Hakan Çelik İmamoğlu ne yapar?
HABERİ PAYLAŞ

İmamoğlu ne yapar?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun kolları sıvamasıyla seçim yarışında yeni bir aşamaya geçildi.

İmamoğlu, adaylığı açıklanır açıklanmaz her kesimi kucaklayacağını ilan etti ve kanaat önderlerini, eski başkanları ziyarete başladı.

Siyaset adına olumlu ve uygar bir tavır... Tanıtım toplantısında ortaya koyduğu 5 madde de İstanbul’da yaşayan herkesin üzerinde mutabık kalacağı, trafik, imar sorunu, yoksullukla mücadele ve kültür-sanat hayatının güçlendirilmesi gibi başlıklar var.

Haberin Devamı

İnandırıcılık ve ikna barometresi, İmamoğlu’nun bunları nasıl yapacağını anlatmaya başladığı anda devreye girer.

Genç, çalışkan ve Beylikdüzü’nde beğenilen bir isim olması, avantajları arasında sıralanıyor. Çok tanınmaması ise en büyük dezavantajı. Siyasi tecrübesinin azlığı da İmamoğlu’nu zorlayabilir.

CHP tabanı ve teşkilatlarında Muharrem İnce ve Gürsel Tekin gibi güçlü iki isimden birinin aday gösterilebileceği yönünde beklenti vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu aday göstererek bu döneme damgasını vurmak ve yeni bir yüzle iddia ortaya koymak istedi.

İmamoğlu ne yapar

Gürsel Tekin, sokakta karşılık bulan bir isim. Önceki seçimlerde gibi bu süreçte de kapı kapı dolaşarak vatandaşları dinledi.

Tekin’i arayıp küskün olup olmadığını anlamaya çalıştım. “Küskün değilim ama kırgınım” dedi. “Sizi İmamoğlu’nun kampanyasında aktif şekilde çalışırken görür müyüz?” diye sorunca, anketlerde İnce ile kendi isminin çıktığını hatırlattı ancak üzerine düşen bir vazife olursa yerine getireceğini ifade etti.

İmamoğlu kesinleştiğine göre bu tartışma seçim sonuna kadar ertelenecek gibi görünüyor.

Tahminim, İnce ve Tekin’in CHP adayının kazanması için çalışacakları yönünde; fakat İmamoğlu kazanamazsa doğal olarak CHP’de yine büyük bir yönetim tartışması çıkar.

Gürsel Tekin’in altını çizdiği gibi İmamoğlu’nun Bağcılar, Esenyurt, Esenler, Sultangazi gibi yerlerden oy alması lazım: Hem muhafazakârlardan hem de Kürt kökenli seçmenden…

İyi çalışılırsa aralarında Beyoğlu’nun da bulunduğu 11 ilçenin daha kazanılabileceği görüşünde...

Haberin Devamı

CHP’nin belki başka yerleri kazanması mümkün olabilir ancak ben, Beyoğlu’nda AK Parti’yi hâlâ daha güçlü görüyorum. Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan görev yaptığı 3 dönem boyunca bence çok iyi performans ortaya koydu.

Başka bir yerde örneğin Sarıyer’de aday gösterilse bile Demircan’ın iddiasını sürdüreceği inancındayım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder