Hakan Çelik Dimdik ayaktayız
HABERİ PAYLAŞ

Dimdik ayaktayız

İlginç bir ülkeyiz. Dışardan bakanlar açısından inanılmaz yönlerimiz var. Zorluklara, felaketlere, saldırılara rağmen yıkılmıyoruz, şaşırtıcı bir beceriyle yaralarımızı sarıp hayatı sürdürmenin yolunu buluyoruz. En karmaşık konulardan pratik çözümler üretebiliyoruz. Son 100 yıllık tarihimiz bunun çarpıcı örnekleriyle dolu: “Bitti, mahvoldu, parçalandı” denilen bir ülke Mustafa Kemal Atatürk’ün direnme azmi ve dehasıyla ayağa kalktı.

Batılıların olanaksız gördüğü destansı bir Kurtuluş Savaşı’nın ardından modern cumhuriyeti kurduk. FETÖ hain darbe kalkışması yaptı. Köprülerde, meydanlarda göğsümüzü siper ettik. Demokrasi, Cumhuriyet ve Türkiye için el ele verdik. FETÖ’yü yenilgiye uğrattık. Hızla toparlandık. Böyle darbe kalkışması başka bir ülkede yaşansaydı etkileri yıllarca sürecek yıkıma neden olabilirdi.

Haberin Devamı

Terör örgütleri, Ankara Garı’nı, Atatürk Havalimanı’nı hedef aldı. Milletçe kenetlendik, teröristlere böyle saldırıları tekrarlamaya cesaret edemeyeceği dersi verdik. Türk Hava Yolları olağanüstü bir toparlanma becerisi gösterdi. Birkaç gün bile geçmeden uçuşlar normale döndü.

Mücadelenin kahramanları

İçinden geçtiğimiz şu zor günlerde sağlık çalışanlarımız hastaları kurtarmak için kendi hayatlarını ortaya koyarken, Emniyet, İstihbarat ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları da kritik operasyonlara imza atarak güvenliğimizi sağlıyor. Türkiye dünyada çeşitli ideolojilere mensup karanlık odaklar tarafından en fazla hedef alınan ülke. Bir yanda eli kanlı PKK ve uzantıları, diğer tarafta DEAŞ ve benzeri ideolojilerdeki caniler...

Bugüne kadar binlerce vatandaşımızı katledip, çok sayıda asker ve polisi şehit ettiler. Türkiye teröristlere yönelik son yıllarda olağanüstü bir performans gösteriyor. Coğrafyamızın getirdiği güçlüklere karşın Suriye ve Irak’tan kaynaklanan terör saldırılarında ciddi düşüş yaşandı. Türkiye sınır ötesinde “Fırat Kalkanı”, “Zeytin Dalı” ve “Barış Pınarı” gibi etkili operasyonlara girişmeseydi terör örgütlerinin eylem düzenleme kapasitesi bu oranda ortadan kaldırılamazdı.

Haberin Devamı

Kısa süre önce Türk Hava Kuvvetleri’ne ait tanker uçaklar, erken ihbar ve kontrol uçakları ile F-16’ların katıldığı ciddi bir operasyon icra edildi. Türk hava unsurları bu hamleyle Kıbrıs açıklarından Libya sahillerine kadar geniş coğrafyada Türkiye’nin çıkarlarını korumak için şu sıkıntılı zamanlarda bile en zor misyonlara hazır olduğunu gösterdi.

Bütün bu süreçlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu liderlik kuşkusuz çok belirleyici. Her ne pahasına olursa olsun teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde üç ismin çok önemli katkısı var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan.

Üçü de kendi sorumluluk alanındaki arkadaşlarını, asker, polis ve istihbarat ekiplerini etkin şekilde koordine ediyor. Unutmayalım, Türkiye bu hassas faaliyetleri, bir taraftan da 4 milyon sığınmacıyı besleyip, sağlıklarını gözetip ihtiyaçlarını karşılayarak yapıyor. Dünyada bütün bunları eşzamanlı sağlayabilen ikinci bir ülke yok.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder