Hakan Çelik İlk tam elektrikli Japon
HABERİ PAYLAŞ

İlk tam elektrikli Japon

Subaru’nun ilk yüzde 100 elektrikli modeli Solterra, dünya ile aynı anda Türkiye’de tanıtıldı. Baştan aşağı tamamen yeni tasarlanan ve elektrikli otomobillere özgü yeni e-Subaru Global Platform üzerinde inşa edilen Solterra, markanın AWD (sürekli dört çeker) geleneğini sürdürüyor. Solterra, 160 kW gücündeki elektrik motoru, 466 kilometreye (km) varan sürüş menzili, 150 kW’lık DC şarj gücü ve 71.4 kWs’lik batarya kapasitesi ile gelecek hafta itibarıyla 1 milyon 665 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Haberin Devamı

İlk tam elektrikli Japon

SÜRÜŞ KEYFİ

Subaru Solterra’nın basın lansmanı, Subaru Corporation Avrupa İş Birimi Genel Müdürü, Subaru Europe Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Takeshi Kubota, Subaru Avrupa Satış ve Pazarlama Genel Müdürü David Dello Stritto ve Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle’nin katılımıyla gerçekleşti. Subaru Solterra elektrikli bir araç olarak doğmuş tamamen yeni bir model. Solterra’nın ön ve arka akslarına yerleştirilmiş dual motoru sayesinde AWD sürüş keyfi bir üst seviyeye ulaşıyor.

İlk tam elektrikli Japon

TEKNİK ÖZELLİKLER

0’dan 100 kilometreye 6.9 saniyede ulaşıyor. Optimum sürüş menzili 466 kilometre. Sınırlandırılmış maksimum hız 160 km. Hızlı şarj ile 30 dakika içinde bataryanın yüzde 80’i doluyor. Aracın ağırlığı 2.088 kilogram. Çift elektrikli motorun gücü 218 beygir. Tork 338 Nm. AC güç kaynağı ile şarj süresi 9.5 saat. Subaru mühendisleri bataryanın 10 yıl sonra kapasitesini yüzde 90 oranında koruyacağını ifade ediyor.

İlk tam elektrikli Japon

ARAZİ UZMANI

Ayrıca 210 milimetre (mm) minimum yerden yüksekliği X-MODE ve yeni Grip Control özelliği bir elektrikli otomobil için beklentilerin ötesinde arazi performansı sağlıyor. Takeshi Kubota, “Bu ürün, ortağımızla ortaklaşa geliştirildi ve yüzde 100 Subaru ürünü olmaya devam ediyor” dedi. Halil Karagülle de “Subaru müşterilerinin bir otomobilden beklentilerini; başta güvenlik olmak üzere, arazi yetenekleri, sürekli dört çeker, kullanıcı dostu olmak, sağlamlık, güç ve özgün tasarım olarak sayabiliriz. Solterra’da tüm bu özellikler yine en alt versiyondan itibaren standart olarak sunuluyor'' diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk tam elektrikli Japon

BU SUV RAKİPLERİ ZORLAR

SUV ürün gamında C-HR, RAV4 ve Land Cruiser başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunan Toyota, hibrit seçeneği sağlayan yeni Yaris Cross ile iddiasını güçlendirmeyi hedefliyor. Yaris Cross, lansmana özel 667 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla Toyota plazalardaki yerini aldı. B-SUV segmentindeki tek tam hibrit seçeneği olan Toyota Yaris Cross Hybrid ise 702 bin 600 TL’den başlayan fiyatlara sahip. Yaris Cross, Türkiye’de 1.5 litre benzinli ve 1.5 litre hibrit olmak üzere iki motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, “Bu yılın ortasında satışa sunduğumuz Yaris Cross için şimdiden çok fazla talep var. Yıl sonuna kadar alabildiğimiz adet 1000 olduğu için hedefimiz bu şekilde kalacak. Bu aracın, araç bulunabildiği normal koşullarda 10 bin adetlik bir potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

İlk tam elektrikli Japon

MİNİ İZLENİM

Toyota Yaris Cross dış tasarımıyla oldukça farklı ve çekici bir otomobil. İç mekanın kullanımını ve 397 litrelik bagajın genişliğini de çok başarılı buldum. Kabin konforu ve izolasyon seviyesi sınıf ortalamalarının üzerinde. Toyota Safety Sense 2.5 aktif güvenlik ve sürücü asistan sistemleri, Yaris Cross modelinde standart olarak sunuluyor. ‘Kavşakta Çarpışma Önlemi Sistemi’ ile bu sınıfta bir ayrıcalık yaratıyor. Yaris Cross’un özellikle bu sınıfta konfor iddiasıyla öne çıkan Fransız rakiplerini çok zorlayacağı görüşündeyim. Ayrıca ‘Toyota Garanti ON’ uyguluması çok önemli bir avantaj.

Haberin Devamı

İlk tam elektrikli Japon

2023’TE GELİYOR

Peugeot’nun göz alıcı tasarımıyla dikkat çeken yeni modeli 408 tanıtıldı. 408’i harekete geçirme görevini, 180 ve 225 beygir olmak üzere iki adet şarj edilebilir Hibrit (PHEV) ve 1.2 litrelik PureTech 130 beygir benzinli motor üstleniyor. Yeni 408, 2023’ün başında pazara sunulacak. Küresel hedeflere sahip model, önce Avrupa pazarı için Fransa’nın Mulhouse kentinde, kısa bir süre sonra da Çin pazarı için Çin’deki Chengdu fabrikasında üretilecek.

İlk tam elektrikli Japon

Dinamik tasarım özellikleriyle dikkat çeken yeni Peugeot 408’de yüksek performanslı Focal ses sistemi seçeneği sunuluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder