Hakan Çelik Hijyenik otomobil yarışması
HABERİ PAYLAŞ

Hijyenik otomobil yarışması

Renault’nun daha sağlıklı otomobil ortamı oluşturmak amacıyla düzenlediği uluslararası yarışma, Türkiye’ye de açık. Birinci, Fransa Paris seyahati ve otomobil devi ile proje yürütme imkanı kazanacak.

Renault, araçlarda hijyen konusunu zirveye taşıyacak fikirleri bulmak amacıyla Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 6 ülkede ‘Licence to Clean’ dijital hackathon yarışması düzenliyor. Yarışmanın amacı, pandemi döneminde yeni şartlara uyum sağlayacak şekilde araç paylaşım operatörleri, kısa süreli araç kiralama şirketleri, filolar ve son kullanıcıya sunulacak araçların uzun süreli, kalıcı ve uygun maliyetli dezenfeksiyonu için tasarım fikirleri ortaya çıkarmak.

Haberin Devamı

Hijyenik otomobil yarışması

HERKESE AÇIK

Groupe Renault Satış Sonrası Direktörlüğü’nün düzenlediği ve Fransa, Türkiye, İsrail, Romanya, Rusya ve Hindistan’dan üniversite öğrencilerinin, start-up’ların (genç girişimci) ve bu konuda fikri olan herkesin katılabileceği yarışmaya, 14 Eylül’e kadar ‘LicenceToClean’ linki üzerinden başvurulabilecek. Her ülkeden toplanacak fikirler, önce ülke çapında değerlendirilecek. Projelerin değerlendirilme aşamasında ise farklı ve özgün olması, geliştirilebilir ve uygulanabilir olması, araştırma geliştirme (Ar-Ge) niteliği, teknolojik yönü, çevreye ve topluma katkısı gibi kriterler gözönünde bulundurulacak.

TÜRKİYE FİNALİ 16 EYLÜL’DE

Türkiye’den yarışmaya katılacak projelerin seçimi, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları ve Renault Mais yetkilileriyle, alanında uzman üniversite temsilcileri tarafından yapılacak. 16 Eylül 2020 tarihinde düzenlenecek Türkiye finali ile dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek 3 proje belirlenecek.

Hijyenik otomobil yarışması

Yarışma kapsamında seçilecek ülke finalistlerine, 2 adet elektrikli scooter ödülünün yanı sıra kuluçka merkezlerinde projelerini hayata geçirme fırsatı sunulacak. Yarışma kapsamında her ülkeden seçilen finalistler ise 21 Eylül-5 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak dünya finalinde yarışmaya hak kazanacak. Başvurular https://licencetoclean.group.renault.com/ linki üzerinden yapılabilecek.

BİR KEZ DAHA DÜNYANIN ZİRVESİNDE

Haberin Devamı

Yollarla buluştuğu 1966’dan bu yana ‘dünyanın en çok tercih edilen otomobili’ unvanını elinde bulunduran Toyota Corolla, 2020’nin ilk 6 ayında en yakın Alman rakibini 167 bin 354 adet farkla geçerek, dünya toplam otomobil pazarındaki liderliğini sürdürdü. Türkiye’de de hibrit versiyonuyla birlikte üretilip, çok sayıda ülkeye ihraç edilen Toyota Corolla, 2020 yılının ilk yarısında 600 bin 693 adetlik satışa ulaştı.

SUV segmentine adını veren Toyota RAV4 ise aynı dönem içinde global pazarda gerçekleştirdiği 429 bin 758 adetlik satışıyla, ilk 3 arasında yerini aldı. Lüks segmentin başarılı temsilcisi Camry de global otomobil satışlarında ilk 10’da yer alarak dikkatleri üzerine topladı.

Hijyenik otomobil yarışması

Toyota’nın hibrit versiyonuyla birlikte Sakarya’da üretilen efsane modeli Corolla, 12’nci nesliyle C segmentinde standartları belirleyen otomobil olarak öne çıkıyor.

CESUR TASARIMIN BAŞARISI

Fransız PSA Grubu’nun markaları Peugeot ve Citroen, son yıllarda cesur tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Rakip markalar, özellikle Alman üreticiler daha muhafazakar tasarım anlayışıyla birbirini çok tekrar eden modeller geliştirirken, PSA farklı bir yol izledi. Peugeot’nun SUV atağında 5008, 3008 ve 2008’in sıra dışı tasarımının önemli rolü var. Citroen de C3 ve C5 Aircross’ta bu cesur tasarım dilini kullanıyor.

Haberin Devamı

Hijyenik otomobil yarışması

SEDAN KONFORUNDA LÜKS SPOR OTOMOBİL

Ünlü Alman spor otomobil üreticisi Porsche’nin dört kapılı spor otomobil modeli Panamera yenilendi. Yeni Panamera optimize edilen şasi ve kontrol sistemleriyle daha sportif ve aynı zamanda daha konforlu. 630 beygirlik Panamera Turbo S modeli ayrıca sınıfında en iyi performansı sunma hedefiyle pazara sunuluyor. Porsche aynı zamanda, tamamen yeni bir çekiş düzenine sahip Panamera 4S E-Hybrid modeli şarjlı elektrikli hibrit otomobilleri de yelpazesine ekledi.

Hijyenik otomobil yarışması

Sıradaki haber yükleniyor...
holder