Hakan Çelik Elektrikte sınırları zorluyor
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikte sınırları zorluyor

Türkiye’de elektrikli otomobil satışları, Ocak-Ağustos 2022’de geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 3 kat artışla 3 bin 283’e yükseldi.

Hyundai elektrikli IONIQ 5 gibi yeni modellerin sahneye çıkmasıyla birlikte bu satışların daha da artması bekleniyor.

Elektrikte sınırları zorluyor

430 KM MENZİL SUNUYOR

Hyundai elektrikli IONIQ 5’i Progressive donanım seviyesiyle Türkiye’de satışa sundu. Yüzde yüz elektrikli IONIQ 5, ülkemizde mobilite açısından yeni bir çağ başlatıyor. Çevre dostu malzemelerle üretilen otomobil, 400 V ve 800 V çoklu şarj imkanı da sunuyor. IONIQ 5, aynı zamanda bilgisayar ve televizyon gibi kablolu tüm elektrikli aygıtları çalıştırabiliyor.

Haberin Devamı

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Yeni modelimizle Türkiye’de kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak ve üst düzey bir mobilite deneyimi sunmak istiyoruz. IONIQ 5 elektrikli modeller arasında sınırları zorlayacak ve kullanıcıların bir otomobilden çok daha fazla keyif almasını sağlayacak. Spor otomobilleri aratmayan performans, geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak hazırlanmış bir iç mekan ve 430 km menzil ile son yılların en şık ve en kullanışlı modellerinden biri olmaya aday” dedi. IONIQ 5, Hyundai’nin TUCSON’dan sonra ülkemizde satışa sunduğu ikinci C-SUV model. Sadece bataryalı elektrikli araçlar (BEV) üreten IONIQ markası altında satışa sunulan teknolojik otomobil, Hyundai Motor Grubu’nun yeni platformu E-GMP’yi (Electric-Global Modular Platform) kullanıyor.

Elektrikte sınırları zorluyor

Gelişmiş güvenlik donanımıyla Türkiye’ye gelen IONIQ 5 sadece Progressive donanım seviyesi ve 1 milyon 970 bin TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunuyor.

KULLANIMI PRATİK

IONIQ 5, ikinci sıra koltuklar tamamen katlandığında yaklaşık 1.587 litreye kadar bir yükleme alanı sunuyor. Koltuklar tam dik konumdayken 527 litre bagaj alanı sağlayarak günlük kullanımda oldukça ideal bir yükleme kapasitesi sunmuş oluyor. IONIQ 5, performanstan ödün vermeden her müşterinin mobilite ihtiyaçlarına uygun bir elektrikli otomobil konfigürasyonu sunuyor. Hyundai, IONIQ 5’i Türkiye’ye 72.6 kWh’lik bir pil paketi seçeneğiyle satışa sunuyor. Elektrik motoru 225 kWh (305 beygir) ve 605 Nm gibi bir performans değeri sunarak bir SUV otomobilden daha çok spor otomobil hissiyatı ve keyfi sunuyor.

Haberin Devamı

Elektrikte sınırları zorluyor

18 DAKİKADA YÜZDE 80 ŞARJ

IONIQ 5, 72.6 kWh pil ile desteklenirken, HTRAC dört tekerlekten çekiş (AWD) seçeneği de bulunuyor. Bu sayede araç otomobil, 0 ‘dan 100 km/s hıza 5.2 saniyede çıkabiliyor. IONIQ 5’in sunduğu 800 V şarj özelliği, otomotiv dünyasında sadece birkaç modelde bulunuyor. IONIQ 5, 350 kW’lık bir şarj cihazıyla beraber 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj edebiliyor. Yani, 100 km menzil elde etmek için sadece beş dakika şarj etmek yeterli.

Elektrikte sınırları zorluyor

OTOMOBİLSİZ KENT GÜNÜ

Aşırı tüketimden uzak modelleri, fiyat politikası ve çevre dostu felsefesiyle tüketiciler için akıllı bir seçenek olan Dacia, bu yaklaşımını Otomobilsiz Kent Günü’ne de taşıyarak ezber bozdu.

Geçtiğimiz hafta global çapta yeni marka manifestosunu açıklayan ve modernlik kavramına yeni bir bakış açısı getiren Dacia, özgürlüğe düşkün ve gereğinden fazla tüketimden uzak duran kullanıcılara yönelik bir otomobil vizyonu ortaya koyuyor. Dacia Türkiye, 22 Eylül’de hayata geçirdiği ve farklı medya mecralarından desteklediği kampanyayla tüketicileri toplu taşımanın yanı sıra; bisiklet, scooter, paten ve kaykay gibi alternatif ulaşım araçlarına yönlendirerek sorumlu bir yaklaşım ortaya koydu. Yüzde 100 elektrikli ilk Dacia olan Spring modeli gelecek yılın başından itibaren Türkiye’ye gelecek.

Haberin Devamı

Elektrikte sınırları zorluyor

DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Özellikle yaz aylarında araç kiralama sektörü de dolandırıcılardan nasibini alıyor. Nisanda 2 bin kişiyi dolandırarak toplam 5 milyon TL’lik vurgun yapan 24 kişinin gözaltına alındığı bilinirken, geçtiğimiz ay da 8 şüphelinin 900 bin TL haksız kazanç elde ettiği görüldü. Uzmanlar, özellikle araç kiralama sitelerini kopyalayan dolandırıcılara karşı uyardı. Avec Rent a Car Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Uğur Yılmaz, dolandırıcıların daha çok tanınmış araç kiralama markalarının internet sitelerini kopyaladığını söyledi. Yılmaz, “Bir anlık dikkatsizlik kayıplara neden oluyor” dedi.

EFT VE HAVALE İSTENMEZ!

Araç kiralama işlemlerinde kredi kartı kullanıldığını belirten Uğur Yılmaz, “Kurumsal şirketler kullanıcılardan EFT, havale ya da nakit ödeme gibi taleplerde bulunmaz. Tüm ödeme işlemleri SSL sertifikasına sahip ortamda, kredi kartıyla gerçekleştirilir. Kurumsal araç kiralama şirketlerinin iletişim kanalları da 444’lü numaralardır. Kurumsal firmalar WhatsApp hattı üzerinden para talep etmez. Kullanıcılar bu konuda çok dikkatli olsun” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder