Hakan Çelik Dayanışma zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Dayanışma zamanı

Krizin en ağır yüklerinden birini Türk Hava Yolları çekiyor. “Getir” deniyor, getiriyorlar. “Uç” deniyor, uçuyorlar. Son olarak umreye gitmiş olan vatandaşları ve Avrupa’dan dönmek isteyenleri çok hızlı bir operasyonla yurda getirdiler. Yönetim katından teknik ve yer hizmetlerine kadar bütün ekipler olağanüstü iş başarıyor.

Ciddi risk altında bulunan pilot ve kabin personeli ağır sorumluluk üstleniyor. Koronavirüs krizinden ötürü doğal olarak ciddi sayıda sefer iptali oldu. Mevcut uçuşlarda da doluluk oranlarında büyük düşüş yaşandı. THY, çok kısa süre önce de Boeing firmasının ürettiği 737 Max uçaklarındaki sorunlardan ötürü birçok uçağını yere indirmek zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

Bunun yarattığı maliyet baskısı ve stres geçmemişken boyutlarının nereye ulaşacağı bilinmeyen bir virüs kriziyle yüzleştik. Kriz sürecinde ve toparlanmanın yaşanacağı aylarda THY’nin mutlaka desteklenmesi gerekir. Dünyadaki en değerli markamız THY korunacaklar listemizin en başında olmalı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI

Koronavirüs ile mücadelede hekimlerimiz, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri ve bütün sağlık çalışanları kendi hayatlarını riske ederek canla başla çalışıyorlar. Görevlerini yerine getirirken çok sık şiddete maruz kalan hekimlerimizi daha iyi anlamak ve empati kurmak için bu zor zamanlar umarım vesile olur. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

ALTYAPIMIZ TEST EDİLECEK

Şirketlerin teker teker üretimlerini durdurması ve hizmet sektöründe milyonlarca insanın evden çalışmaya başlamasıyla kesintisiz ve kaliteli bir internete ihtiyacımız var. Zira “Home Office” çalışma düzeni ilk kez bu boyutta uygulanacak.

Türkiye’de daha önce evlerde kullanılan internete hiç bu oranda yüklenme olmamıştı. Uzun süredir önemli bir yatırım yapılmayan altyapımız ilk kez yoğun yüklenmeye karşı test edilecek. Koronavirüs krizi sonrasında çok ivedi şekilde bu alana yatırım yapılması gerekiyor.

YAŞLILAR, ENGELLİLER

Yayılmakta olan virüs herkes için tehlikeli ancak yaşlılar en büyük risk grubunu oluşturuyor. Kesinlikle iyi korunmaları, gereksiz yere kalabalıklara karışmamaları gerek. Çocuklar, torunlar bu dönemlerde aile büyüklerinin yardımı için ellerinden geleni yapmalı ancak kesinlikle belli bir mesafeden.

Haberin Devamı

Kimsesi olmayan yaşlı insanlara yardım için de hepimiz seferber olmalıyız. Bütün kurum ve kuruluşları yaşlı ve kimsesizlere destek vermek üzere kapsamlı bir plan yapmaya davet ediyorum. İnternet ve uzaktan bankacılık sistemlerini kullanamadıkları için bu alanda da çözüm üretilmeli.

Dayanışma, direnç ve soğukkanlılıkla bu krizi de bir şekilde aşacağımıza inanıyorum. Bilim ve rasyonel akıl, izlememiz gereken yol olmalı. Dünyada binlerce insanın hayatını kaybettiği süreci en az kayıpla atlatabilmek için mutlaka Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve ilgili otoritelerin uyarılarına kulak verelim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder