Hakan Çelik İzmir teknolojinin yeni üssü olacak
HABERİ PAYLAŞ

İzmir teknolojinin yeni üssü olacak

AK Parti açısından CHP’nin oldukça güçlü olduğu İzmir’de gerçekleştirilen seçim çalışmaları farklı bir önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İzmir mitinginin görkemli geçmesi ve bazı önemli mesajların buradan verilmesine özen göstermişti.

AK Parti, kabinenin etkili isimlerinden biri olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nu İzmir 1. Bölge’den milletvekili adayı gösterdi. Bakan Kasapoğlu ile hem son birkaç yıl içinde atılan kritik adımları hem de son günlerde İzmir ve bölgesiyle ilgili seçim hazırlıklarını konuştum.

Haberin Devamı

Kasapoğlu’nun projeler listesinde; milli sporcu bursu, yüzme bilmeyen kalmasın, genç ofisler, üzerinde en fazla yoğunlaşılan başlıklar arasındaydı. Üç yanı denizlerle çevrili Türkiye’de uzun yıllar yüzme eğitimi maalesef yeterince önem verilmemiş bir konuydu.

Kasapoğlu’nun etkili girişimleriyle Türkiye’nin mevcut yüzme havuzları, altyapısı daha verimli şekilde kullanılır oldu; ayrıca son dönemde çok sayıda yüzme havuzu açıldı. Belediyelerin elindeki mekânların da kullanılması sağlandı. İzmir; denizcilik, yüzme ve su sporlarına önem verilen, turizm potansiyeli çok yüksek bir şehir.

Bakan Kasapoğlu, eşi Ayşe Betül Kasapoğlu ile katıldığı Çeşme ilçesinde düzenlenen “12. Alaçatı Ot Festivali”ndeki konuşmasında da geniş kitleleri ilgilendiren yeni projelerin altını çizmişti.

Bakan Kasapoğlu, gençlerin önünü açacak, beyin göçünün önüne geçecek bir dizi adımın atılmasının gerekliliğine işaret etti. Bunun sağlanabilmesi için spordan bilime, istihdamdan sosyal faaliyetlere kadar yeni fırsatların oluşturulması gerektiğini söyledi.

İzmir teknolojinin yeni üssü olacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Alsancak Limanı’ndaki TCG Anadolu’yu 71 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

“İzmir, bundan böyle milli teknolojinin de öncüsü bir şehir olarak her zamanki gibi öncü olmaya, üretmeye ve en önde koşmaya devam edecek” dedi. Bu doğrultuda kısa süre önce Kasapoğlu, İZTO YK Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet İbrahimcioğlu’nun katılımıyla İzQ ile Bilişim Vadisi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

En büyük hedeflerinin ayrım gözetmeksizin ülkedeki tüm gençleri geleceğe hazırlamak olduğunu, “Çalışan Üreten Gençler Projesi”nin de bu amaç doğrultusunda hazırlandığını söyledi. “Gençlerin ihtiyacı neyse biz orada varız” anlayışıyla hareket ettiklerini kaydetti.

Projenin Türkiye’nin birçok vilayetinde etkileri olacağını aktaran Kasapoğlu, şunları söyledi: “En büyük hedefimiz bu ülkenin tüm evlatlarını hiçbir ayrım gözetmeksizin en güçlü, donanımlı şekilde kültürüyle, sanatıyla, bilimiyle, sporuyla her alanda geleceğe hazırlamak...”

Vatandaşlarla konuşurken gündeme en çok getirilen konulardan biri amatör kulüplerin durumu. Bu konuyu da sordum. “14 bine yakın kulübe, sporculara 345 milyon TL destek veriyoruz. İzmir’deki kulüplerimiz 21 milyon 350 bin TL destek alıyorlar. 13 bin 965 kulübümüze malzeme desteği sağlıyoruz” yanıtını verdi.

Bakan’ın son birkaç günlük programında spor kulüplerini ziyaret de vardı. Karşıyaka Spor Kulübü Selçuk Yaşar Tesisleri’nde kulüp başkanı Turgay Büyükkarcı ile bir araya geldi. Bölgesel Amatör Lig’e yükselen İzmirspor Kulübü’nü ziyaret ederek tebrik etti.

Haberin Devamı

Göztepe’nin Gürsel Aksel Stadı’nda yaptığı açıklamalarda da, stadyumun yaşam merkezi haline gelmesi ve kulübe İnciraltı’nda amatör branşlar tesisi yapılması için çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder