Hakan Çelik İşte yeni BMW 5 Serisi
HABERİ PAYLAŞ

İşte yeni BMW 5 Serisi

Piyasaya ilk sürüldüğü günden bu yana dünyada 5.5 milyon adetlik satış başarısıyla en beğenilen lüks otomobillerden biri olan BMW 5 Serisi yenilendi. Yeni araç, dünyada en üst seviyeyi temsil eden Almanların otomobil üretme becerisinin çarpıcı bir örneğini oluşturuyor. BMW 5 Serisi ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendikten sonra mart ayında Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulacak.

100 kilometrede 5 litre yakıt

Yeni 5 Serisi, sınıfının en uzun dingil mesafesine sahip. Bu durum araçtakilerin konfor seviyelerinde önemli bir artış anlamına geliyor. Eski modelde olduğu gibi yeni araçta da motor seviyesi 2.0 litreden başlayacak. BMW 5 Serisi’nin 2.0 litre hacminde hem dizel hem de benzinli motorları bulunacak. BMW’nin Türkiye’de çok sevilen 2.0 litrelik dizel motorlu modeli 2010 sonlarına doğru ithal edilmeye başlanacak. Daha önce 177 beygir güç üreten bu motor bazı iyileştirmelerle 184 beygire çıkmış. Bu modelde yoğun şehir trafiğinde ekonomik kullanım sunan start-stop sistemi standart olarak sunulacak. BMW’nin verdiği bilgiye göre, bu sayede söz konusu modelin ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede 5.0 litreye gerilemiş durumda. Bunun yanında 6 ve 8 silindirli çok güçlü motorlara sahip olan yeni 5 Serisi hem dinamizm hem de sürüş zevki açısından sınıfının sınırlarını zorluyor. Sürüş keyfi ön planda.

Haberin Devamı

Aracın iç mekanında da modernlik ve kullanışlılık özellikleri öne çıkıyor. İç mekanın genel havası güncel X5 ve X6 modellerini andırıyor. Buna karşın daha zarif ve çekici hatlar dikkat çekiyor.

BMW her zaman olduğu gibi bu model serisinde de sürüş keyfini ön planda tutmak istiyor. Bunu sağlayacak standart sistemlerin yanı sıra Dinamik Sürüş Kontrol sistemi adı verilen yeni bir donanım isteğe bağlı olarak sunuluyor.

BMW 5 Serisi’nin bütün modellerinde 8 kademeli otomatik şanzıman isteğe bağlı olarak sunulacak. Bu şanzıman yüksek sürüş kalitesinin yanı sıra önemli oranda yakıt ekonomisi sunuyor. Elektrik destekli direksiyon sistemi de bütün modellerde standart olarak geliyor.

Haberin Devamı

Otomobilin pek çok yerinde kullanılan alüminyum, 5 Serisi’nin daha hafif bir araç olmasını sağlamış. Bu durum güvenlik alanında da 5 Serisi’nin önceki modele oranla daha iyi bir seviyeye ulaştığını gösteriyor...

Teknoloji harikası donanımlar

BMW 5 Serisi’nde standart ya da opsiyon olarak sunulan donanımlar arasında gece görüş sistemi, park asistanı, çevre görüş kamerası, çarpışma uyarı sistemi, aktif cruise control, hız limitörü, şerit değiştirme uyarısı, baş üstü gösterge paneli gibi çok sayıda teknolojik yenilik yer alıyor. Bu özellikleriyle BMW 5 Serisi, bir üst sınıfta yer alan 7 Serisi’ne hayli yaklaşmış oluyor.

Hyundai’den lüks arazi aracı: ix55

Hyundai’nin arazi araçları (SUV) segmentinde yer alan lüks modeli ix55, Avrupa’dan sonra Türkiye yollarına çıkıyor. Hyundai, Tucson ve Santa Fe’den sonra satışa sunacağı ix55 ile SUV bu kategoride gücünü daha da artırmayı amaçlıyor. Şık tasarımı, güçlü duruşu, üstün sürüş dinamikleri, güvenlik ekipmanlarını sunan ix55, Hyundai’nin Avrupa pazarı için geliştirdiği i10, i20 ve i30 modellerinin tasarım anlayışıyla hazırlandı.

Haberin Devamı

598 litrelik bagaj hacmi

4.840 mm’lik uzunluğa, 1.972 mm’lik genişliğe ve 1.795 mm’lik yüksekliğe sahip olan ix55’in 2.805 mm’lik dingil mesafesi tüm yolcuları için rahat bir alan sunuyor. 598 litrelik büyük bagaj hacmi ise, arka sıradaki koltuklar yatırıldığında 1.746 litreye kadar büyütülebiliyor. Hyundai ix55’te güçlü ve çevre dostu olan 240 beygir gücünde 3.0 litre V6 CRDi turbo dizel motor yer alıyor. Araç 100 km’de 9.4 litre ortalama yakıt tüketiyor. Maksimum hız ise 200 kilometre ile sınırlandırılmış.

Anahtar teslim 185 bin lira

Oldukça zengin bir listeye sahip olan ix55, Türkiye’ye tek donanım paketiyle ithal ediliyor. ix55’te ön, yolcu, yan ve perde havayastıkları, ABS ve EBD, ESP, yüke duyarlı otomatik arka süspansiyon ayarı, Xenon ön farlar ve far yıkayıcılar, LED arka stoplar, lastik basınç kontrol sistemi, elektrik kontrollü ve ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı ve katlanabilen ikinci sıra koltukları, tamamen katlanabilen üçüncü sıra koltukları, çift bölgeli elektronik klima, hafızalı sürücü koltuğu, lüks deri paketi gibi özellikler yer alıyor. Hyundai ix55’in anahtar teslim satış fiyatıysa 185 bin TL.

Renault’nun yeni modellerinde indirim var

Renault, 20 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında tüketiciye önemli indirimlerle yeni bir Renault sahibi olma fırsatı sunuyor. Renault ürün gamının en genç 10 modeli, yıl sonuna kadar 4.000 TL’ye varan büyük indirimlerle tükeciye sunuluyor. Tüketici, bu kampanyada Symbol, Clio HB, Clio Grand Tour, Megane HB, Megane Coupe, MÈgane Sport Tourer ve Grand Scenic’e 2.000 TL, Laguna, Laguna CoupÈ ve Koleos’a ise 4.000 TL indirimle sahip olma fırsatı buluyor. Bu kampanyada Yeni Symbol’e 22.850 TL, Clio HB’e 26.300 TL, Megane HB’e 35.300 TL’den başlayan avantajlı fiyatlar ile sahip olunabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder