Hakan Çelik Kuzey Marmara Otoyolu Ankara'ya uzanmalı
HABERİ PAYLAŞ

Kuzey Marmara Otoyolu Ankara'ya uzanmalı

Marmara bölgesini, özellikle Bolu ve Düzce illerimizi etkisi altına alan yağışlar sırasında İstanbul’dan Ankara’ya karayoluyla gitmekteydim. Şunu hiç abartmadan söyleyeyim, kar dışında neredeyse bütün meteorolojik hadiselere tanık oldum. İnanılmaz şiddette bir yağış, buna bağlı olarak oluşan seller, dolu, fırtına ve şiddetli rüzgâra maruz kaldım. Birçok kaza ile karşılaştım.

Zira sürücülerin büyük çoğunluğu yağışlı havanın ne olduğunun ve bu durumda nasıl araç kullanmak gerektiğinin farkında değil. Diğer taraftan ağır vasıtalar büyük tehlike saçmaya devam ediyor. Çakarlıların korkunç bir süratle geçişi, emniyet şeritleri dahil slalomlar yaparak gidenler… Heyelan ve üst üste meydana gelen kazalar nedeniyle yolun her iki yönünde de görülmemiş boyutta sıkıntı vardı.

Haberin Devamı

Özellikle Ankara-İstanbul istikameti Bolu Tüneli yakınlarında oluşan kuyruk sanırım 40-50 kilometreyi bulmuştu. Normal hava şartlarında bile Bolu Tüneli’ne yaklaşılan güzergâhta hızın düşmesi ve yolun daralması, yolculuk süresinin uzamasına neden oluyor. İstanbul’dan Ankara istikametine doğru ilerlerken Kuzey Marmara Otoyolu’nun hemen çıkışında karayolunun zemin kaplaması hayli bozulmuş.

Yoğun yağışlar ve ağır tonajlı taşıtlar nedeniyle TEM’in bu kesimi sürüş güvenliği açısından ciddi risk arz ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü mutlaka bu bölüme el atmalı. Ülkemiz açısından stratejik nitelikteki bu ulaşım güzergâhında kesinti yaşanmaması için iki projenin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor:

Bir tanesi İstanbul-Ankara arasının yaklaşık 90 dakikada alınmasını sağlayacak “Çok Yüksek Hızlı Tren Projesi”. Diğeri de Kuzey Marmara Otoyolu’nu Ankara’ya kadar uzatma düşüncesi. Her iki girişimi de çok hayati görüyorum.

Önümüzdeki günlerde mutlaka üzerinde yoğunlaşılması ve ilk adımların atılması gerektiğine inanıyorum.

GEÇMİŞ OLSUN DÜZCE

Türkiye’nin her anlamda en çeşitli ve doğal açıdan en güzel illerinden Düzce, son dönemde üst üste üzücü olaylarla karşılaştı. Geçmişteki iki büyük depremden sonra bu kez de aşırı yağıştan en fazla etkilenen yerlerden biri oldu.

Haberin Devamı

Kuzey Marmara Otoyolu Ankaraya uzanmalı

Türkiye tarımına ciddi katkısı bulunan, son dönemde fındık üretiminde ciddi bir yer edinen Düzce’de tarım alanları bu haftaki yağışlardan çok olumsuz etkilendi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile görüştüm. 25 iş makinesi ve 100’den fazla personel ile ilk andan itibaren sahaya indiklerini söyledi. Aşırı yağış, İçmeler gibi bazı köyler ve çeşitli yerleşim birimlerinin yanında KSS, Melensu Park ve Modern Sanayi Sitesi Projesi civarında da etkili olmuş. Bu hadiseler belediyelerin araç-gereç parkı açısından hızla desteklenmesi ve güncellenmesinin gerekliliğini ortaya koyuyor.

Diğer taraftan, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’nin kendilerine komşu bu bölgeye hızla destek ulaştırması çok işe yarar. Düzce başta olmak üzere yağış ve sellerden etkilenen bütün illerimize büyük geçmiş olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder