Hakan Çelik Elektrikli ZOE'nin başarısı
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikli ZOE'nin başarısı

Renault markası, elektrikli araçlar segmentinde satış adedini dünya çapında yüzde 42.9 artırdı. Avrupa’da ZOE satışları yüzde 44.4 artarken, (25 bin 041 araç), Kangoo Z.E. satışları yüzde 30.7 artış gösterdi (4 bin 653 araç). Renault Grubu ’nun B segmentindeki modelleri (Clio, Captur, Sandero) yanı sıra yeni Duster da sınıfının en çok satan otomobilleri arasında yer aldı.

Elektrikli ZOEnin başarısı

Türkiye’de, Bursa’da Oyak Renault tarafından üretilen Clio, Avrupa’nın en çok satan ikinci modeli olurken Captur kendi sınıfının en çok satan crossover modeli oldu. Yüzde 3.7 büyüyen Avrupa hafif ticari araç pazarına, yüzde 7.5 artış gösteren satış adetleri katkı sağladı.

Haberin Devamı

Dacia markası Avrupa’da 311 bin 24 satış adedi ile (yüzde 10.6 artış) yeni bir satış rekoru kırdı ve yüzde 3.3 gibi rekor bir pazar payı (0.4 puan artış) elde etti. Bu artış, Türkiye’de de büyük beğeni toplayan Duster ve Sandero modellerinin başarısından kaynaklanıyor.

ÜST SINIF HAVASINDA

Türkiye, Rusya, Çin ve ABD gibi ülkelerde sedan otomobiller daha fazla ilgi görüyor. Hatta statü sembolü olarak kabul ediliyor. Otomobil üreticileri de bu pazarlardaki talebi dikkate alarak yeni modeller geliştiriyor ya da mevcut araçlarını sedana dönüştürüyor.

Mercedes Benz de premium sınıftaki kompakt hatchback modeli A Serisi’nin sedan versiyonunu da bu ihtiyacı görerek geliştirdi. Meksika’da üretilen ve kısa süre önce Türkiye’de satışa sunulan A Serisi Sedan ile uzun bir sürüş gerçekleştirdim.

Mercedes her segmente bir ürün sunmak ve hatta yeni sınıflar oluşturmak konusunda çok başarılı bir marka. Zira A Serisi Sedan’ın diğer kardeşi CLA ise daha sportif coupe görünümlü araçlardan hoşlanan kitleye sesleniyor. CLA’yı da yakında kullanıp bu köşede izlenimlerimi paylaşacağım.

BEKLENTİLERİ KARŞILIYOR

A Serisi Sedan lüks sınıfta sınırlı bir bütçeye sahip olan ancak Mercedes kullanmayı hayal eden kitlenin beklentilerini karşılıyor. Bu yeni otomobil Mercedes’in bilinen konfor ve güvenlik standartlarını kompakt bir otomobilde sunuyor olması bakımından başarılı bir model. 1.5 litrelik dizel motor 116 beygir gücünde.

Haberin Devamı

Bu motorun fabrika verilerine göre karma yakıt tüketimi 4.5 litre gibi oldukça iddialı seviyede. A180 d Style paketine sahip olan aracın fiyatı 253 bin TL’den başlıyor. İlave donanımlara sahip olan benim kullandığım test otomobilinin fiyatı 299 bin 800 TL. S Serisi’nden transfer edilen sürüş destek sistemleri A Serisi Sedan kullanıcılarına daha fazla güvenlik hissi veriyor.

ŞIK VE MODERN TASARIM

Bu araçta aktif şerit takip yardımcısı, aktif fren yardımcısı, sürücü diz havayastığı, hız sabitleyicileri, MBUX multimedya sistemi ve geri görüŞ kamerası yer alıyordu. Mercedes’in direksiyonun yanından kumanda edilebilen otomatik vitesi kullanım kolaylığı getirmesinin yanı sıra orta konsolda sağladığı boşluk sayesinde daha ferah bir iç mekan sunuyor.

Elektrikli ZOEnin başarısı

A Serisi Sedan’ın özellikle ön tasarımı dinamik ve genç bir otomobil enerjisi yayıyor. Rahat koltuklar ve makul genişlikteki bagaj otomobili aileler için de çekici hale getiriyor.

LED yüksek performanslı farlar şık görüntüsünün yanında özellikle karanlık ve yağışlı ortamlarda daha güvenli bir sürüş imkanı sağlıyor. A Serisi Sedan’ın ön paneli, bilgilendirme, ışıklandırma ve tasarım özellikleriyle gerçekten çok şık ve üst sınıf havasında.

Haberin Devamı

Elektrikli ZOEnin başarısı

Vücudu iyi saran koltuklar, verimli klima, doğru ayarlanmış oturma pozisyonu ve darbeleri başarıyla emen süspansiyon A Serisi Sedan ’da gayet tatminkar bir yolculuk konforu sunuyor.

SIFIR FAİZ FIRSATI

Volkswagen Ticari Araç ve Hyundai’nin de arasında bulunduğu bazı markalar, ürün gamındaki araçlar için temmuz ayına özel yüzde ‘0’ faiz fırsatı sunuyor. Volkswagen Ticari Araç’ın, Volkswagen Doğuş Finans (VDF) işbirliği ile hayata geçirdiği faiz kampanyası ile Volkswagen Caddy, Transporter ve Caravelle modelleri için 12 ay 60 bin TL’ye yüzde ‘0’ faiz fırsatı sunuluyor.

Amarok ve Crafter modellerinde ise 80 bin TL’ye 12 ay yüzde ‘0’ faizle kredi kullanmak mümkün. Hyundai’nin yeni satış fırsatları dahilinde, i20’nin benzinli ve dizel tüm versiyonlarında 30 bin TL, 12 ay için yüzde 0 faiz imkanı sunuluyor. Ayrıca Accent Blue, Elantra ve KONA da 30 bin TL, 12 ay 0 faiz avantajına sahip. C-SUV segmentinin başarılı modeli Tucson ise daha fazla avantaja sahip. Tucson, 195 bin TL’den başlayan fiyatlar veya 35 bin TL 12 ay 0 faiz seçeneği ile satışta.

TOYOTA ÇITAYI YÜKSELTTİ

Dünyanın ilk seri üretim hibrit otomobili olan ve 1997 yılından bu yana liderliğini devam ettiren Toyota Prius Plug-in Hybrid yenilendi. İleri teknoloji ile yenilenen Toyota’nın şarjlı hibrit modeli Prius Plug-in, tam hibrit güç ünitesiyle sadece 1.3 litre kilometre yakıt tüketimi ve yalnızca 28 g/km CO2 emisyon değeriyle öne çıkıyor.

Elektrikli ZOEnin başarısı

Yenilenen Prius Plug-in Hybrid bununla birlikte tamamen elektrikli mod sürüşünde 45 km’ye kadar menzil sunuyor. Son derece düşük emisyon değerleri ve sadece elektrikli modda gitme kapasitesiyle Prius Plug-in Hybrid, Toyota’nın ürün gamında yüksek teknolojik özellikleriyle yer alıyor.

Segmentinde sadece Prius Plug-in’de yer alan büyük solar paneller elektrik üreterek hibrit sistemin bataryasını şarj ediyor. Prius Plug-in’de hava şartlarına bağlı olarak güneş panelleri, elektrikli sürüş menzilini günlük olarak 5 km’ye kadar artırabiliyor ve bu da yıllık ortalama 1000 km kadar (yılda 200 gün sürüş yapıldığı hesaplandığında) menzile eşdeğer oluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder