Hakan Çelik Cumhurbaşkanı Gül'ün Dink çıkışı çok önemli
HABERİ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Gül'ün Dink çıkışı çok önemli

Haberin Devamı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde açılan davada Türkiye’nin yaptığı savunma büyük şaşkınlık yaratmıştı. Ankara savunmasında Dink’in “Türklüğü aşağıladığı, halkı tahrik ettiği” öne sürülmüştü. Türkiye, Almanya’da bir Nazi örgütü liderine verilen cezayı AİHM’nin onaylamasını da örnek göstermişti. Nereden bakarsanız bakın çok talihsiz ve üzücü bir savunma şekli... Hele yaşanan bu acıdan sonra...
Demokrasi ve insan hakları standartlarını yükseltmek için uğraşan bir ülkenin yapacağı savunma bu olmamalıydı. Nitekim bu konuyla ilgili haberlerin basında yer alması Türkiye’de büyük rahatsızlık yarattı.
Azerbaycan’dan döner dönmez Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına katılan Abdullah Gül sürpriz bir girişimde bulunarak dün akşam saatlerinde Hrant Dink’in kardeşi Hosrof Dink’i Tabaya Köşkü’ne çağırdı. Geçenlerde bu konuyla ilgili bir açıklama yapan Gül, Hrant Dink’in tedbir alınmadığı için öldürüldüğünü ifade etmişti. Cumhurbaşkanı seviyesindeki bu değerlendirmenin not edilmesi gerekir.
Gül’ün bir adım daha ileri giderek Dink’in kardeşiyle görüşmüş olması Türkiye’nin insan haklarını hiçe sayan hukuksuz bir devlet olmadığını göstermesi bakımından çok önemli.

Türkiye ön safta yer alacak
Türkiye, Pakistan’ın yaşadığı sel felaketine karşı başlatılan uluslararası yardım seferberliğinde en ön safta yer alıyor. Devlet Bakanı ve Avrupa Birliği Baş Müzakerecisi Egemen Bağış Pakistan’a yardım konusunda planlama yapmak üzere New York’a gitti. Birleşmiş Milletler’de bir konuşma yapan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın mesajını ileten Bağış’ın Türkiye’deki iç gündem maddelerini bir kenara iterek derhal Amerika’ya uçması çok iyi oldu. Bağış, Türk devletinin ilk etapta 10 milyon dolarlık yardım ulaştırdığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iki uçağının yardım seferberliği için görevlendirildiğini anlattı. Bu arada Hürriyet ve Sabah gazetelerinin başlattığı yardım kampanyalarının yanı sıra TOBB önemli bir bağışta bulundu. Vuslat Doğan Sabancı ve Ferit Şahenk de iş dünyasında harekete geçen ilk insanlar oldu. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler arasında bir yardım kampanyası başlatabileceklerini açıklamıştı.
Atacağımız hızlı adımlarla binlerce insanın hayatını kurtarabiliriz. Bu süreçte saatler değil dakikalar bile önemli.

TGS yazım çok ses getirdi
Perşembe günü bu köşeden “TGS böyle devam ederse THY’nin başını derde sokacak” başlıklı bir yazı yazmıştım. Havalimanlarında yer hizmetleri vermek üzere kurulan ve THY’nin yanı sıra Havaş ile TAV’ın ortak olduğu TGS’de ciddi sorunlar yaşandığını ifade etmiştim. Bu yazı çok ses getirdi. TGS yönetimi de görüşlerini paylaşmak üzere beni aradı.
Sektörün önde gelen internet sitesi www.airporthaber.com’un alıntı yaptığı yazım 20 bin kişi tarafından okunmuş ve yüzlerce yorum yazılmış. Bazı okurlar “Nihayet doğruları söyleyen biri çıktı” gibi değerlendirmeler yaparken bazıları ise yazdığım yazı hakkında “Mutlaka birileri servis etmiştir” gibi şeyler söylemiş.
Beni tanıyanlar iyi bilir, bana hiç kimse bir yazı yazmam için telkinde bulunamaz.
Türkiye’de en fazla uçak yolculuğu yapan insanlardan biriyim, dünyanın dörtte üçünü dolaştım. Havacılığı çok seviyorum. Bu alanda yazı yazarken tek bir önceliğim var, o da, Türkiye’de havacılığın bugün olduğundan daha iyi yerlere gelmesi... Belki de bunun için havacılık kuruluşlarımızın başarılarına gazetede, televizyonda, radyoda en fazla yer veren gazeteci de benim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder