Hakan Çelik Dikkat çeken tasarım
HABERİ PAYLAŞ

Dikkat çeken tasarım

Volkswagen’in avantgarde tasarıma sahip iddialı modeli Arteon, güncellenmiş haliyle yollara çıkıyor. Yeni Arteon, işlevsellik kadar bireysel tasarıma ve yenilikçi teknolojilere değer veren tüm otomobilseverler için tasarlanmış.

Volkswagen’in ‘Gran Turismo’ modeli Arteon, yeni verimli motor seçenekleri, akıllı sürüş ve asistan sistemleriyle güncellendi. Model, kapsamlı bir geliştirme sonrasında yüzde 100 dijital kokpiti ‘digital cockpit pro’ ve tamamen yenilenen iç tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Haberin Devamı

Bir ürün serisi, iki model: Yenilenen Arteon, fastback ve stationwagon kasa tipinde yeni shooting brake versiyonlarıyla önümüzdeki aylarda Avrupa’da satışa sunulacak. Yeni Arteon’da 210 km/s hıza kadar sürüş imkanı sağlayan, yarı otonom sürüş asistanı ‘travel assist’ sistemi ilk kez kullanılıyor.

Dikkat çeken tasarım

Lüks donanımlar

Yeni Arteon’da ilk planda güncellenen ön profil göze çarpıyor. Uzun ve geniş kaputun dikkat çekici tasarıma sahip radyatör paneli ve entegre LED farlarla etkileşimi, bu karakteri ortaya koyuyor. Yeni Arteon, Volkswagen’in MQB (modular transverse matrix) platformunda ürettiği modeller grubunda yer alıyor. Otomobilin iç mekanında, modelin karakterine uygun olarak yeniden tasarlanmış üst düzey kalite ve fonksiyonellikte bir kokpit ortamı bulunuyor.

Dikkat çeken tasarım

‘Touch slider’ ile sezgisel olarak kontrol edilebilen otomatik klima ve dokunmatik tuşlara sahip yeni direksiyon, çok daha kolay kullanılan bir teknoloji sunuluyor. ‘Apple carplay’ ve ‘android auto fonksiyonlarının kullanıldığı ‘app-connect wireless’ üzerinden uygulamalar artık otomobile kablosuz entegre edilebiliyor. Harman/ Kardon’un 700 watt’lık güçlü ve yüksek kaliteli ses sistemi Yeni Arteon’a özel olarak tasarlanmış. 10.25 inç’lik yeni nesil dijital gösterge paneli ‘digital cockpit pro’ standart olarak sunuluyor.

Ehybrid farkı

Arteon ürün gamında ilk kez kullanılan plug-in hibrit sürüş sistemine sahip Arteon eHybrid modeli, özellikle elektrikli sürüş menziliyle, günlük kullanımda sıfır emisyonla seyahat deneyimini mümkün kılıyor. 1.4 lt TSI motor 156 beygir güç üretiyor. Elektrikli motor ise 115 beygir güç üretiyor. Bu iki motorun birlikte çalışması sonucunda, 218 beygirlik etkileyici bir sistem gücü elde ediliyor.

Haberin Devamı

Arteon’un diğer motor seçenekleri arasında 3 farklı TSI ve 2 farklı TDI teknolojisi de yer alıyor. 1.5 lt hacminde sadece manuel vites ile sunulacak TSI motor 150 beygir güç üretirken, 2.0 lt hacmine sahip TSI motorlar ise 190 beygir, 280 beygir güç seçenekleri ile bulunuyor. 2.0 lt hacminde sunulacak TDI motorlar ise 150 beygir ve 200 beygir güç üreten alternatiflere sahip.

İşletmeye kolay filo denetimi

Fiat’ın uzaktan bağlanabilirlik teknolojisiyle araç ile sürücüyü birbirine bağlayan ‘Yol Arkadaşım Connect’ uygulaması, şimdi filoların işletme verimliliğine de katkı sağlıyor. Haziran ayı itibarıyla satışına başlanan ‘Connect Filom’, bütün filonun yönetiminde kullanılabiliyor.

Dikkat çeken tasarım

Uygulamayla, filo içerisindeki tüm araçlara, akıllı telefon veya bilgisayar aracılığıyla uzaktan bağlanılarak, birçok fonksiyona kolayca erişilebiliyor. Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “Fiat Yol Arkadaşım Connect Filom ile araç takip, araç filtreleme, sürücü, envanter, masraf, sözleşme, trafik cezası ve bakım onarım yönetimi gibi birçok faydalı fonksiyona sahip olunabilecek” dedi.

Haberin Devamı

Scooter üretti

Volkswagen Grubu bünyesindeki Çek üretici Skoda, değişen ulaşım tercihlerine kolay alternatifler sunmaya devam ediyor.

Dikkat çeken tasarım

Pratik ve çevre dostu özelliklerle geliştirilen Skodascooter, şehiriçi ulaşımda büyük rahatlık sağlıyor. ‘Simply Clever’ patentli katlanma mekanizmasına sahip aracın, özellikle şehir içerisinde giderek önem kazanan mikro mobiliteye büyük katkısı var.

Scooter, aynı zamanda Kamiq ve Scala modellerinde, bagaj altı özel saklama alanıyla bagaj rahatlığı da sunuyor. Şimdilik sadece bazı Avrupa pazarlarında satışa sunulacak olan Skoda Scooter, talebe göre Türkiye’ye de ithal edilecek.

182 beygir güce sahip

Yeni Honda HR-V, performans meraklılarını heyecanlandıracak olan 182 beygir gücüne sahip turbo beslemeli motoru ile Honda’nın heyecan veren sürüş keyfini kompakt SUV segmentine taşıyor. Sportif tasarımıyla fark yaratan Honda HR-V, yeni spor versiyonu ile hem yol performansına hem de kompakt SUV modele sahip olmak isteyenler için ideal bir seçenek olacak. Honda HR-V Sport 249 bin TL’den satışa sunuldu. Honda HRV’nin dokunma hissi uyandıran yumuşak malzemelerle bezenen Magic Seat tasarımı da yolcuyu daha da kavrayan bir yapıyla geliştirilmiş.

Dikkat çeken tasarım

Dokunmatik iç mekan

Kabin konforu özellikleri arasında Executive donanımda da yer alan ‘aktif gürültü engelleme sistemi’ bulunuyor. Bu özellik ile Honda HR-V’de sürücü ve beraberindeki yolcular 100 km/s hızla seyahat ederken sadece 65 dB’lik kabin gürültüsü hissedebiliyor. Honda Connect ile gelişmiş multimedya ve bağlanabilirlik çözümleri sunan Honda HR-V Sport, elektrikli park freni, dokunmatik iklimlendirme paneli gibi özelliklerin yanı sıra akıllı dokunmatik iç mekan tasarımı da kullanım kolaylığını artırıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder