Hakan Çelik CHP ilçelerde ne yapacak?
HABERİ PAYLAŞ

CHP ilçelerde ne yapacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da akşam yemeğinde yaptığımız görüşmede İstanbul’un ilçelerine dair de sorular yönelttim.

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu’nun da görüşünü alarak yakında karar vereceklerini anlattı.

İstanbul’un her ilçesi Anadolu’daki birçok yerleşim biriminden daha büyük bir nüfus ve ekonomiyi temsil ediyor.

İstanbul’un 14 ilçesi CHP’de. Bu dönemde Bakırköy, Kadıköy ve Beşiktaş gibi önemli ilçelerde kimin aday olacağı merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Başarılı çalışmalarıyla öne çıkan isimler arasında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de var.

Bir süre önce POSTA Gazetesi olarak ziyaret ettiğimiz Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın özellikle tarım ve çevre alanındaki sunumunu çok beğenmiştim. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’yi ayrı bir yere koyuyorum.

Kendisi hem tıp doktoru hem de İstanbul’da CHP’nin tek kadın belediye başkanı. Avcılar, deprem riskinin en yüksek olduğu yerlerden. Dr. Benli, ekibiyle birlikte bugüne kadar kentsel dönüşümle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptı.

Bu dönem de aday gösterilmesi hâlinde bunları tamamlayacağını düşünüyorum. Hazırladığı dosyaların bir bölümü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Bakanlığı’nın onayını bekliyor. Benim tahminim Handan Benli’nin tekrar aday gösterileceği yönünde.

İstanbul’un bu bölgesinde kişi başına düşen yeşil alanların istenen seviyede olmamasından yola çıkan Dr. Benli, parkların sayısını artırmak için de kolları sıvamış durumda.

En fazla merak edilen yerlerden biri de Şişli. Yerel yönetimlerde başlı başına bir marka olan Mustafa Sarıgül, uzun süre Şişli’de belediye başkanlığı yaptı. Daha önce CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da aday olan ve partinin İstanbul’daki oylarını artıran Sarıgül, bu dönem bir kez daha Şişli’yi hedefliyor.

Görebildiğim kadarıyla da aday olmuşçasına yoğun bir kampanya yürütüyor, kapı kapı dolaşıp vatandaşların sorunlarını dinliyor. Benim de uzun dönem yaşadığım ve çalıştığım ilçe olduğu için Şişli’yi yakından takip ediyorum.

Haberin Devamı

Sarıgül’ün başkanlığı döneminde aydınlık ve dinamik bir Şişli çehresi yarattığına tanıklık etmiştik. Van depreminde bütün Şişli’yi harekete geçirip afete ilk müdahale eden isimlerden biri olması ve sık sık Anadolu’yu dolaşıp İstanbullu hemşehrileriyle köprüler kurması Sarıgül sempatisini artıran faktörler arasında.

Ben, Sarıgül’ün son dönemde iddia edildiği gibi Eyüp ya da başka bir yerden değil, yine Şişli’den CHP adayı gösterileceği izlenimi edindim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder