Hakan Çelik Güzel şeyler
HABERİ PAYLAŞ

Güzel şeyler

Beyoğlu Belediye Başkanlığı’nda üç dönem görev yapan ve bu seçimde aday olmayan Ahmet Misbah Demircan geçtiğimiz günlerde bir veda gecesi düzenledi. “Beyoğlu’nda Bir Hoş Seda” adını taşıyan etkinliğe aslında bir teşekkür buluşması diyebilirim.

Zira Demircan gibi önemli başarılara imza atmış bir ismin klasik anlamda veda ile dinlenmeye çekileceğini sanmıyorum. 31 Mart tarihinden sonra yeni başlangıçla önemli bir görevde karşımıza çıkacağını düşünüyorum.

Güzel şeyler

CVK Otel’deki buluşmada o kadar farklı kesimlerden davetliyle karşılaştım ki bu isimleri başka herhangi bir etkinlikte bir arada görebilmek pek kolay değil. Siyasetin deneyimli yüzleri Mehmet Müezzinoğlu, Volkan Bozkır, iş dünyasının saygın isimleri Bülent Eczacıbaşı, Erdal Bahçıvan, sanatçılar Ahmet Güneştekin, Devrim Erbil, Atıl Kutoğlu, Orhan Gencebay, dini önderler İstanbul Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, medyadan Ertuğrul Özkök, Adem Metan, geceye katılan yüzlerce kişi arasındaydı.

Haberin Devamı

Bu insanların ortak özelliği, Beyoğlu’nun zenginliğine ve gelişimine katkı sunmalarıydı. Üçüncü dönem kuralı konusunda farklı görüşler var. Ancak Misbah Demircan konuşmasında bu konuyu özellikle gündeme getirip “Ben üç dönemin gerekli olduğunu düşünüyorum” diyerek alçak gönüllü bir tutum ortaya koydu.

Beyoğlu Belediyesi’nin o muhteşem binasına ilk gençlik yıllarında adım atan Ahmet Misbah Demircan bugün olgun ve önemli başarılara imza atmış bir başkan olarak güzel hatıralar ve kurduğu kalıcı dostluklarla ayrılıyor.

Güzel şeyler

Cumartesi akşamı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun davetiyle Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde gençlerle bir araya geldim. Emlak Konut GYO tarafından modern mimari anlayışla inşa edilen mekanı çok beğendim.

Kütüphane bölümünde farklı dillerdeki sözlüklerden bilim ve sanat tarihine, güncel konulardan edebiyata kadar çok çeşitli konularda 75 bin kitap var. 24 saat açık olan mekanda internet erişimi ve gençlere rehberlik hizmeti sunuluyor.

Millet Kıraathaneleri konusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile canlı yayınımızda gündeme gelmişti. Erdoğan bu mekanların yaygınlaşmasına büyük önem veriyor. Genç ve çalışkan bir başkan olan Yasin Kartoğlu, önümüzdeki dönemde bilim ve inovasyon alanında birçok yeni projeye imza atacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder