Hakan Çelik Bunları asla yapmayın
HABERİ PAYLAŞ

Bunları asla yapmayın

Orman yangınlarının yüzde 85’i insan kaynaklı. Araç sürücülerinin de alışkanlıklarını değiştirmeleri, daha sorumlu ve dikkatli olmaları gerekiyor.

İKLİM VE İNSAN KAYNAKLI

Güney Akdeniz ülkeleri ve Türkiye, haftalardır orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, orman yangınlarının temel nedeni, iklim değişikliğine bağlı olarak artan sıcaklıklar. Kasıtlı olarak yakılan ormanlar ve insan hatası diğer ana sebepler arasında. Orman yangınlarının bir kısmı araç sürücülerinin dikkatsizlikleri, sorumsuz davranışları veya ihmalleri nedeniyle çıkıyor.

Haberin Devamı

Bunları asla yapmayın

Yangınların bir kısmı yeşil alanda yakılan ateşin dikkatlice söndürülmemesinden kaynaklanıyor. Birçok ülkede orman ile parkta mangal ve ateş yakmak yasak.

MOTORLU ARAÇ KULLANANLARIN NELER YAPMALARI VE NELERE ODAKLANMALARI GEREKTİĞİNİ BİR KEZ DAHA HATIRLATMAK İSTİYORUM:

Otomobilden sigara izmariti, söndürülmüş olsa bile kesinlikle camdan dışarı atılmamalı.

Kullanılan tarım aracının bakımı doğru ve etkin şekilde yapılmalı.

Patlak lastik onarıldıktan sonra yanıcı, tutuşturucu şeyler çalılık, ormanlık alana bırakılmamalı.

Cam şişe, metal gibi yangını artırıcı etkisi olan parçalar doğaya bırakılmamalı. Piknik yapılan alanlar, bölgeden ayrılırken doğru şekilde kontrol edilmeli. Çevrede çöp bırakılmamalı.

Her ne sebeple olursa olsun asla mangal ve ateş yakılmamalı.

Aşırı ısınan motor, çok kuru zeminde ve ağaçlık alandan geçerken kıvılcıma neden olabilir. Sürücüler bu ihtimali de göz önünde bulundurmalı.

Araçta mutlaka yangın söndürücü bulundurulmalı, bunların kontrolü düzenli olarak yapılmalı.

Şüpheli bir duman görülürse ilgili birimlere telefon açılmalı. Yangın ihbarlarının yapılacağı numara ‘ALO ORMAN 177’.

Bunları asla yapmayın

OLİMPİYATLARDA OTONOM ULAŞIM

Toyota, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda mobilite kavramının temelini oluşturan ‘Start Your Impossible-Mobilsen Özgürsün’ global kampanyası ile ‘olimpik ruha’ desteğini gösterdi.

Toyota, resmi partneri olduğu Tokyo Olimpiyatları’nda ülkelerin sporcu, teknik kadro ve idarecilerden oluşan kafilelerine; otonom araçlardan yakıt hücreli otobüslere, robotlara, taksilere elektrikli yürüme araçlarına kadar 3 bin 700’den fazla mobilite ürünüyle hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Bunları asla yapmayın

2022’DE TÜRKİYE’DE

Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW Motorrad, tam elektrikli scooter modeli yeni BMW CE 04’ü tanıttı. Fütüristik tasarımı ve çevreci motoruyla şehir içi kullanımda ideal mobilite çözümü sunan Yeni BMW Motorrad CE 04, 2022’nin başlarında Türkiye yollarında olacak.

Bunları asla yapmayın

BMW CE 04’ün arka tekerlek ve akü arasında yer alan elektrik motoru, 42 beygir güç üretiyor. Motosiklet 0’dan 50 km/s hıza 2.6 saniyede çıkıyor. Maksimum olarak ise 120 km/s hıza erişebiliyor. Lityum-iyon pilleri gücünü BMW wallbox ile ev ve işyerlerinden ya da şarj istasyonlarından alabiliyor. Boş pillerin evlerde kullanılan elektrikten yüzde 100 doluluğa ulaşması 4 saat 20 dakikayı buluyor. Süreyi hızlı şarj teknolojisiyle 1 saat 40 dakikaya indirmek mümkün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder