Hakan Çelik Hafife alınacak bir yarış değil
HABERİ PAYLAŞ

Hafife alınacak bir yarış değil

Futbol 90 dakikadır ve yapılabilecek en büyük hata maç bitmeden bitmiş havasına girmektir. Rakibin güçlü ya da güçsüz olması bu gerçeği değiştirmez.

TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım’ın da yerel seçime bu ciddiyetle yaklaştığını görüyorum.

Siyasetin çok etkili bir ismi olmasına karşın kampanya sürecini çok önemsiyor. Zira rakibi Ekrem İmamoğlu da polemiklere girmeden, yoğun bir çalışma yürütüyor.

Binali Yıldırım, bakanlık yaptığı günlerden bu yana yanındaki isimleri daima korudu, başbakanlığı ve TBMM Başkanlığı döneminde de aynı kişilerle yola devam etti.

Haberin Devamı

Yıldırım, o isimlerin bazılarını İstanbul’da da yanına alacaktır diye tahmin ediyorum. Seçimi kazanırsa hiç vakit kaybetmeden kolları sıvayacak ve projeler üzerinden çalışmaya başlayacaktır.

Çok tecrübeli ve birikimli bir siyasetçi için bile son derece hızlı şekilde değişim gösteren İstanbul’u tanımak zaman alabilir.

O nedenle Binali Yıldırım, İstanbul’u çok iyi bilen, önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapmış ya da yerel yönetimlerde rol almış isimlerin katkısını almak isteyecektir diye düşünüyorum.

CHP’li bazı belediye başkanları, bu seçimde aday gösterilmedikleri için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na resmen bayrak açtı. AK Parti’de de memnuniyetsizler var elbette; ancak parti liderine yönelik açıktan cephe alan birini görmedim.

Tam tersine aday gösterilmeyenlerin önemli bir kısmı şu anda yoğun şekilde kampanyada görev alıyor. Bu isimlerin başında da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan var.

15 yıl İstanbul’un kalbindeki ilçeyi yöneten Demircan, bu seçimde aday değil. Demircan, görev süresi içinde her kesimle iyi diyalog kuran, çok çalışan ve proje üreten bir isim oldu. Çocukluğum Beyoğlu’nda geçtiği için ilçeyi yakından tanıyorum.

Birçok sokak girilemez durumdaydı. Beyoğlu bugün şık cafeleri, restoranları ve kültür merkezleriyle Avrupa’nın değer artışı en yüksek bölgelerinden biri durumuna geldi. Büyük altyapı sorunları da önemli oranda çözüldü.

Fatih’in önceki belediye başkanı Mustafa Demir de bence bu kategorideki isimlerden. Bu seçimlerde AK Parti’den milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. Ancak tarihî yarımadada çok önemli işler yaptığını biliyorum.

Haberin Devamı

Aklında ve gönlünde İstanbul’a hizmet etmek olan Mustafa Demir’in tecrübeleri de bu dönem yarar sağlayabilir.

Halkla ilişkileri kuvvetli Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da öyle. Yeniden aday gösterilen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun seçilmesi hâlinde adını bu dönem çok daha fazla duyabileceğimizi söyleyebilirim.

İstanbul’un en hızlı büyüyen ilçelerinden olan Başakşehir’le ilgili ses getirecek projeleri olduğunu öğrendim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder