Hakan Çelik Başlama vuruşu Eyüpsultan’dan
HABERİ PAYLAŞ

Başlama vuruşu Eyüpsultan’dan

Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Fatih’in de içinde bulunduğu yerleşim birimlerinin “Old City” (Eski Şehir) olarak düzenleneceğini, İstanbul’un tıpkı Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi tarihî mirasa farklı bir vizyonla sahip çıkacağını söylemişti.

Benim yıllardır dikkat çektiğim ve arzu ettiğim bir şeydi. Klasik binaları korumak, belli yolları sadece yayalara tahsis etmek, görsel bir bütünlük oluşturmak... İstanbul’da bunu yapmakta çok geciktik. İnşallah bu kez başarabiliriz.

Binali Yıldırım, TBMM başkanlığından ayrılmasının ardından bugüne kadarki süreyi ısınma turlarıyla geçirdi. İstifanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gerçek anlamda kolları sıvayacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son iki seçimde başlangıç adımını İstanbul’un tarihî ilçesi Eyüp Sultan’da atmıştı. Bildiğim kadarıyla Binali Yıldırım da aynı yolu izleyecek. Eyüp Sultan sadece mütedeyyin ve muhafazakâr seçmen açısından değil, İstanbul kimliği bakımından da son derece önemli bir yer. Özgün bir mimarisi ve kültür mirası var. Ayrıca Osmanlı ve İslam tarihi açısından çok kıymetli olan Eyüp Sultan Camii ile farklı inanç gruplarının merkezleri de bu bölgede. Kısa süre önce de İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Âdem Yavuz’la Feshane Caddesi’ndeki vakıf merkezinde bir araya gelmiş ve bölgeyle ilgili yapılan çalışmalar üzerine sohbet etmiştik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ilçeye ayrı bir önem verdiğini biliyorum.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da hafta sonunda Eyüpsultan’da seçim çalışmalarına katıldı.

Nasıl bir yol haritası izleyeceklerini, nasıl bir fark yaratmak istediklerini AK Parti’nin bu dönem Eyüpsultan belediye başkanı adayı olan Deniz Köken ile konuştum.

53 proje hazırladıklarını, gençleri, çocukları öncelikli olarak ele alacaklarını, çevre dostu ve ekolojik hassasiyeti yüksek bir Eyüp oluşturmak istediklerini söyledi. Turizm potansiyelini sonuna kadar kullanarak ilçe ekonomisine şimdiye kadar olmadığı kadar büyük katkı sağlayacaklarını ve bu sayede gençlere ilave istihdam imkânı sunacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

Deniz Köken burada aday olmadan önce Gaziantep ve Erzurum Büyükşehir Belediyeleri’nde genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştu. Dolayısıyla Anadolu’yu iyi tanıyan ve göç olgusuna hâkim bir isim. Deniz Köken’in programında kaynaştırıcı ve birleştirici birçok proje olduğunu gördüm. Bu sayede ilçenin orijinal dokusunu ve bölgeye yeni katılanların yarattığı dinamizmi harmanlamak istiyor.

İstanbul’un son yıllarda yıldızı parlayan semtleri Göktürk ve Kemerburgaz da Eyüpsultan sınırları içinde. Böyle bakınca Eyüpsultan’da gelenekselle moderni bir arada yaşatmak konusunda önemli bir fırsat var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder