Hakan Çelik Cinsiyet eşitliğinde öncü
HABERİ PAYLAŞ

Cinsiyet eşitliğinde öncü

Dünyanın en önemli cinsiyet eşitliği araştırması olan ‘Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde Türkiye’den 2021 yılında yer almayı başaran ilk ve tek sanayi kuruluşu olan Ford Otosan, 2022 raporlarında da performansını artırarak listeye yeniden girdi.

Sadece şirket içerisindeki uygulamalarla değil; tedarikçi, bayi ve müşteri ağını da kapsayacak ekosistemde eşit temsiliyet sağlamak için çalışan şirket, önümüzdeki dönemde de toplumsal cinsiyet eşitliği için yenilikçi projeler üretmeye devam edecek.

Haberin Devamı

Cinsiyet eşitliğinde öncü

KADIN İSTİHDAMINI DAHA DA ARTIRACAK

Young Guru Academy (YGA) ile yaptığı işbirliği kapsamında yürüttüğü, ‘Birbirini Geliştiren Kadınlar’ sosyal sorumluluk projesiyle teknik donanım ve birlikte başarma yetkinlikleri kazandırarak teknolojide kadın istihdamını artırmayı hedefleyen Ford Otosan yapay zeka uzmanı kadınların sayısını artırmak için Teknolojide Kadın Derneği ile de ortak çalışmalar yürütüyor. Kadınların iş hayatında daha aktif rol üstlenmesini desteklemek için işe alımlarda saha çalışanlarında her dört, ofis çalışanlarında ise her iki kişiden birinin kadın olmasını hedefleyen Ford Otosan’ın Eskişehir Fabrikası’nda bir hat sadece kadınlar tarafından işletiliyor. Şirketin ofiste ve sahada kadın çalışan oranı yüzde 18. İlk ve orta kademe yönetici kadın çalışan oranı yüzde 19, üst düzey kadın yönetici oranı ise yüzde 15. Yeni işe alımlarda da kadın oranı ofiste yüzde 48, sahada ise yüzde 27 oranında bulunuyor.

Cinsiyet eşitliğinde öncü

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, gelecek nesillere daha eşitlikçi bir ülke yaratmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA

Karsan, başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Global anlamda elektrikli araç satış payının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Norveç, otonom (sürücüsüz) elektrikli otobüs tercihini Karsan’dan yana kullandı.

Cinsiyet eşitliğinde öncü

ADASTEC tarafından geliştirilen flowride.ai Seviye 4 Otonom yazılımını kullanan ve planlanmış bir rota üzerinde sürücüsüz olarak hareket edebilen Karsan Otonom e-ATAK, Avrupa’nın ilk kez bir şehir hattında kullanılacak ve Stavanger şehri yolcularını taşıyacak. Gece veya gündüz, her türlü hava koşulunda 50 km/s hıza otonom sürüşte çıkabilen araç, bir otobüs sürücüsünün yaptığı; rota üzerindeki duraklara yanaşma, inme-binme süreçlerini yönetme gibi tüm işlemleri sürücüsüz olarak gerçekleştiriyor. 8.3 metrelik Karsan Otonom e-ATAK, 52 kişilik yolcu kapasitesi ve 300 kilometrelik menzile sahip. Araç, AC şarj üniteleriyle 5 saatte, DC ünitesiyle de 3 saatte şarj olabiliyor.

Haberin Devamı

Cinsiyet eşitliğinde öncü

YENİ AĞIR HİZMET KAMYONU

Mercedes Benz Türk, Actros ailesinin en büyüğü ve donanımlısı olan Actros L modelinin Türkiye’deki satışına başladı. Türkiye’de ilk kez 2008’de piyasaya sunulan ve 2010 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretimine başlanan Actros, uzun yol taşımacılık ve ağır hizmet dağıtım/ nakliye sektörlerinde kamyonlar için yüksek standartları belirliyor. Serinin yeni modeli Actros L de verimli çalışma için birçok özellik ve ekipmanı bir arada sunuyor. Mercedes Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, StreamSpace, BigSpace ve GigaSpace seçenekleri bulunan Actros L’nin gelişmiş Aktif Yan Görüş Asistanı’nın, hayat kurtarabilecek farklı işlevlere sahip olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Cinsiyet eşitliğinde öncü

HEDEFLERİNE ULAŞMAYI BAŞARDI

Peugeot, 2021 yılını büyüme rakamları ve önemli başarılarla geçirdi. Geçen yıl 8 bin 937 adetlik satış rakamıyla sınıfında yüzde 17 pazar payı elde eden Peugeot SUV 2008, seneyi lider olarak kapattı. Fransız marka, 2021 yılında ticari araç satışlarında ise bir önceki yıla göre yüzde 41’lik bir artış yakaladı. Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, “Hafif ticari araç segmentinde de bir önceki seneye göre pazar payımızı yüzde 5.7‘ye çıkarttık ve hedeflerimize ulaşmayı başardık” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder