Hakan Çelik BMW 3 serisi yakında yollarda
HABERİ PAYLAŞ

BMW 3 serisi yakında yollarda

BMW’nin en çok tercih edilen modeli 3 Serisi, 7’nci nesli ile Türkiye’de ilk kez İzmir ve Muğla’da sergilendi. Sınıfında pek çok ilki temsil eden, yepyeni teknolojileri ve tasarımı ile dikkat çeken yeni 3 Serisi’nin ağustos ayında tüm Borusan Otomotiv yetkili satıcılarında satışa sunulması bekleniyor.

BMW 3 serisi yakında yollarda

SPORTİF KARAKTERİ KESKİNLEŞTİ

Geliştirilen sportif becerileri, yeni tasarım dili, sürücü destek sistemleri ve yeni nesil infotainment teknolojisine sahip G20 gövde kodlu 7’nci nesil BMW 3 Serisi, verimli motorları, yeni süspansiyon teknolojisi, rijitliği artırılan gövdesi ve geliştirilen şasi geometrisi ile daha keskin bir sportif sürüş karakterine kavuştu.

Haberin Devamı

TANITIMA ÖZEL TASARIMLAR

Fren Fonksiyonlu Kaza ve Yaya Algılama sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi’nin de standart olarak sunulduğu yeni BMW 3 Serisi, tanıtıma özel olarak tasarlanan First Edition Sport Line, First Edition Luxury Line ve First Edition M Sport olmak üzere üç temel tasarım ve First Edition’a özel donanım ve fiyat seçenekleriyle satışa sunulacak.

KOMPAKT SINIFTA ÇITAYI YÜKSELTİYOR

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, kompakt sınıftaki en sportif temsilcisi BMW 1 Serisi’nin üçüncü neslini gün yüzüne çıkardı. Üst düzey şasi sistemleri ve yenilikçi teknolojilerin yanı sıra temel sürüş dinamiği bileşenleri ve kontrol sistemlerinin entegrasyonu, 1 Serisi’nin her koşulda üstün yol tutuş kabiliyeti sunmasını sağlıyor. Bugüne kadar 1.3 milyon adetten fazla üretilen BMW 1 Serisi, yeni jenerasyonu ile bu başarıyı devam ettirmeyi hedefliyor. Yeni BMW 1 Serisi, öncüsünden beş milimetre daha kısa olmasına rağmen 34 milimetre daha geniş ve 13 milimetre daha yüksek tasarlandı. Arka koltuktaki yolcular için diz mesafesi 33 milimetre baş mesafesi ise 19 milimetre arttı. Aracın bagaj bölümüne artık çok daha kolay bir şekilde erişim sağlanırken, hacmi de 20 litre artışla 380 litreye ulaştı.

2 MOTOR SEÇENEĞİ

Yeni BMW 1 Serisi Türkiye’ye biri benzinli diğer dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile gelecek. BMW EfficientDynamics ailesinin en son üyesi olan bu verimli motorların ilkini 115 beygir gücündeki 116d oluşturuyor. 1.5 litre hacmindeki benzinli motor seçeneği ise 140 beygir güç üretiyor.

Haberin Devamı

BMW 3 serisi yakında yollarda

SATIŞ REKORTMENİ

Audi, dünya çapında 7.5 milyon adetle markanın tarihinde en çok satan modeli olan A4’ün 25’inci yaşını kutluyor. 1994’te selefi Audi 80’in yerine üretilen Audi A4, o yıl konforu, sportifliği ve şık tasarımı ile sınıfında standartları yeniden belirlemişti. A4, daha ilk yılında elde ettiği 272 bin 52 adetlik satışıyla, markanın en çok satan modeli oldu ve hâlâ birçok sürüş asistan sistemiyle markanın sembolü olmaya devam ediyor. Şu an 5’inci nesli yollarda olan Audi A4 özellikle Çin, Almanya ve ABD’de Audi’nin en çok tercih modeli konumunda. Almanya’da satılan her 5 Audi’den biri olan A4, Avrupa ve ABD için Almanya’daki Ingolstadt ve Neckarsulm fabrikalarında üretiliyor.

BMW 3 serisi yakında yollarda

OFFROAD FEST

Asfalt ve gürültüyü geride bırakıp, doğa ve huzurla kucaklaşmak isteyenler, 14-16 Haziran’da Mudurnu’da düzenlenecek 4x4 Dünyası Offroad Fest’de bir araya gelecek. 100 bin metrekare alanda düzenlenen festival, ortak bir tutku ve kültürü paylaşan katılımcılarının, açık havada konser, interaktif söyleşiler, etkinlikler, eğitim ve atölye çalışmalarıyla kaliteli zaman geçirmesini sağlayacak. Katılımın ücretsiz olacağı festivale, doğa tutkunları ‘asfalttan çıkıp doğaya karışabilen’ arazi aracı, motosiklet, karavan ve ATV araçlarıyla katılacak. Volkswagen, Ford, Honda, Toyota, Nissan, CF Moto, Mitsubishi Motors’un araçlarıyla destek verdiği etkinliği Mehmet Erel düzenliyor.

Haberin Devamı

BU TEST ÇOK FARKLI

Otomotiv güvenliğinde lider markalardan olan Volvo Cars, bisikletçilerin daha fazla korunmasını sağlamak amacıyla çığır açacak yeni bir araştırma projesi kapsamında, dünyada ilk olacak bir seri çarpışma testi için, İsveçli üst düzey spor ve güvenlik markası POC ile işbirliği yapıyor. Bisikletliler ve araçlar arasında gerçekleşen kazalar çoğunlukla ciddi yaralanmalara ya da hayat kayıplarına neden olabiliyor. Bu kazaları tamamen önlemek için Volvo Cars’ın aktif güvenlik teknolojilerine dayalı net bir stratejisi bulunuyor. Tam otomatik frenli bisikletli algılama sistemi, bisikletlileri tespit etmek, yaklaşan çarpışma için sürücüyü uyarmak ve eğer gerekirse frenleme uygulamak için otomobilin kameralarını ve radarlarını kullanıyor.

BMW 3 serisi yakında yollarda

Otomobillerin dışarısındaki insanları da korumaya odaklanan Volvo Cars, 2010’da tam otomatik frenleme ile yaya algılama sistemini, 2013’te tam otomatik frenlemeye sahip bisikletli algılama sistemini tanıtmıştı. Her iki teknoloji de tüm Volvolarda City Safety paketinde yer alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder