Hakan Çelik En güzel yatırım
HABERİ PAYLAŞ

En güzel yatırım

Haberin Devamı

Hanzade Doğan Boyner dünyanın saygın üniversitelerinde okumuş, kendisini çok iyi yetiştirmiş, Türkiye’nin önde gelen iş kadınlarından. Medya ve dijital yayıncılık başta olmak üzere bir dizi sektörde önemli yatırımları var. Yaratıcısı olduğu Hepsiburada.com sadece Türkiye’de değil, küresel düzeyde dikkat çeken bir online alışveriş platformu haline geldi.

Hanzade Doğan aynı zamanda eğitim ve kültür alanında önemli girişimleri olan Aydın Doğan Vakfı’nın da başkanlığını yapıyor.

Aydın Doğan’ın kurucusu olduğu bu vakıf bugüne kadar binlerce çocuğun ve gencin hayatına dokundu. 300 binden fazla destekçisiyle birlikte 50 bin öğrenciye burs sağladı.

Hanzade Doğan Boyner’in ilk adımlarını attığı ve uzun yıllar boyunca benim de destek olduğum “Baba Beni Okula Gönder” seferberliği Birleşmiş Milletler tarafından küresel ölçekte en dikkat çekici girişimlerden biri olarak gösterildi.

Bu sayede özellikle kız çocuklarının okula gitmesi, yurtların ve dersliklerin de yapılmasıyla teşvik edildi.


“Baba Beni Okula Gönder” sayesinde kız çocukları ile erkek çocukları arasındaki okullaşma oranlarındaki büyük uçurum da kapanmış oldu. Aydın Doğan Vakfı’nın bugüne kadar yaptığı eğitim yatırımlarının tutarı 50 milyon dolara yaklaştı. Vakıf, bu dönemde yeni okul projelerinin yanı sıra özellikle mühendislik ve hukuk fakültesi öğrencilerine burs veriyor.



Doğan Grubu’ndan bir grup yönetici ve yazarla birlikte dün Erzincan’daydık. Erzincan’ın Doğan Ailesi için ayrı bir önemi var. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, doğum yeri olan Gümüşhane-Kelkit’te o dönemde okul olmadığı için liseyi okumak üzere Erzincan’a gelmiş ve Erzincan Lisesi’ne devam etmiş. Erzincan, Başbakan Binali Yıldırım’ın da memleketi.

Erzincan Lisesi bünyesinde “Aydın Doğan Öğrenci Merkezi ve Konferans Salonu”nun açılış törenine katıldık. Ses sistemi, ısı yalıtımı, modern tasarımı ve diğer teknolojik özellikleriyle Erzincanlıların yıllarca yararlanabilecekleri güzel bir mekân yaratılmış oldu.



Türkiye’de eğitim alanında devasa sorunlarımız var. Üniversitelerimizin kalitesi dünya standartlarının gerisinde… Kamu kaynaklarıyla bir yere kadar gelinebildi, daha çok çalışmamız gereken alan var. Özel şirketlerin ve vakıfların girişimleri de artık çok belirleyici olacak.

Erzincan’da sohbet ettiğimiz Hanzade Doğan Boyner, Anadolu’nun büyük insan potansiyeli olduğunu, Aydın Doğan Vakfı olarak daha çok proje üretmek istediklerini söyledi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder