Hakan Çelik Küçük sınıfın büyük oyuncusu
HABERİ PAYLAŞ

Küçük sınıfın büyük oyuncusu

Otomobillerin bulunduğu sınıf giderek tek belirleyici olmaktan çıkıyor. Teknoloji ve donanım özellikleri daha fazla önem kazanıyor. Yeni Yaris bu gözle bakınca üst sınıftaki araçlara meydan okuyor.

Pratik kullanımlı

Toyota, tamamen yenilenen dördüncü nesil Yaris’i Türkiye pazarında satışa sundu. Kolay sürüşü, pratik kullanımı ve sportif tarzıyla segmentine dinamizm getirecek yeni Yaris benzinli 209 bin 100 TL’den, Yaris Hybrid ise 299 bin 200 TL’den başlayan fiyatlarla showroom’lardaki yerini aldı. Yaris, dördüncü nesliyle birçok ilke imza atıyor. Ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı (head up display) sürücüye yol ve sürüşle ilgili bilgilerin kolayca iletilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Küçük sınıfın büyük oyuncusu

Yollara uygun

Otomobil, 1.5 litre hibrit ve 1.5 litre benzinli motor seçenekleriyle satışa sunuldu. 1.5 Hybrid Dynamic Force sistemi; önceki modele göre yüzde 20 daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Avrupa yollarına uyacak şekilde geliştirilen Yaris’in hibrit sistem gücü yüzde 16 artırılarak 116 beygire ulaştı. Sadece elektrik motoruyla yapılan sürüşlerde 130 km/s hıza çıkabilen Yaris, elektrikli motorunu şehir içi yollarda daha fazla kullanabiliyor. Yaris Hybrid Dream, Flame ve Passion donanım seviyeleriyle tercih edilebilecek.

Dizel geriledi

Ali Haydar Bozkurt’un verdiği bilgiye göre pandemi döneminde çevreye zarar vermeyen araçlar büyük önem kazandı ve ayrı bir değer oluşturdu. Son verilere göre Avrupa tarihinde ilk kez hibrit, şarjlı hibrit ve elektrik motorlu araç satışları dizeli geçmiş durumda. Avrupa’da dizelin payı yüzde 27’ye gerilerken, ülkemizde bu oran yüzde 75’lerden yüzde 40’lara indi.

Yeni vergi düzenlemesi

Binek otomobilde dizel motorlu araç sunmama kararı alan Toyota, ürün özellikleri sebebiyle artık pozitif ayrışmaya başlayan bir marka konumunda. Bozkurt’un yeni uygulamaları konusunda görüşü de şöyle:

“Vergi sisteminin artık yeni teknolojileri anlatan bir sistemle değiştirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Yeni bir vergi düzenlemesi motor hacmi yerine çevrecilik özellikleri ön plana çıkaran bir yapıda olabilir.”

Küçük sınıfın büyük oyuncusu

Yoğun bir talep var

Online olarak gerçekleştirilen lansman ile birlikte Türkiye pazarına sunulan Yeni Yaris ile ilgili değerlendirmeler yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, özellikle B segmentinin Avrupa başta olmak üzere Türkiye’de de hızla artan bir satış grafiği çizdiğini ifade etti. Bozkurt, 2020 yılı için 400 adetlik yeni Yaris satış hedefimiz bulunuyor. Bozkurt, 2021 yılında ise benzinli ve hibrit olmak üzere 2.100 adetlik Yeni Yaris satışı gerçekleştirmeyi öngördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Çok yakında Avrupa pazarında

Volkswagen’in tamamen elektrikli ilk SUV modeli markayı dünyanın en büyük segmenti kompakt SUV sınıfında temsil etmeye hazırlanıyor.

Iddialı düzeyde bir aerodinamik yapıya sahip model birçok fonksiyonu sürekli geliştirilebilen bir yazılıma sahip. İlk olarak sınırlı sayıda üretilecek ID.4 1ST ve ID.4 1ST Max versiyonlarının ikisi de ID.4 Pro Performans temeline dayanarak 204 beygir güç üretirken 520 km’ye kadar menzil sunuyor.

Küçük sınıfın büyük oyuncusu

ID.4, Türkiye’de satışa çıkacak ilk tam elektrikli Volkswagen modeli olacak. Araç, hızlı sarj istasyonunda 320 km menzillik bir sonraki yolculuk için yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir zamanda şarj edilebiliyor. Toplam 27 bin adetle sınırlı sayıda üretilecek olan ID.4 1ST versiyonları ID.4 1ST ve ID.4 1STMax ‘in birkaç ay içinde Avrupa pazarında satışa sunulması planlanıyor.

Haberin Devamı

5 yıldızlı güvenlik

Yeni Honda Jazz e:HEV, yeni ve zorlu test prosedürlerine sahip Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldız aldı.

Küçük sınıfın büyük oyuncusu

Hibrit güç-aktarma sistemi ile sunulan yeni Jazz, Avrupa’da standart olarak ön orta hava yastığı ile donatılan ilk Honda modeli oldu. Sürücü koltuğunun sırtlığına entegre edilen hava yastığı, olası bir kaza anında sürücü ile yolcu arasındaki boşluğa doğru açılıyor ve böylece sürücü ile ön yolcunun birbirine çarpmasını önlemeyi hedefliyor.

Mikro ulaşım çözümü

Küçük ve kompakt otomobiller konusunda çok önemli bir geçmişi bulunan Fransız üretici Citroen bütünüyle yeni versiyonuyla satışa sürdüğü Ami modeliyle bu alandaki iddiasını korumak istiyor. Citroen Ami’ye, AutoBest jürisi tarafından ‘Bir Yıldız Doğdu’ özel ödülü verildi. Mayıs ayından bu yana Fransa’da satışta olan Ami, kapalı ve güvenli bir kabin içinde iki kişinin seyahat etmesine izin verirken, 14 yaşından büyük herkesin kentsel ulaşımda hayatını kolaylaştıran bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder