Hakan Çelik Bilimin teşviki için çok önemli girişim
HABERİ PAYLAŞ

Bilimin teşviki için çok önemli girişim

Dünya hızla değişiyor. Geçmişin markaları, üretim biçimleri ve alışkanlıkları bugün için fazla şey ifade etmiyor.

Bilim ve teknolojide ileri giden ülkelerle bu alanda geri kalanlar arasında muazzam bir uçurum oluşuyor.

İçinde bulunduğumuz süreçte Türkiye’nin en fazla ihtiyacı olan şey nitelikli eğitim. Temel hedefimiz bilim ve teknolojiye odaklanmak olmalı.

Televizyon programlarımda, gazete yazılarımda kültür, sanat, bilim ve eğitim benim için daima öncelikli konular oldu.

Çeşitlilik, kaynak ve fırsat yaratan kurumlara elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum.

Haberin Devamı

1973 yılında kurulan İlim Yayma Vakfı bugüne kadar bilimsel çalışmalar yapan binlerce kişiye eğitim, barınma ve araştırma alanlarında burs sağlamış bir kurum.

İlk, orta ve lise düzeyinde “İrfan okulları” yüksek öğrenimde ise “İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi” aracılığıyla eğitim faaliyetlerine aktif katkı sağlamaya devam ediyorlar.

Vakıf, Türkiye’deki bilimsel araştırmaları teşvik etmek ve öne çıkarmak için bir proje yarışması düzenleme kararı aldı. “İlim Yayma Ödülleri” adındaki program çerçevesinde toplam 500 bin TL teşvik ödülü verilmesi hedefleniyor.

Vakıf Genel Müdürü Adem Yavuz beni arayıp bu ödüller kapsamında “Onur Kurulu üyemiz olur musunuz?” deyince memnuniyetle kabul ettim. İlim Yayma Ödülleri için 5 Mayıs’ta başlayan başvuru süreci bugün sona eriyor.

“Doktor” unvanına sahip araştırmacılar, tez, kitap veya bilimsel makaleleriyle değerlendirmeye katılabilecekler. Büyük ödül 300 bin TL tutarında olacak.

Sosyal Bilimler için 100 bin TL, Mühendislik ve Doğa Bilimleri için 100 bin TL ödül belirlenmiş. Kazananların ödüllerini alacağı büyük törenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla aralık ayında yapılması planlanıyor.

Bu ödüllerin benim dikkatimi çeken en önemli yanlarından biri de uluslararası ölçeğe taşınacak olması. Dünyada Almanya, İngiltere, İsveç, ABD, Japonya gibi güçlü ülkelerin tanınmış enstitüleri farklı alanlardaki gelişmeleri özendirmek için küresel çapta organizasyonlar düzenliyor.

Haberin Devamı

İlim Yayma’nın hedefi, ödül yarışmasını kısa zaman içinde bu seviyeye taşımak olacak. Vakfın çalışmalarına bugüne kadar büyük destek veren Bilal Erdoğan da Türkiye’nin adının bu yolla daha saygın çevrelerde duyurulmasına önem veriyor.

Ödüller, şartname ve diğer konularla ilgili ayrıntılı bilgiye www.ilimyaymaodulleri.org adresinden ulaşılabilir. Unutmayın bugün başvuru için son gün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder