nin dün Cumhuriyet, Birgün ve Sözcü gazetelerinde bir ilanı yayımlandı. “Sevinmiyoruz, kahroluyoruz” başlıklı ilanda Türkiye’de yaşam kalitesinin en yüksek olduğu ilçelerin CHP’li belediyeler tarafından yönetildiği ifade ediliyor. İstanbul’da Beşiktaş, Kadıköy, Ankara’da Çankaya ve İzmir’de Karşıyaka bu bölgeler arasında sıralanıyor.

İnsani gelişim konusunda ilerleme sağlayamadıkları gerekçesiyle AK Partili belediyeler eleştiriliyor.

Gerçekten CHP’nin başarılı olduğu yerler var. Son dönemde ziyaret ettiğim İzmir-Karşıyaka’da CHP’li belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın önemli çalışmalar yaptığını ve ilçenin Avrupa’daki birçok yerle yarıştığını gördüm. Ali Kılıç, İstanbul-Maltepe’de yeni yatırım ve projelerle CHP algısını olumlu düzeyde tutan bir isim. Avcılar’ın kadın belediye başkanı Dr. Handan Toprak Benli de öyle.

Haberin Devamı

Ancak AK Partili yerel yönetimler için bu kriterlerde kategorik olarak başarısız oldular demek haksızlık olur. Ciddi performans gösteren AK partili belediyeler var. İyi yönetimin en başarılı örneklerinden biri Beyoğlu ilçesi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan. Pazar günü CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programıma konuk oldu.

Bakım gerektiren tarihî dokusu, kalabalık nüfus ve eskimiş altyapı, Beyoğlu gibi yerleşim birimlerini yönetmeyi zorlaştırıyor. Diğer taraftan Beyoğlu milyonlarca insanın günlük olarak uğradığı önemli bir merkez. Emek Sineması, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi gibi geniş kesimlerin hassasiyetle takip ettikleri noktalarda eleştirilere kulak verildi. Ahmet Misbah Demircan tarihî ve kültürel dokusuyla öne çıkan yerler konusunda toplumsal muhalefeti iyi yönetti.

Detaylı inceleme şansım olmadı ama benzer hassasiyetin olduğu Narmanlı Han’ın da güzel bir restorasyon geçirdiğini düşünüyorum. İstiklal Caddesi’nin altyapısı en az 50 yıl sorun çıkarmayacak şekilde yenilenmiş durumda. Tünel, kafeleri ve şık dükkânlarıyla Roma ve Paris ile yarışır düzeyde.

Tarlabaşı’ndaki zorlu kentsel dönüşüm çalışması da bitirilmek üzere. Tamamlandığında önemli bir değer artışı sağlayacağını umuyorum.

Haberin Devamı

Yerleşim birimlerinin sokak sokak haritasının çıkarıldığı akıllı telefon uygulaması “Smart Beyoğlu”nun lansmanı yakında gerçekleştirilecek.

İstanbul Sultanbeyli’de AK Partili Başkan Hüseyin Keskin daha önce açıkladığı 34 projeyi büyük oranda tamamladı. İktidar partisi buradan önemli oy bekliyor.

Bu arada CHP’nin ilanı konusunda dikkatimi çeken bir husus daha var. CHP’nin mesajını toplumun bütün kesimlerinin de okuması amaçlandıysa, ilan iki büyük kitle gazetesi olan Hürriyet ve POSTA’ya da verilmeliydi diye düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder