Hakan Çelik Dünyanın zirvesinde
HABERİ PAYLAŞ

Dünyanın zirvesinde

Türk Hava Yolları’nın her yönüyle dikkat çeken başarısında kabin içi ikramlarının, yolcu ağırlama salonlarının (lounge) kalitesinin de önemli bir katkısı var. İngilizcede “hospitality” olarak özetlenen ve birçok başlığı içeren kavram, ziyaretçilerin toplam memnuniyetini belirliyor. Türk Hava Yolları uzun yıllardır ikram, yeme, içme alanlarında Do&Co şirketiyle program ortaklığı yürütüyor.

Şirketin Kurucusu ve CEO’su Attila Doğudan, bu sektördeki başarılarıyla küresel düzeyde çok iyi tanınan ve takdir gören bir isim. Nitekim, merkezi Viyana’da bulunan ancak uluslararası operasyonları dünya çapına yayılmış olan Do&Co, havacılık başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteriyor. Borsaya kote, sahibi Türk, kurumsal olarak ise bir Avusturya şirketi. Genel anlamda bakıldığında operasyonları uluslararası etkinlik ikramı ve restoranlar, özel yolcu salonları ve otellerle iş birliklerine kadar uzanıyor.

Haberin Devamı

Bunlar arasında Avusturya’daki kış sporları etkinliklerinden binlerce kişinin ağırlandığı futbol şampiyonalarına kadar onlarca yer var. 3 kıtada 12 ülkede, 32 lokasyonda çalışıyorlar. Lezzet, kalite, hız gibi birbiriyle her zaman uyumlu olmayan üç parametrede en üst seviyede başarı gösterip dünya liginin zirvesine çıkmak büyük olay. Hiç kuşku yok ki, bu başarının arkasında tam bir takım ruhu işliyor. Attila Doğudan, gerekirse masaları silen, eldiven ve önlükleri takıp mutfağa geçip yemek hazırlayan bir patron. Kendi ifadesiyle düşmeyen kalite çizgisinin arkasında da bu titizlik ve çalışma ruhunun önemli katkısı var.

Dünyanın zirvesinde

Havacılık sektöründe THY’nin yanı sıra Delta, British Airways, Iberia, Austrian, Emirates, Qatar, Etihad, Polonya Havayolları LOT ve Jetblue ikram hizmetleri verdiği kuruluşlar arasında. Ancak 60 havayoluyla yapılan çalışmaların ötesinde hiç kuşku yok ki Türk Hava Yolları ile beraberlik, kapsam, ölçek ve nitelik olarak çok başka bir yerde. Turkish Do&Co adıyla faaliyet gösteren yapı iki tarafın yüzde 50 ortaklığıyla kurulmuş.

THY ile işbirliği kapsamında menü planlama, tasarım, uçuşlara özel menüler, kabin ekibi prosedürleri ve özel yolcu salonu konseptlerini geliştiriyor. THY’nin büyük ilgi ve sempati uyandıran özellikle uçuşta yeme içme deneyimini yükselten “Uçan Aşçı” uygulaması da Turkish Do&Co’nun bir hizmeti. Nitekim prestijli 2023 Skytrax yarışmalarında THY’ye, “Dünyanın En iyi Business Class İkram Hizmeti” ve “En İyi Ekonomi Class İkram Hizmeti” ödülleri gelmişti. Do&Co’nun Viyana ve Münih’te otelleri bulunuyor. Stephanplatz ve Albertina’da restoranlar, Avrupa’nın en eski pastanelerinden DEMEL de aynı çatı altında.

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en önemli merkezlerinden Abu Dabi’de düzenlenen Formula 1 (F1) yarışında Attila Doğudan ile sohbet etme fırsatı buldum. Do&Co’dan Kurumsal İletişim Müdürü Şeyda Güven’in de katıldığı sohbetimizde devam etmekte olan projeler ve yeni fikirleri konuştuk. Do&Co, yarışların kalbi olarak nitelendirilen Paddock Clup’ta hizmet sunuyor. Las Vegas ve Miami dahil 32 yıldır F1 Grand Prix’lerinde çalışıyorlar. Attila Doğudan, Abu Dabi’de günde 8 bin kişiye hizmet verdiklerini, 3 günde toplam 24 bin kişiye yemek sağladıklarını anlattı. Ünlü birçok ismin ağırlandığı Abu Dabi’deki Do&Co imzalı F1 salonlarının sadece yemekleri değil sunum ve hizmet de birinci sınıf düzeyindeydi. Attila Doğudan UEFA Şampiyonlar Ligi finalleri ve Euro 2024’te de ikramları vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder