Hakan Çelik İşte yeni 3 serisi
HABERİ PAYLAŞ

İşte yeni 3 serisi

En beğenilen lüks otomobiller arasında yer alan BMW 3 Serisi, sportif ruhuna ilave olarak yeni sürüş, konfor ve güvenlik teknolojileriyle bir kez daha sınıfında liderliği hedefliyor.

İşte yeni 3 serisi

BMW’nin yeni 3 Serisi, segmentinde pek çok ilki temsil eden yepyeni teknolojileri ve tasarımı ile Paris Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıtıldı. Otomobil, 2019’un ikinci çeyreğinde Türkiye’de yollarla buluşacak. 3 Serisi’nin 7’nci neslini temsil eden, G20 gövde kodlu araç, önemli ölçüde geliştirilen sportif becerilerinden, yeni tasarım diline, sürücü destek sistemlerinden uzaktan kontrol ve bağlantı teknolojilerine kadar bir dizi alanda önemli yenilikleri barındırıyor.

Haberin Devamı

İşte yeni 3 serisi

Yeni BMW 3 Serisi’nin iç mekanı baştan yaratıldı. tamamen sürücü odaklı ve daha rafine bir iç mekana sahip olan otomobilde, orta konsolunda çok daha modern kumanda tuşlarına ve yüksek kalitede malzemelere yer verildi. Yeni BMW 3 Serisi’nin arka görüşü de önemli ölçüde artarken büyüyen ölçüleriyle birlikte arka koltuklarda sunulan diz mesafesinde de önemli bir artış sağlandı.

SPORTİF ÖZELLİKLERİ ARTTI

Mart 2019’da pazara sunulacak olan BMW 3 Serisi, daha keskin bir sportif sürüş karakterine kavuştu. Yeni BMW 3 Serisi, tekerleklerinin genişleyen iz açıklığı, azalan ağırlığı, daha da aşağı çekilen ağırlık merkezi ile segmentindeki en sportif sürüş hissini sunmaya devam edecek.

RENAULT'NUN 'YERLİ' FARKI

Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk üç otomobili arasında yer alan renault’nun iki yerli modeli Megane Sedan ve Clio HB, ‘yerli üretim’ logosu ile showroomlarda yerini alıyor. Megane Sedan, Ocak-eylül 2018 döneminde 23 bin 522 adet ile Türkiye’nin en çok satılan modeli. Clio HB, segmentinden elde ettiği 30.1 pay ve aynı dönemdeki 18 bin adet satış adedi ile Türkiye’nin otomobili sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor. Megane Sedan, segmentinde 19.7 paya sahip. OYAK renault Fabrikaları’nda üretilen Megane Sedan hurda teşviki ile 91 bin 900Tl (Joy 1.6 16V 115 beygir versiyonu) ve Clio Hatchback ise 79 bin 900Tl’den (Joy 1.2 75 beygir) başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

İşte yeni 3 serisi

2018'DE DE LİDER

Renault, 2017’de elde ettiği binek+hafif ticari pazar liderliğini 2018’de de sürdürüyor. Marka, yılın ilk 9 ayında gerçekleştirdiği 66 bin 517 satış adedi ile pazar payını 0.8 puan artırarak toplam pazardan 14.4 pay elde etti. 19’uncu yılında da Türkiye’nin binek otomobil lideri unvanını koruyan renault, binek otomobil pazarında 59 bin 761 satış adedi ile 16.6 pazar payına sahip.

50 yıldır yerli üretim yapan Bursa’daki Oyak renault fabrikaları, yıllık 378 bin otomobil ve 920 bin motor üretim kapasitesine sahip.

CITROEN C5 AIRCROSS ORTAYA ÇIKTI

Citroen, 4–14 ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda yeni C5 aircross’u avrupalı tüketicilerle ilk kez buluşturdu. ayrıca Citroen için bir ilk olan yeni C5 aircross SUV Hybrid Concept de fuarda tanıtılıldı. Standın diğer dikkat çeken modelleri ise 4x4 Spacetourer ripCurl, C3 aircross ripCurl, C3 elle edition, Jean-Charles de Castelbajac imzalı e-MeHarı ve C3 modelleri oldu.

Haberin Devamı

İşte yeni 3 serisi

SATIŞLARINI YÜZDE 9 ARTIRDI

2018 yılının ilk yarısında dünyadaki satışlarını yüzde 9 oranında artıran Citroen, avrupa’da da hem binek hem de ticari araçta son 7 yılın en yüksek satış rakamını elde etti. Bu artışın arkasındaki modeller son iki yılda tanıtılan C3, C3 aircross, yeni C4 Cactus ve çin pazarında satışa sunulan C5 aircross oldu.

OPEL COMBO YENİLENDİ

Opel, hafif ticari modeli Combo’nun beşinci neslini tanıttı. Hem panelvan (Combo) hem de binek (Combo life) versiyonu ile satılacak yeni modelin standart (4.40 metre) ve uzun (4.75 metre) iki versiyonu olacak. Yeni Combo’nun panelvan versiyonu 4.4 metreküpe varan bagaj hacmi ile dikkat çekiyor. Aracın ülkemizde pazara sunulması 2019 yılında gerçekleşecek. Yeni nesil Opel Combo, Citroen ve Peugeot işbirliği ile eMP2 platformu üzerinden geliştirildi. Combo’da 1.2 litre turbo benzinli ve 1.5 litre dizel motorlar görev yapacak. Opsiyonel olarak sunulan geri görüş kamerası dijital bir dikiz aynası gibi çalışıyor.

İşte yeni 3 serisi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder