Hakan Çelik İtalyan stili SUV
HABERİ PAYLAŞ

İtalyan stili SUV

Alfa Romeo markasının dönüşümünü işaret eden kompakt SUV’u Tonale’nin hibrit ve dizel motor seçeneklerinin lansmanı uluslararası basının da katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Alfa Romeo Türkiye Marka Direktörü Özgür Süslü’nün ev sahipliğindeki organizasyona; Alfa Romeo Global Pazarlama ve İletişim Başkanı Francesco Calcara ve Ürün Başkanı Daniel Guzzafame de katıldı.

Tonale’nin, 1.5 litrelik, 160 beygirlik hibrit motorlu özel serisi “Edizione Specile” temmuz ayında ön siparişe açılmıştı. Tonale; ekim ayından itibaren ise Sprint, Ti ve Veloce olmak üzere üç farklı donanım seviyesi dizel ve hibrit motor seçenekleri ile bayilerdeki yerini alıyor.

Haberin Devamı

İtalyan stili SUV

YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Stellantis birleşmesi sonrasında en çok yatırım yapılan markalardan biri olan Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato’nun önderliğinde grubun “global premium” markası olma nosyonuyla yükselişini sürdürüyor. Tonale, uygulanmaya başlanan iddialı stratejik plan dahilinde, Alfa Romeo’yu spor otomobil tutkunlarının hayran olduğu bir marka olmanın ötesine taşımaya hazırlanan stratejinin ilk adımını oluşturuyor.

Jean-Philippe Imparato, “Türkiye en yüksek potansiyel pazarlardan biri ve Tofaş, Stellantis’in hem ticari hem de endüstriyel anlamda önemli bir ortağı. Bu nedenle Alfa Romeo Tonale’nin uluslararası lansmanını İstanbul’da gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz” ifadesini kullandı.

İtalyan stili SUV

İDDİALI GELİYOR

Alfa Romeo Global Pazarlama ve İletişim Başkanı Francesco Calcara şirketin 2027’de yüzde 0 emisyona” felsefesiyle ilerlediğini ifade etti. Türkiye’de kompakt SUV’ların Premium Otomobil Pazarı’nın yüzde 21.5’lik pay ile en büyük segmentini oluşturduğunu söyleyen Alfa Romeo Türkiye Marka Direktörü Özgür Süslü “Türkiye pazarının müşteri taleplerine ve vergi sistemine uygun küçük hacimli motorları ile Tonale, pazarın en önemki segmentinde Alfa Romeo’nun iddiasını ortaya koyacağını söyledi.

Alfa Romeo Tonale, bayilerin yanı sıra online.alfaromeo.com.tr adresinden de sipariş edilebilecek. Özgür Süslü, Tonale’nin Premium pazarda sınıfında 1.6 litre dizel motora sahip tek model olarak ayrıştığına da değindi. Alfa Romeo Tonale’nin, segmentinde bir ilk olan toplam 22,5 inçlik 2 büyük ekrandan oluşan sofistike, smooth ve sezgisel bir kullanım sunan İnsan Makine Arayüzü’nden (HMI) oluşan yeni bir bilgi-eğlence sistemi sunuyor.

Haberin Devamı

Alfa Romeo, Tonale ile otomotiv sektöründe gerçek bir yenilik olan, değiştirilemeyen dijital varlık (NFT) teknolojisini de pazara sundu. Sertifikalarla, otomobilin uygun şekilde bakımının yapıldığını belgeleyerek ikinci el değerini yükseltecek etki yaratacak bir belge oluşturulacak.

İtalyan stili SUV

KAÇMA DUYGUMUZU TETİKLEDİ!

Çok uzun süren pandemi, yaşam alışkanlıklarımızı yeniden sorgulamamıza neden oldu. Kapalı alanlarda kalan sürenin çokluğu doğaya, deniz kenarına kaçma arzumuzu tetikledi.

İnsanlar bunu yapabilmenin güvenli ve ulaşılabilir yollarını aramaya başladı. Renault’nun çok sevilen ticari araç modeli Kangoo platformu üzerine yeniden yapılandırılan Hippie Caviar Motel isimli yeni araç bu beklentilere yanıt vermeyi hedefliyor. Renault, tamamen elektrikli bu konsept otomobilini Hannover’deki Ticari Araç Fuarı’nda da sergiledi.

Haberin Devamı

Sevimli ve pratik araç fuarın en fazla ilgi gören modellerinden biri oldu. 120 beygir (90 kW) gücündeki Caviar’ın 170 kilometre yol yapmasına yetecek kadar şarj için 30 dakika süre yeterli oluyor. Otomobilin bagaj alanı alışılmışın dışında arkada değil, yan taraftaki sürgülü kapı kısmında. Koltuk arkaya kadar uzanarak yatak olabiliyor, ayrıca bir oturma ve çalışma alanı mevcut.

İtalyan stili SUV

İYİLİK ARAÇLARI YOLDA

Yüce Auto Skoda’nın 2020 yılında başlattığı sosyal sorumluluk projesi, ihtiyaç duyulan farklı noktalara temas etmeye devam ediyor. Pandemi dönemiyle birlikte sağlık çalışanlarına, sokak hayvanlarına, sağlık kuruluşlarına ve ihtiyacı olanlara ulaşan İyilik Araçları şimdi ise köy okulları için yola çıkıyor.

“İyilik Araçları Mutluluğa Aracı” sloganıyla yola çıkan Skoda İyilik Araçları, kırsal bölgelerde yaşayan çocuklara kültürü, sanatı ve hayal ettikleri aktiviteleri taşıyarak bir karnaval atmosferi oluşturulmasını sağlayacak. İlk olarak 27 Eylül’de Kahramanmaraş’a ulaşan araçlar bugün Gümüşhane ve 7 Ekim’de Balıkesir’de belirlenen okullardaki rotalarına giderek, çocuklara karnaval tadında bir gün yaşatacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder