Hakan Çelik Gözünü zirveye dikti
HABERİ PAYLAŞ

Gözünü zirveye dikti

Türkiye pazarında en çok satılan premium modellerden biri olan Mercedes Benz C-Serisi tamamen yenilenerek 977 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Mercedes Benz C-Serisi, 2021 yılı itibarıyla yeni nesline kavuştu.

Yeni C-Serisi’nin Türkiye lansmanı, Mercedes Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan’ın katılımıyla İzmir’de bir sürüş organizasyonuyla yapıldı. W206 kasa kodlu C-Serisi’nin ilkleri arasında; arka tasarımında bagaj kapağına da taşırılan stop lambaları, ikinci nesil MBUX, opsiyonel arka aks yönlendirmesi ve arka koltuklarda ısıtma fonksiyonu gibi özellikler bulunuyor.

Haberin Devamı

Mercedes AMG Petronas Formula 1 ekibiyle birlikte geliştirilen yeni turbo beslemesi ile çok daha verimli olan motor, her zamankinden düşük emisyon oranlarını karşılayabiliyor.

Gözünü zirveye dikti

Türkiye pazarında en çok satılan premium modellerden biri olan Mercedes Benz C-Serisi tamamen yenilenerek 977 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

C-SERİSİ AİLESİ

Mercedes Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “İlk olarak 1982’de ‘190’ ismiyle ve ‘Baby Benz’ olarak adlandırdığımız modelimiz, 1993 yılından itibaren ‘C-Serisi’ unvanıyla tam anlamıyla bir başarı hikayesine dönüştü. Dünya genelinde yaklaşık 10.5 milyon C-Serisi Sedan ve Estate satılırken, 2014 yılında yollara çıkan jenerasyonumuz, 2.5 milyondan fazla satış başarısını geride bıraktı. Yalnızca geçen sene satılan yedi Mercedes-Benz otomobilinden biri C-Serisi ailesinin bir üyesiyken, Türkiye’nin de bu oranda etkisi büyüktü. C-Serisi Türkiye’de en çok tercih edilen modelimiz olarak, bizi dünya sıralamasında da 6’ncı en büyük C-Serisi pazarı yapıyor” dedi.

Gözünü zirveye dikti

YENİ VE KONFORLU KABİN

Konsol, üst ve alt olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kanat profilini andıran mimaride uçak motoru benzeri düzleştirilmiş yuvarlak havalandırma ızgaraları ve gösterişli dekoratif yüzeyler, kalite algısını ve sportifliği güçlendiriyor. Göstergenin ve orta ekranın 6 derece kadar eğimli yapısı sürücü odaklı ve sportif bir görünüm sağlıyor.

Haberin Devamı

Yeni S-Serisi gibi yeni C-Serisi de ikinci nesil MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi-eğlence sistemi ile donatılıyor. Yeni C-Serisi’nde 20 bg ek güç ve 200 Nm fazladan tork kullanımı sunan ikinci nesil entegre marş jeneratörüne (ISG) sahip dört silindirli benzinli motor (M 254) ilk kez kullanıma sunuluyor. Otomobil yeni nesil 9G-TRONIC şanzımana sahip. Dört tekerlekten çekişli versiyonlardaki 4MATIC de geliştirilmiş.

LPG’Lİ MOTORUYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Honda’nın en uzun ömürlü modeli olan ve dünya çapında 24 milyondan fazla satış adedi başarısına ulaşan ikonik modeli Civic, tamamen yenilenen 11’inci nesli ile 374 bin TL’den başlayan satış fiyatı ile Türkiye yollarına çıkıyor.

Gözünü zirveye dikti

İlk kez 1.5 litre VTEC Turbo LPG’li motor seçeneğiyle satışa sunulan Civic’in yılsonuna kadar 3 bin adet satış hedefi bulunuyor. Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, sadece ürün gamı ile değil, Honda’nın Türkiye’deki güçlü varlığı ile de hedeflerine ilerlediklerini söyledi.

Gözünü zirveye dikti

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer de Kocaeli’nde LPG dönüşümü için yeni bir tesis kurduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN ARAÇLARA BÜYÜK ÖDÜL

Avrupa’da 1 ton segmentinde en çok satan ticari van unvanına sahip Ford Transit Custom, bağımsız araç güvenliği kuruluşu Euro NCAP tarafından ileri sürüş destek sistemlerinin değerlendirilmesi sonucu en üst derecelendirme olan ‘altın’ ödüle layık görüldü.

Gözünü zirveye dikti

Ford, ayrıca test edilen tüm araçlar arasında en yüksek puanları alan Transit ile ürün yelpazesinde birden fazla altın ödüle sahip ticari van’ı olan tek üretici konumunda yer aldı. Yeni Nesil Transit Custom’ın ise 2023 başlarından itibaren ilave iyileştirmelerle müşterilere sunulması planlanıyor.

KARİZMASINI KONUŞTURUYOR

Otomobil dünyasının ikonik modellerinden Range Rover’in yeni modeli İstanbul Mandarin Oriental Otel’de düzenlenen bir etkinlikle otomobilseverlerin dikkatine sunuldu. Objeler, değişik mekan düzenlemesi ve renklerin yer aldığı bir sanat etkinliği şeklinde lanse edilen yeni aracı inceleme fırsatı buldum.

Gözünü zirveye dikti

Hakan Tiftik ve Aslı Kayadeniz’le yeni modellerin üzerine konuştuk. Dev cüssesine karşın gelişmiş teknolojileri ve güçlü motoruyla dinamik bir sürüş vaat eden yeni Range Rover ilk etapta 350 beygir güçündeki 3.0 litrelik dizel motorla gelecek. Range Rover’ın ülkemizdeki fiyatı yüksek kur ve vergi oranları nedeniyle 5.5 milyon TL’den başlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder