Hakan Çelik Gaziantep küresel düzeyde dikkat çekiyor
HABERİ PAYLAŞ

Gaziantep küresel düzeyde dikkat çekiyor

Geçmiş dönemlerde Aile Bakanlığı görevinde de bulunan Fatma Şahin, başarısının sadece ulusal siyasetle sınırlı kalmadığını kanıtlamış bir isim. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresince de çok önemli projelere imza attı; gayreti, çalışkanlığı ve insanlarla kurduğu samimi iletişimle çok farklı bir profil çizdi. CNN Türk’te cumartesi günü canlı yayın konuğum olan Fatma Şahin ile geleceğe dair projelerini konuştuk. Ekonomideki gelişmeler nedeniyle geniş kitleler ihtiyaçlarını karşılama noktasında ciddi zorluk yaşıyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle sosyal belediyecilik uygulamaları çok önem kazandı. Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi imkânlarıyla başlattıkları emekli kartı 79 bin ihtiyaç sahibine ulaştırdıklarını, kart sahiplerine sosyal tesislerde yüzde 20 indirim sağladıklarını ifade etti. Ayrıca kadın dostu, genç dostu bir şehir olmak istediklerinin altını çizdi. Gaziantep üretimde, İzmir ve Ankara ile yarışan bir şehir haline geldi. Fatma Şahin, savunma sanayii imkânlarını bünyesinde bulunduran Ankara’yı bile geride bırakacak durumda olduklarını söyledi. Makine halısında dünya üretiminin yüzde 70’ini tek başına karşıladıklarına işaret etti. Nurdağı ve Islahiye başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelerde dönüşümü 5 yıl içinde tamamlayacaklarını müjdeledi. Beni en fazla etkileyen bilgilerden biri ‘Protez Üretim Merkezi’ oldu. Gaziantep bu alanda dünyanın en gelişmiş üretim noktalarından birine sahip olmuş. Gaziantep’in yakında yeşil dönüşüm ve savunma sanayii alanında da öne çıkan bir şehir olacağını tahmin ediyorum.

KARAVAN PARKI

Gaziantep’i son ziyaretimde etkilendiğim iki yerden söz etmek istiyorum. İlki ‘Karavan Parkı’. Nedense Türkiye’de yerel yönetimler bu konuya şimdiye kadar çok uzak durdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu alanda bir çalışması var mı bilmiyorum. Fakat Gaziantep çok güzel bir girişimle, göl kenarında dünya çapında özelliklere sahip bir karavan parkı kurmuş. Fatma Şahin’le birlikte gittiğimiz kampta bir İtalyan, bir Fransız aileyle de tanıştım. Mekândan çok memnun olduklarını anlattılar. 7/24 güvenliği, çamaşırhanesi, mutfağı, elektrik temini, ıslak zeminleri, duş alanları ve dinlenme merkezleri var.

Haberin Devamı

Günlük konaklama ücreti sadece 150 TL. Aynı anda 40 karavana hizmet verebiliyor. Şimdiye kadar 3 bin 500 kişi konaklamış. Bunların yarısını yabancı misafirler oluşturuyor. Huzurlu, çok güzel bir yer. İnsana karavan sahibi olma isteği uyandırıyor. Fatma Şahin, Türkiye Karavan Federasyonu’yla ortak çalışma yürüttüklerini, internet uygulaması sayesinde dünyanın her yerinden insanların araçlarıyla buraya gelmek istediklerini anlattı. Çok beğendiğim ikinci mekân, ‘Rayiha Baharat Müzesi’ oldu. Bitkiler, şifalı otlar ve baharatların sergilendiği, satışa sunulduğu yer aynı zamanda bir konaklama tesisi, restaurant ve hediyelik eşya dükkânına sahip.

Amerika ve Avrupa’da bile eşine az rastlanır çok şık bir mekân kurmuşlar. Rayiha Baharat Müzesi, kokular ve şifalı bitkilerin dünyasına bir yolculuk. Fransa’nın parfüm endüstrisinden her yıl milyarlarca dolar kazandığı düşünülecek olursa Gaziantep’teki bu girişimin ekonomik potansiyeli anlaşılabilir. Fatma Şahin, buradaki sohbetimizde Çin, Japonya ve Güney Kore’den yakında çok sayıda ziyaretçinin Gaziantep’e gelmeye başlayacağını; esnaf, lokantalar ve oteller dahil şehrin ekonomisine ciddi katkı sunacaklarını da ifade etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder