Hakan Çelik Daha fazla teknolojiyle gelecek
HABERİ PAYLAŞ

Daha fazla teknolojiyle gelecek

Toyota, kısa zamanda çok popüler bir model haline gelen B-SUV modeli Yaris Cross’un yenilenen versiyonunu tanıttı. ‘2022 Dünya’da Yılın Şehir Otomobili’ unvanına sahip Yaris Cross, yenilenerek her detayıyla daha iddialı hale geldi. Toyota, Yenilenen Yaris Cross’u 2024’ün ikinci yarısından itibaren Türkiye’de de satışa sunmayı planlıyor.

DESTEK SİSTEMLERİ

İlk kez 2021 yılında tanıtılan ve hızla büyüyen B-SUV pazarının önemli bir modeli haline gelen Yaris Cross, Avupa’da bu yıl segmentinde liderlik konumuna yerleşti. Yeni Yaris Cross ise, daha güçlü tam hibrit teknolojisi, daha yüksek performansı, en gelişmiş Toyota T-Mate güvenlik ve sürücü destek sistemleri, arttırılmış dijital kullanıcı deneyimi ile dikkat çekecek.

Haberin Devamı

Daha fazla teknolojiyle gelecek

YÜZDE 14 GÜÇ ARTIŞI

Yenilenen versiyonda 116 beygirlik tam hibrit versiyonun yanı sıra Hybrid 130 tam hibrit motor seçeneğiyle de sunulacak. 1.5 litrelik yeni tam hibrit sistem, daha büyük ve daha güçlü bir elektrik motoruyla kombine ediliyor. Yüzde 14 güç artışıyla 132 beygir güç sunacak Yaris Cross Hybrid 130, aynı zamanda yüzde 30 artışla birlikte 185 Nm tork değerine sahip olacak. Yaris Cross Hybrid 130, 0-100 km/s hızlanmasını da 10.7 saniyede tamamlıyor.

İŞ’TE EŞİT KADIN SERTİFİKASI

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarıyla sektöründe öncü şirketlerden biri olan Borusan Otomotiv Grubu bir ilke imza attı. Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek iş birliği ile gerçekleştirilen bağımsız denetimi başarıyla tamamlayan Borusan Otomotiv Grubu, iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlara verilen ‘İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

Daha fazla teknolojiyle gelecek

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, “Almış olduğumuz bu sertifikanın gururu ve motivasyonuyla, ‘erkek işi’ algısını yıkarak kadınların sektörümüzdeki varlığı ile katkısını artırmak yönünde irademizi güçlendirmek ve cinsiyet farkı gözetmeksizin herkes için eşit iş ortamı sunmak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

ARAÇ KİRALAMA SEKTÖRÜ BÜYÜYOR

Araç kiralama sektörünün çatı kuruluşu Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER), bağımsız araştırma şirketi NielsenIQ iş birliği ile hazırladığı, 2023 yılının ilk dokuz aylık sonuçlarını içeren ‘Kiralama Sektör Raporu’nu açıkladı. Rapora göre; operasyonel araç kiralama sektörü yılın ilk dokuz ayında 52 milyar 400 milyon TL’lik yeni araç yatırımı yaparak 51 bin 600 adet aracı filosuna kattı. Yılın üçüncü çeyreği sonu itibarıyla sektörün aktif büyüklüğü 136 milyar 650 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu dönemde, sektörün toplam araç sayısı 2022 yılı sonuna göre yüzde 2.8 artarak 252 bine ulaştı.

Haberin Devamı

YÜZDE 44.2’Sİ DİZEL

Rapora göre; Renault yüzde 17.5 pay ile Türkiye operasyonel araç kiralama sektörünün en çok tercih edilen markası olmayı sürdürdü. Renault’yu yüzde 16.5’le Fiat, yüzde 10.8 ile Toyota, yüzde 10.7 ile Volkswagen ve yüzde 10’la Ford takip etti. Sektörün araç parkının yüzde 44.2’lik bölümünü dizel yakıtlı araçlar oluşturmayı sürdürürken, benzinli araçların payı yüzde 46.2’ye, hibrit ve elektrikli araçların payı ise yüzde 9.4’e yükseldi.

Haberin Devamı

Daha fazla teknolojiyle gelecek

ELEKTRİFİKASYON İTİBAR KAZANDIRDI

Hyundai Motor Company, dünyanın en saygın marka araştırma kuruluşu Interbrand’e değerini yüzde 18 artırarak tüm dikkatleri üzerine çekti. ‘En İyi Global Markalar 2023’ sıralamasında marka değerini 13 yıldır art arda yükselterek 20.4 milyar dolara çıkaran Hyundai, en iyi 100 marka arasında da 32’inci sıraya yerleşti.

Daha fazla teknolojiyle gelecek

Hyundai’nin yoğun elektrifikasyon atakları ve gelecekteki mobilite vizyonu da marka değerinin artmasında önemli bir ölçüt oldu. Hyundai IONIQ 5 ve IONIQ 6 modelleriyle hem Amerika hem de Avrupa pazarında önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder