Hakan Çelik Elektrikli model yağmuru
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikli model yağmuru

Güney Koreli Kia, tasarım ve teknolojileriyle sınıfında çok iddialı yeni araçları dünya pazarlarıyla birlikte Türkiye’de satışa sunuyor.

DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU

Geçen yıl ‘İlham Veren Yolculuk’ sloganıyla dönüşüm yolculuğuna başlayan Güney Koreli Kia, yeni elektrikli araçları EV6 ve Niro’ya özel olarak KKTC’de basın etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte markanın elektrifikasyon stratejisi ve elektrikli modelleri tanıtıldı.

Sürdürülebilir ulaşım hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, ‘Kia’nın 2020 yılında açıkladığı Plan S stratejisi ve 2030 yılı yol haritamız kapsamında elektrikli ürün gamımızı Türkiye’de de genişletmeye ve globalde başlayan dönüşüm yolculuğumuza devam ediyoruz. Kia, 2027 yılına kadar 14 elektrikli model geliştireceğini açıklamıştı. Yeni EV 6 ve Yeni Niro EV bu strateji doğrultusunda geliştirilen iki yeni modelimiz’ dedi.

Haberin Devamı

Elektrikli model yağmuru

HEDEF 4 MİLYON SATIŞ

Ağyel, “Kia, global arenada 2030 yılında 1.2 milyonu elektrikli olmak üzere 4 milyon adet araç satmayı; bağlanabilirlik ve otonom sürüş teknolojilerini tüm araçlarında genişletmeyi hedefliyor” şeklinde konuştu. Yeni EV 6 ve yeni Niro EV’nin Türkiye’ye gelir gelmez büyük ilgi çektiğini söyleyen Ağyel, “2023 sonunda da bir diğer SUV gövde tipine sahip elektrikli modelimiz EV 9’u da Türkiye’ye getirerek elektrikli araçlarda da müşterilerimize sunduğumuz alternatifleri geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Elektrikli model yağmuru

GÜÇLÜ MOTORLAR

Kia’nın çevre dostu SUV’u yeni Niro hem hibrit hem de elektrikli versiyonu ile satılıyor. Niro Hibrit, 1.6 litrelik benzinli motor ve 32 kWh elektrik motoruyla 141 beygir kombine güç ve 265 Nm kombine tork sunuyor. Kia Niro EV ise 204 beygir (150 kW) güç ve 255 Nm torka sahip elektrik motorunu 64,8 kWh batarya ile birleştirerek 460 km (WLTP) sürüş menziline ulaşabiliyor.

DC şarj imkanı da sunan Niro, 50 kW DC şarj istasyonlarında 65 dakikada, 100 kW DC istasyonlarda ise 45 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olabiliyor. Avrupa’da “2022 Yılın Otomobili” ödülünü kazanan Kia EV6 modeli haziran ayında GT-Line 4x4 versiyonu ile Türkiye’de satışa sunulmuştu.

Haberin Devamı

Kia EV6, WLTP verilerine göre tek bir şarjla 506 kilometreye kadar sürüş menziline ulaşabiliyor. Ayrıca Avrupa’da kullanılan gelişmiş 800V şarj teknolojisi sayesinde, aracın sadece 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj edilebilmesine olanak tanıyor. Kia modelleri Türkiye’ye Anadolu Grubu güvencesiyle ithal ediliyor.

Elektrikli model yağmuru

TÜRK OTOBÜSLERİ İTALYA’YA GİDİYOR

“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla ileri teknolojili mobilite çözümleri sunan Karsan, İtalya’da atağa kalkıyor. Karsan, bu kapsamda İtalya’nın Bolonya şehrinin toplu taşıma sistemleri için 24 adet kesin, 7 adet opsiyonel olmak üzere 18 metrelik elektrikli otobüs ihalesini e-ATA modeli ile kazandı. İhale ile otobüs alımının yanı sıra, araçların bakım hizmetinin de Karsan tarafından sunulması öngörülüyor.

Elektrikli model yağmuru

YENİ BATARYALAR YOLDA

Otomobil kullanıcılarını elektrikli araç alma konusunda en fazla tereddüt ettiren konular arasında bataryaların ömrü ve menzili geliyor. Toyota bu konudaki beklentilere daha iyi yanıt verebilmek için, tam elektrikli araçlarına batarya tedarik etmek üzere Japonya ve Amerika’da batarya üretimi için 5.6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirme kararı aldı.

Haberin Devamı

Elektrikli araçlara artan talebi karşılayacak olan bu üretim tesislerinin 2024 ve 2026 arasında faaliyete geçmesi hedefleniyor. Karbon nötre ulaşmada birden fazla yol olduğunu inanan Toyota, ülke ve bölgelerin ihtiyaçlarına bağlı olarak CO2 emisyonunu azaltacak ideal çözümleri sunuyor. Toyota bu kapsamda hibrid teknolojilerin de öncüsü olmuştu.

Elektrikli model yağmuru

ÇOK SEVENİ VAR

Japonya’nın önde gelen otomobil üreticilerinden Mazda bir rekora imza attı. İtalya’daki ünlü Modena Pisti’nde gerçekleştirilen Mazda MX-5 buluşmasına, toplamda 707 adet Mazda MX-5 katılırken; bu sayıyla Guinness tarafından etkinliğe ‘Dünyanın En Büyük Mazda Geçit Töreni’ unvanı layık görüldü.

İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen MX-5 sahipleri, aynı tutkuyu ve deneyimi paylaşırken, büyük bir topluluk olduklarını tekrar tüm dünyaya göstermiş oldu. MX-5 kullanım pratikliği, çevikliği ve özgün tasarım özellikleriyle üretildiği ilk günden bu yana büyük ilgi görüyor. Türkiye’de 1.5 litre ve 2.0 litrelik modelleriyle ithal ediliyor. Otomatik şanzımanlı seçenek ise sadece 2.0 litrelik model ile alınabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder