Hakan Çelik Çok mantıklı seçim
HABERİ PAYLAŞ

Çok mantıklı seçim

Volkswagen Grubu bünyesine katıldıktan sonra tam bir kalite devrimi yaşayan Skoda, bütün modellerinde çok rekabetçi ürünlerle karşımıza çıkıyor. Skoda Superb, premium sınıf algısına yaklaşan çok başarılı bir seçenek.

Bir otomobil; geniş, rahat, konforlu, güvenli ve zengin donanım listesiyle geliyor, bir de rekabetçi fiyata satılıyorsa doğal olarak rakiplerinin bir adım önüne geçiyor.

Skoda Superb işte tam da böyle bir araç. Geçen hafta Volkswagen Grubu bünyesindeki Çek üretici Skoda’nın amiral gemisi durumundaki Superb modelini kullandım. Yolların beyaz, gri ve siyah taşıtlardan geçilmediği şu ortamda, benim kullandığı metalik mavi renkli Superb hayli ilgi gördü. Volkswagen Ailesi içinde ortak platform ve teknoloji avantajlarını en iyi kullanan üreticilerden biri Skoda oldu.

Haberin Devamı

Çok mantıklı seçim

Ne demek istediğimi anlamak için en yakın zamanda Superb ile bir izlenim sürüşü yapmalısınız. Grubun diğer markalarından pek geri kalan yanı olmadığı gibi geniş hacim avantajı ve fiyatıyla oldukça mantıklı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

ARKADA KONFORUN ZİRVESİ

Superb’in bana göre farklı ve avantajlı yanlarından biri arka koltukta geniş diz mesafesi. Bu yönüyle Superb hem iyi bir aile otomobili hem de son derece yeterli bir makam aracı haline dönüşüyor.

Çok mantıklı seçim

625 litrelik bagaj hem çok geniş hem de liftback formunda yukarı doğru açıldığı için kullanımı çok pratik. Ön kapının içine gizlenen şemsiye de premium markala özgü hoş bir ayrıntı.

Ayrıca devasa bagajın liftback formda olması sayesinde en uç noktaya bile rahatça eşya yerleştirilebiliyor, bagajda pek ölü alan kalmıyor. Sürüş zevki ve konforu açısından da keyifli bir otomobil. 1.5 motor yeterince sessiz ve beklenen güce sahip. 150 beygirlik bu gelişmiş motor DSG (otomatik) şanzıman ile alınabiliyor.

Çok mantıklı seçim

İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi oldukça iyi seviyede. Kabin, geniş, konforlu ve sessiz.

8 hoparlörlü Canton müzik sistemi sofistike bir ortam yaratılmasına katkı sağlıyor. Elektrikli koltuklarla da en uygun oturma pozisyonu elde edilebiliyor. Arka koltukta 230 volt priz uzun yolculuklarda bilgisayar kullananlar için çok iyi özellik.

Haberin Devamı

Superb’in Türkiye’de baz donanımlı aracının başlangıç fiyatı 187 bin TL. Otomatik 1.5 litre motorlu Superb için başlangıç fiyatı ise 214 bin TL. Benim kullandığım oldukça dolu paketlerle zenginleştirilmiş mavi renkli aracın fiyatı doğal olarak daha yüksek bir seviyeye çıkıyor. Bu fiyat artışı da maalesef ülkemizdeki vergi sisteminden kaynaklanıyor.

DUSTER SUV LİDERİ

Dacia Duster, 2020 yılının ilk 2 ayını, gerçekleştirdiği 2 bin 116 satış adedi ve elde ettiği 14.8 segment payı (C-SUV) ile toplam SUV pazarının lideri olarak tamamladı.

Çok mantıklı seçim

Dacia, Duster modeli satışlarının yüzde 70’ini olu∫turan ECO-G serisini; Comfort ECO-G 115 beygir 4x2 ve Prestige ECO-G 115 beygir 4x2 versiyonları ile mü∫terilerin beğenisine sunuyor. 133 bin 400 TL ba∫langıç fiyatının yanı sıra 3 km’de sadece 1 TL ile yakıt tüketim avantajı sunan Duster ECO-G, ekolojik özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Çok mantıklı seçim

GÜÇLÜ VE DAYANIKLI

Dacia Duster, 129 bin 400 TL fiyata sahip Comfort 1.0 Tce 100 beygir 4x2 benzinli versiyonu ile C-SUV segmentindeki en uygun fiyatlı otomobili müşterilerine sunarken; Comfort ve Prestige 1.3 Tce 150 beygir 4x4 versiyonları ise gerçek bir SUV’un gücünü ve offroad becerisini bünyesinde barındırıyor.

Haberin Devamı

Comfort ve Prestige olmak üzere iki donanım seviyesi ile pazarda yerini alan Duster, dikkat çeken konfor ve güvenlik ekipmanlarına sahip. Otomatik klima, otomatik yanan farlar, 360 derece kamera ve bel destek ayarlı yeni koltuklar Duster’da sunulan özellikler arasında yer alıyor.

30 ÜLKEYE 122 BİN YENİ CLIO GÖNDERİLDİ

Oyak Renault, yeni Clio’nun seri imalatına başladığı 50’nci kuruluş yılında, 342 bin 777 adet otomobil 512 bin 584 adet motor üretimi gerçekleştirdi. 2019 yılında da yüksek üretim performansını koruyan Oyak Renault’da üretilen 122 bin adet Yeni Clio modeli, 30 ülkeye ihraç edildi.

Çok mantıklı seçim

Türkiye’nin en büyük entegre otomobil fabrikası Oyak Renault, ayrıca geçtiğimiz yıl 227 bin 231 vites kutusu ve 702 bin 960 adet şasi üretti. Bursa’daki tesisten Renault Grubu’nun tüm dünyadaki tesislerine parça ve yedek parça ikmali gerçekleştiren İttifak Uluslararası Lojistik Merkezi’nden yapılan taşıma hacmi de geçen yıl 821 bin 769 metreküpe ulaştı.

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun yeni yapılan yatırım sayesinde 7 bin kişinin görev yaptığı fabrikada 2020’de hibrit motor seri üretimine başlayacaklarının altını çizdi.

MINI’DE KİRALAMA AVANTAJI

Borusan Otomotiv Premium, 2020 model MINI One D Countryman otomobiller için hazırladığı kampanya kapsamında 15 bin km/yıl sınırı ile aylık 5.500 TL+ KDV’den ba∫layan fiyatlarla uzun dönem kiralama fırsatı sunuyor.

Çok mantıklı seçim

Sınırlı sayıdaki MINI One D Countryman’i uzun dönem kiralayan MINI tutkunları 12 aylık kiralamalarının 6’ncı ayında veya 24 aylık kiralamalarının 18’inci ayında erken çıkış hakkından yararlanabilecekler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder