Hakan Çelik İki önemli kayıp
HABERİ PAYLAŞ

İki önemli kayıp

İki önemli ismin vefat haberini aldık. Kaybettiğimiz isimlerden ilki benim de çok yakından tanıdığım Türkiye Ermenileri 84. Patriği Mesrob II (Mutafyan) oldu. Patrik Mesrob dün hayata gözlerini yumdu. Yakalandığı hastalık nedeniyle yaklaşık 10 yıldır Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Kendisiyle birçok ortamda sohbet etme imkânı buldum. Teoloji ve tarih konusunda çok ciddi araştırmaları bulunan, zeki, nazik ve son derece donanımlı bir insandı. Ortaya çıkış nedeni tam olarak izah edilemeyen şekilde bir “demans” teşhisi konmuştu. Daha sonra hastaneye yatırıldı ve bir daha oradan çıkamadı. Doktorlar, Ermeni cemaati ve yakınları belki ölüm nedeni konusunda daha kapsamlı açıklamalar yaparlar.

Haberin Devamı

İki önemli kayıp

Mesrob ile uzun yıllar önce tanışmıştık. Esprili bir insandı. İngilizce, Almanca ve Fransızcanın yanında, eski Yunanca ve eski Ermenice dâhil birçok dili akıcı şekilde konuşabiliyordu. 2005 yılında Katoliklerin ruhani lideri Papa Jean Paul’ün cenaze törenine birlikte katılmıştık. Uçağımızda dünya Ortodokslarının dini lideri Patrik Bartholomeos da vardı. Ermeni Patriği Mesrob II ile 2007 yılında da o dönem programlar yaptığım Habertürk’te bir televizyon mülakatı gerçekleştirmiştim. Kendisinin ilk ve son stüdyo yayınıydı. Merak edilen konularda çok önemli açıklamalar yapmıştı. Ermeni cemaati ve dünya Ermeni toplumu adına Mesrob II gibi donanımlı bir din adamının vefatı büyük kayıptır. Ailesine, yakınlarına ve Türkiye Ermeni cemaatine başsağlığı dilerim.

Tedavi gördüğü hastanede, 81 yaşında hayata gözlerini yuman Ertuğrul Akbay dün son yolculuğuna uğurlandı. Türk medyasının en önemli isimlerinden biriydi.

İki önemli kayıp

Duayen gazeteci, 2014 yılında CNN Türk’teki televizyon programıma konuk olmuştu. “Yaş 75 Yolun Yarısı” kitabını konuşmuştuk. Hareketli yaşamın ve düzenli spor yapmanın iyi beslenmeyle birleşmesi durumunda insan hayatının nasıl uzayabileceğini anlatıyordu. Yayının bir bölümünde ailesine yeterince zaman ayıramadığını söylemiş ve gözyaşlarına hâkim olamamıştı. Türk basınında birçok gazete ve derginin çıkmasını sağlayan Ertuğrul Akbay önemli isimlerle yaptığı röportajlarla da tanınıyordu. Ailesine, Sözcü Gazetesi çalışanlarına ve yakınlarına başsağlığı dilerim.

Haberin Devamı

Allah rahmet eylesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder