Hakan Çelik Beyoğlu festivallerin lokomotifi oldu
HABERİ PAYLAŞ

Beyoğlu festivallerin lokomotifi oldu

Daha önce “Beyoğlu Kültür Yolu Festivali” adıyla İstanbul’da başlatılan etkinlikler, bu yıl farklı şehirlere de yayıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın imzasıyla Ankara’da “Başkent”, Diyarbakır’da “Sur”, Çanakkale’de “Troya Kültür Yolu” adıyla başladı. “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” adıyla seneye daha fazla şehre yayılacak buluşmalar, ilk başladığı dönem, Beyoğlu’nda kültür-sanat bayramına dönüşmüştü. Pandemide evlere kapandığımız günlerde kültür-sanat üretimi de ne yazık ki çok azalmıştı. Online programlar dışında salonlar boş kalmıştı.

Haberin Devamı

Kültür Bakanlığı’nın her geçen gün daha fazla paydaşla zenginleştirdiği Beyoğlu Kültür Yolu festivalinde sanat merkezleri, galeriler, kültür-sanat kurumlarını bir arada görebiliyoruz. Ana paydaşlardan biri de Beyoğlu Belediyesi. “Beyoğlu’ndaki kültür-sanat mekânları hangileri?” diye oturup notlarıma bakınca karşıma müthiş bir liste çıktı. Bırakın Türkiye’yi, dünyanın herhangi bir şehrinde tek bir ilçede bu kadar çok renkli bir mozaik olabileceğine ihtimal vermiyorum.

LONDRA, PARİS GİBİ

O kadar çok yer çıkıyor ki karşımıza. Bazı örnekler vereyim: AKM, Tarık Zafer Tunaya, Yapı Kredi, Galataport, Salt Galata, Sadri Alışık, Tophane-i Amire, Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi, İtalyan, Macar, Fransız, Alman, Küba, Dimitrie Cantemir Rumen kültür merkezleri… Guga Contemporary, Asmalımescid Sanat Galerisi, Arter, Ada Sanat, Bauart Galeri, Fotoğraf Evi, Galeri Zilberman, Carre’D Aritstes, Garibaldi Sahnesi, Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi, Pera Art Gallery, Pilevneli, Galerist Tepebaşı, Bilsak Tiyatro Atölyesi, İstanbul Sinema Müzesi, Pera Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, İBB Karikatür ve Mizah Müzesi, Mimar Sinan Resim Heykel Müzesi, Galata Mevlevihanesi, Salon İKSV, Ortaoyuncular Tiyatrosu, Tatavla Sahne…

Beyoğlu festivallerin lokomotifi oldu

Rahmi Koç Müzesi bence kendi kategorisinde dünyanın en iyi mekânlarından biri. Pera Müzesi’nde enfes sergiler oluyor. Fransız Kültür Merkezi en çok etkinlik düzenleyen, içinde güzel bir salonu bulunan harika bir yer. Demirören AVM’ye yakın Yunanistan Başkonsolosluğu’nun Şişmanoğlu binası da öyle.

Haberin Devamı

Sözünü ettiğim yerlerin her birinde yıl boyunca onlarca farklı etkinlik düzenleniyor. İstanbul’da olduğumda bunları takip etmek için çok sık Beyoğlu’na gidiyorum. Kısa süre önce Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ı kültür rotası üzerinde yakaladım. Başkan Yıldız, festival için çok heyecanlıydı, şu mesajı verdi: “Cumhurbaşkanımızın yoğun çaba harcadığı eserler, bugün kültür festivallerinin ana mecrası oldu.

AKM, festivali taşıyan temel kolonlardan biri. Atlas Sineması’nın yeni haliyle milletimizle buluşması da çok güzel bir dönüm noktası. Kültür-sanat insanı imar eden, zenginleştiren yanıyla Beyoğlu’nda her geçen gün daha da gelişiyor. AKM için ‘Beyoğlu’nun lokomotifi’ diyoruz, Beyoğlu da Türkiye’deki festivallerin lokomotifi oldu.

Herkesi, kültür-sanatın bu birleştirici coşkusuna katılmaya, etkinlikleri kaçırmamaya davet ediyorum.” NOT: Galatasaray’daki Yapı Kredi Yayınları’na uğrayıp kitaplar aldım. Bildiğim kadarıyla ekim sonuna kadar bütün yayınlar yüzde 30 indirimli satılıyor. Yakında İş Sanat da yine o bölgede kültür merkezi açıyor. İş Bankası Yayınları’nı bir arada bulabilmek de mümkün olacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder