Hakan Çelik İlk kez Türkiye'de yola çıkıyor
HABERİ PAYLAŞ

İlk kez Türkiye'de yola çıkıyor

Renault Taliant, satışa sunulacağı pazarlar arasında ilk kez yarın Türkiye’de. Yenilikçi özellikleriyle sınıf birinciliğini hedefleyen modelin fiyatı 167 bin 900 liradan başlayacak.

İlk kez Türkiyede yola çıkıyor

BÜYÜK PAZAR

Renault, Türkiye’de otomotiv sektöründe en fazla ilgi gören sınıf olan B Sedan segmentine çok iddialı Taliant modeli ile döndü. Modern tasarım çizgileri, teknolojik donanımları, artırılmış kalite ve konfor unsurlarıyla farklı bir perspektif getiren yeni Taliant, fiyat performans kriterinde sağladığı dengeyle hem perakende hem de filo kullanıcılarına seslenmeyi hedefliyor. Renault MAİS Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “Türkiye, Renault Grubu için çok büyük bir önem taşıyor. Türkiye, 2021 ilk üç ayı itibarıyla grubun küresel çapta en büyük 7’nci pazarı konumunda bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 2.4’LÜK PAY

Berk Çağdaş, “Taliant modeli için Türk tüketicisinin önceliklendirilmesi, bu önemin göstergesi niteliğinde. ‘Renaulution’ adı verilen stratejik plan, yeni modellerle güçleniyor. B Sedan segmenti 2020’de Türkiye’de toplam binek pazarından yüzde 2.4 oranında pay aldı. Taliant modelimizin X-Tronic şanzıman ve LPG seçenekleriyle segmentteki en önemli 2 talebe cevap veriyoruz. Rekabetin kısıtlı olduğu bu segmentin yanı sıra Taliant, C sınıfından gelen tüketiciler için de cazip bir seçenek olacak” diye konuştu.

DEVASA BAGAJ

Otomobilin ağırlığı yaklaşık 1100 kilogram olmasına rağmen ön camın daha eğimli hali, yan aynaların formu ve kaput çizgileri gibi tasarım öğeleri sayesinde aerodinamik direnç katsayısı 0.654 olarak gerçekleşiyor. Bu sayı, daha düşük yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımı açısından avantaj sağlıyor. Taliant, iç mekanda toplamda 21 litrelik bir depolama hacmi sunuyor. 628 litrelik bagaj hacmi sağlayan model, bu alanda segment lideri olmanın yanı sıra neredeyse D sınıfındaki araçlar kadar bagaj hacmi sunmasıyla dikkat çekiyor.

İlk kez Türkiyede yola çıkıyor

KONFOR VE GUVENLİK

Renault Taliant, markanın Clio ve Captur modelleri gibi CMF-B platformu üzerinde yükseliyor. Bu modüler platform, modelin kullanıcılarına daha fazla kalite, konfor ve güvenlik sağlıyor. Araç, 90 beygirlik turbo beslemeli 1.0 litre TCe, 6 ileri manuel ya da X-Tronic şanzımanla sunuluyor. 100 beygir gücündeki ECO LPG motorda ise 6 ileri manuel şanzıman mevcut. Giriş versiyonu olan 5 ileri manuel şanzımanla donatılmış 65 beygir gücündeki SCe motor ise sadece Joy ekipman seviyesinde sunuluyor.

Haberin Devamı

İlk kez Türkiyede yola çıkıyor

İŞKENCE TESTİNİ GEÇTİ

  • Avrupa’da 1.4 milyon adet satılan Tucson, başarısını dördüncü nesliyle sürdürmek ve hatta segmentinde zirveye yerleşmek istiyor. Yeni Tucson, markanın yeni ‘Sensuous Sportiness’ tasarım kimliğine göre geliştirilen ilk Hyundai SUV modeli. Otomobilin ön paneli ‘parametrik mücevherler’ olarak bilinen belirgin geometrik desenlere sahip. Aracın dayanıklılığı Almanya Nürburgring’de, soğuk hava testi İsveç’te, sıcak hava performansı ise İspanya’da sınanmış.
  • Tucson, Türkiye’de ilk etapta benzinli ve dizel Hyundai Smartstream motor seçeneğiyle sunuluyor. Tüm motor tipleri ve donanım seviyeleri 7 ileri çift kavramalı DCT ile sunuluyor. 1.6 litrelik CRDi Smartstream dizel motor ise 136 beygir güç üretiyor.

İlk kez Türkiyede yola çıkıyor

ELEKTRİKLİDE İDDİALI HEDEF

  • Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği BMW, BMW Motorrad ve MINI markalarını bünyesinde barındıran BMW Group, dijital ortamda gerçekleştirdiği basın toplantısında CO2 emisyonlarını azaltacak iddialı hedeflerini açıkladı. BMW Group ayrıca 2030 yılına kadar küresel satışlarının en az yüzde 50’sinin tamamen elektrikli modellerden oluşacağını belirtti.
  • Elektrikli mobilite stratejisi çerçevesinde 2013 yılında pazara sunulan tamamen elektrikli BMW i3, yakın dönemde ülkemizde de satışına başlanan MINI ELECTRIC ve BMW iX3’ün yanı sıra BMW Group’un iki yeni modeli BMW iX bu yılın sonunda ve BMW i4 de 2022 yılının başında yollara çıkacak. BMW Group ayrıca önümüzdeki senelerde BMW 5 Serisi ve BMW X1’in tamamen elektrikli versiyonlarını da tutkunlarıyla buluşturacak. Bu modelleri MINI Countryman ve BMW 7 Serisi izleyecek.

İlk kez Türkiyede yola çıkıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder