Hakan Çelik Honda'nın büyük başarısı
HABERİ PAYLAŞ

Honda'nın büyük başarısı

Türkiye'ye ithal edilen Japon otomobilleri arasında teknoloji ve tasarımıyla büyük ilgi gören Civic, Honda Türkiye’nin 2018’i çok başarılı kapatmasında önemli rol oynadı.

Hondanın büyük başarısı

Honda Türkiye, otomobil ve hafif ticari pazarının ilk 10 markası arasında satışını artıran tek marka oldu. Honda, 2017’den sonra 2018’i de satış rekoru ile kapattı.

EN ÇOK CIVIC SEDAN SATTI

Stratejik olarak filo satışları yerine perakende müşteri satışlarına odaklanıp, daralan pazarda büyüme başarısı gösteren Honda, toplam satışlarını 2017’ye oranla yüzde 8.5 artırarak pazar payını yüzde 5.9’a çıkardı. Honda Türkiye bu pazar payı artışı ile daralan pazarda büyüyen 3 markadan biri oldu. Toplam otomotiv pazarı içerisinde yüksek satış adetlerine sahip markalar baz alındığında ise Honda, 2018’de satış rakamlarını en çok artıran marka olarak öne çıktı. Honda otomobil pazarında ‘en çok satış yapan’ altıncı marka oldu. Honda’nın başarılarında kilit noktası olan Civic Sedan modeli de ağustos, eylül ve ekim ayları olmak üzere üst üste 3 ay boyunca Türkiye’nin en çok satan modeli oldu.

Haberin Devamı

TYPE R DİKKAT ÇEKTİ

Super Sport kategorisinde rol aldığı ve Avrupa’da yalnızca 5 ülkede satılan NSX modelinden 2018’de 3 adet satıldı. Honda Türkiye bu başarı ile toplam NSX satışını 5’e çıkarmış oldu. Honda’nın dikkat çekici diğer modeli ise Civic Type R oldu. Honda, 2018’i toplam 19 adet Civic Type R satışı ile kapattı.

'VERGİ DESTEĞİ PAZARI RAHATLATIR'

Tofaş Ceo’su Cengiz eroldu, Kasım 2018 itibarıyla otomotive sunulan desteklerin 2019’un ilk üç ayında da devam etmesinin, iç pazara olumlu etki edeceğine inandığını belirtti.

Hondanın büyük başarısı

Yüksek faiz ortamı ve döviz kurlarında yaşanan artışın iç pazar talebini baskıladığına dikkat çeken Cengiz eroldu, “2018’in ikinci yarısında pazarda önemli daralma yaşandı; ancak yılın son iki ayında geçerli olan vergi indirimlerinin sektör için doğru atılmış bir adım olduğunu ve iç pazara hareket getirdiğini hep birlikte gördük. Bu teşviklerin üç ay daha uzatılması, sektörümüz için atılmış çok önemli ve pozitif bir karar oldu. Kasım ve aralıktaki yüksek talebin, öTv ve Kdv indirimlerindeki destek ile mart 2019 sonuna kadar sürmesini öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tofaş Ceo'su Cengiz eroldu, bu yıl ar-ge ve dijital teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

65 YILLIK TECRÜBE

Volkswagen grubu'nun en hızlı büyüyen markalarından olan İspanyol SeaT'ın başarısı tesadüfi değil. markanın geçmişinde önemli bir mühendislik birikimi bulunuyor. SeaT, hikayesinin başlangıcı olan otomobil olan 1400 modelinin 65’inci doğum gününü kutluyor. SeaT 1400, avrupa’da ilk defa tek parçalı gövdeye sahip olarak üretilen otomobildi. SeaT’ın temelini atan araç olarak görülen 1400, önden motorlu, arkadan itişli bir dört kapılı sedandı. otomobilin motoru 1.4 litre ve 44 beygir gücündeydi.

Aracın 10.5 litrelik tüketimi o dönem için oldukça iyi bir değer olarak kabul ediliyordu. Otomobil, markanın kuruluşundan üç yıl sonra Barselona’daki zona Franca fabrikasından çıktı.

SUV SINIFININ LİDERİ TOYOTA

Toyota, hızla büyüyen global Suv segmentinde 2018’i lider tamamlamayı başardı. 2017’nin en çok tercih edilen Suv’u olan rav4 de, 2018’de bir önceki yıla göre yüzde 3.7 artış ile 830 bin 928 adet satışla Toyota’nın başarısını pekiştirdi.

Haberin Devamı

Hondanın büyük başarısı

1994’te ilk kez pazara sunularak segmentinin doğuşuna öncülük eden Toyota rav4, Suv segmentinin Türkiye ve dünyada büyümesinin önünü de açmış oldu. rav4, Avrupa, Japonya ve Amerika gibi global olarak önde gelen tüm pazarlarda satışa sunuluyor.

Hondanın büyük başarısı

HIZLA YÜKSELEN PAZAR

2018’de global Suv pazarı da önceki yıla oranla yüzde 6 artış göstererek 32.1 milyona ulaştı. dünyanın her bölgesinde hızlı artışlar gösteren Suv segmenti, özellikle 2014-2018 arasında yüzde 69 artış ile büyük bir ivme yakaladı. 2018’de Toyota’nın Suv modeli rav4, en çok satan Suv modeli olarak 2 yıl üst üste bu başarıyı elde etmiş oldu. Bugün dünyanın ilk hibrit Suv modeliyle de pazarda yer alan rav4 Hybrid, dışarıdan şarj gerektirmemesi, yüksek performans, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyonu ile Suv segmentine öncülük ediyor.

JAGUAR'A 5 YILDIZ

Borusan otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Jaguar’ın tamamen elektrikli ilk performans Suv’u ı-pace, euro nCap çarpışma testlerinden tam not aldı. çarpışma testlerini en yüksek puan olan 5 yıldızı alarak tamamlayan ı-paCe, yollardaki en güvenli araçlardan biri olduğunu kanıtladı.

Hondanın büyük başarısı

I-PACE , yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 91, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 81 ve yardımcı güvenlik sistemlerinden yüzde 81 puan aldı. ı-paCe hem yan bariyer çarpışmasından hem de daha şiddetli yan direk testinden olabilecek en yüksek puanı almayı başardı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder