Hakan Çelik İki iddialı model Türkiye'de
HABERİ PAYLAŞ

İki iddialı model Türkiye'de

BMW’nin tamamen yeni X1 modeli ve satış şampiyonu 3 Serisi’nin makyajlı versiyonu ilave teknolojilerle satışa sunuldu.

EN ÇOK SATAN SERİLER

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilcisi olduğu BMW markasının tamamen yenilenen kompakt SAV (Sport Activity Vehicle) modeli yeni BMW X1 ile markanın hem Türkiye’de hem de dünyada en çok satan modeli yeni BMW 3 Serisi Kuzey Ege’de düzenlenen özel bir etkinlikte kullanma imkanı buldum. Etkinlikte üçüncü araç olarak satışa sunulan BMW 3 Serisi’nin steyşın vagon gövde tipine sahip touring versiyonunu da inceledim.

Haberin Devamı

İki iddialı model Türkiyede

1.5 MİLYON TL’DEN BAŞLIYOR

Daha büyük, daha teknolojik ve daha fonksiyonel yönleriyle premium SAV segmentinde iddialı olan BMW X1, dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye’de 1 milyon 484 bin 200 TL’den başlayan fiyatlarla showromlarda sergilenmeye başlandı. Yeni BMW X1 sDrive18i 1.5 litre hacminde 3 silindirli benzinli motora sahip. 136 beygir güç ve 230 Nm tork üreten bu motor, gücünü ön tekerleklere 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile iletiyor. Otomobil 0’dan 100 km/s hıza 9.2 saniyede ulaşıyor. Asıl yenilikler ise aracın içinde. Kavisli ekran, 12.3 inç boyutunda bilgi ekranı ve 14.9 inç boyutunda.

İki iddialı model Türkiyede

YENİ 3 SERİSİ GELDİ

BMW’nin sportif ve günlük sürüş keyfini bir arada sunan modeli yeni BMW 3 Serisi geçtiğimiz günlerde otomobil tutkunlarıyla buluştu. Yeni 3 Serisi, 1 milyon 745 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. 3 Serisi gövde özellikleriyle önceki araca hayli benziyor.

İki iddialı model Türkiyede

Yeni BMW X1’de yer alan BMW Kavisli Ekran, 10.25 inç gösterge ekranı ve 10.7 inç boyutundaki kontrol ekranından oluşuyor. Aracın bagajı 540 litre hacme sahip. Arka koltuklar yatırıldığında ise 1600 litreye kadar artırılabiliyor.

0-100 HIZLANMASI 8.1 SANİYE

3 Serisi’nin verimliliğiyle öne çıkan 1.6 litrelik, 4 silindirli, turbo beslemeli motor, 170 beygir güç ve 250 Nm tork üretiyor. 8 ileri tam otomatik şanzımanla kombine edilmiş bu ünite, gücünü arka tekerleklere aktarırken, BMW 320i Sedan’ı 0’dan 100 km/s hıza 8.1 saniyede ulaştırıyor. Otomobilin yakıt tüketimi ise 100 km’de 8.0 litre dolayında.

Haberin Devamı

İki iddialı model Türkiyede

Yeni modelleri Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik ile birlikte kullanma fırsatı buldum.

DİZEL MOTOR SEÇENEĞİ

Türkiye’de sadece M-Sport tasarımı ve 2 litre hacminde dizel motor seçeneğiyle sunulan BMW 3 Serisi Touring 190 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. 8 ileri tam otomatik şanzımana sahip 3 Serisi Touring 0-100 km/s hızlanmasını 7.5 saniyede tamamlıyor. 100 km’de 6 ile 5.3 litre aralığında yakıt tüketen otomobilin 500 litrelik bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında 1510 litreye kadar ulaşıyor. Aracın fiyatı 2 milyon 341 bin TL.

İki iddialı model Türkiyede

TÜKETİCİNİN GÖZÜNDE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VAR

Dünyanın önde gelen madeni yağ markalarından Castrol, Türkiye dahil 10 ülkede 10 bin tüketici ve otomotive yön veren 100 sektör yöneticisiyle yapılan elektrikli araç araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Castrol’ün Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Ayhan Köksal ile Pazarlama Direktörü Nilay Tatlısöz, ‘Geleceğin devrini Yakalamak’ başlıklı araştırmayla ortaya konan yarının elektrikli araç dünyasına ilişkin verileri aktardı.

Haberin Devamı

Ayhan Köksal, araştırmalara göre elektrikli araçların, yeni araç satışlarındaki payının 2035’te yüzde 50–70 aralığına, 2050’de yüzde 90 civarına çıkacağını kaydetti. Avustralya, Yeni Zelanda, Batı Avrupa, ABD ve Türkiye’de 10 bin tüketici ve üst düzey 100 yöneticiyle yapılan araştırmanın sonuçlarını açıklayan Nilay Tatlısöz, Türkiye’de her iki kişiden birinin elektrikli araç istediğini ülkemizin bu yüksek beklenti oranıyla Fransa, Avustralya, ABD gibi ülkelerin önünde olduğunu açıkladı. Bu araçlara ilgi duyanların akıllarına takılan ana konular ise ultra hızlı şarjın yaygın olmaması, şarj noktalarına erişim ve menzil endişeleri diye sıralanıyor.

İki iddialı model Türkiyede

Açıklanan hedeflere paralel olarak, E-Transit ve E-Transit Custom’un da Avrupa’daki tek üreticisi olan Ford Otosan, Ford’un elektrifikasyon stratejisinde kritik bir rol oynamaya da devam ediyor. Marka 2040’tan itibaren sadece sıfır emisyonlu araç satışı hedefliyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN

Türkiye’de otomotiv sektörünün öncü firması Ford Otosan, uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerini ortaya koydu. Sunduğu teknolojiler ve elektrikli dönüşümdeki öncü rolüyle yakın gelecekte araç portföyünde sıfır emisyon hedefleyen şirket, “Gelecek Şimdi” vizyonuyla iklim değişikliğinden atık yönetimine ve döngüsel ekonomiye, çeşitlilik ve kapsayıcılıktan toplumsal refaha katkı sunacak gönüllülük projelerine kadar pek çok alanda, Türkiye’de otomotiv ekosisteminin geleceğini dönüştürecek hedeflerini duyurdu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder